Pamela Bellafesta

Small talk

Pamela Bellafesta

Påväg in till Pamela Bellafestas hus rundar vi husknuten och kliver in i en trädgård som är som en liten dröm. Här vill man bo, odla och ha saftkalas under träden nästan jämt tänker vi. Tack Pamela för att vi fick komma! Pamela är toppstylisten som började som modeassistent på en PR-byrå, gick vidare till Elle, King Magazine och som nu är frilansande stylist sedan tre år tillbaka. Hon är också modechef på Theyouway.com, DJ och bloggar på rodeo.net/pamela. Tack Pamela och Leonora för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Pamela Bellafesta

 

Bästa råd du fått som mamma?

Att varje mamma känner sitt barn bäst. Man ska alltid följa sin magkänsla, det är bättre än alla andra råd.

Hur var din förlossning?

Snabb. Jag hann inte få epidural så jag hade galet starka värkar men det positiva med att föda utan bedövning är att det gick fort, kroppen lyssnar och svarar på värkarna, samt att Leonora mådde så himla bra hela vägen.

Hur är första tiden med bebis?

Fantastisk men i början är man samtidigt orolig över att något jobbigt ska hända. Men allt har flutit på så bra, jag lär mig av Leonora och hon av mig.

 

Pamela Bellafesta

 

Vad har förändrats sedan du blev mamma?

Jag brukar annars resa en hel del i mitt jobb men det kan jag inte göra just nu. Det är den stora förändringen. Sen har jag inte gått ut och lyssnat på techno. Det blir minimal live hemma istället.

Vad är det svåraste med att vara mamma?

Jag har en tendens att oavsett situation alltid ha dåligt samvete, det är något jag jobbar med. Jag får dagligen dåligt samvete gentemot Leonora fast jag nog egentligen inte borde ha det. Det kan till exempel vara när jag lagar mat och hon ligger ensam i babygymet. Trots att jag hängt med henne varenda sekund av dagen så kan jag känna att jag vill vara med henne och får dåligt samvete över att hon är själv just då. Men hon har fått vara med mig på en hel del jobb och då har hon bara fått hänga på, jag tror att det är nyttigt att varva dagarna lite, både för henne och för mig.

 

Pamela Bellafesta

 

Favoritsund på dagen?

Jag älskar de dagar då vi promenerar riktigt långt, gärna över två timmar. Vi går ofta i skogskyrkogården och lyssnar på alla fåglar. Jag har börjat tänka på och reagera så mycket mer på alla ljud sedan hon kom.

Om du hade mer tid?

Om jag hade mer tid skulle jag tillåta mig själv att bli uttråkad och låta saker och ting ta just lite mer tid. Jag skulle vilja rita mer och hålla på med musik mer. Bara sitta och stirra mer. Odla mer. Hångla mer. Skratta mer. Hänga mer med kompisar. Göra allt jag gör nu men lite mer helt enkelt.

 

Pamela Bellafesta
Pamela Bellafesta

 

Favoritmärken när det gäller barnkläder?

Joha har bra yllekläder för barn och Kavat har fantastiska skor. Sedan handlar jag på Lindex, H&M och KappAhls ekologiska linjer. Zara har också ett fantastikt fint utbud av barnkläder och Mini Rodini såklart, jag älskar deras lakan. Men överlägset bäst är när vi får handstickat från Leonoras farmor, som små konstverk!

Dina favoritmärken?

Saint Laurent, Celiné, Hope, Acne, Stylein och Filippa K.

Din favoritbutik? 

Jus, Acne Norrmalmstorg och Herr Judit.

 

Pamela Bellafesta

 

 

Pamela Bellafesta

 

Hur inreder ni Leonoras rum?

Hennes rum är i nuläget mer praktiskt än uttänkt. Vi bor i ett litet hus så i Leonoras rum står till exempel en dagbädd som kan bli en dubbelsäng om vi har gäster. Men jag försöker i alla fall hålla en sober färgskala oavsett möbel. Jag gillar inte när det blir för skrikiga färger eller för starka mönster. Så tänker jag också med Leonoras kläder.

Din favoritplats?

Skogskyrkogården. Det är så otroligt vackert där. Det är märkligt att man nästan bara möter turister från alla delar av världen när man går omkring där men så lite svenskar. Det är som att folk är hemmablinda.

 

Pamela Bellafesta

 

Vad inspirerar dig?

Mitt jobb! Jag träffar så många intressanta människor varje dag. Jag älskar verkligen mitt jobb. Nu är det också självklart Leonora, att få se henne utvecklas och lära sig nya saker varje dag är verkligen magiskt.

Hur skulle du beskriva din stil?

Enkel och med fokus på kvalitet. köper jag något ska det hålla i många år. Jag gillar också maskulina inslag.

 

Pamela Bellafesta
Pamela Bellafesta

 

Hur ser din vardag ut?

Jag varvar jobb med mammaledighet. Leonora ammar ju fortfarande så om jag har en plåtning är min mamma med och passar henne. Så har jag gjort under några månader. Nu går min kille på pappaledighet så då kommer allt att flyta på lite enklare. Är jag ledig ser jag till att alltid gå en riktigt lång promenad med Leonora och att ha så lite inbokat som möjligt.

Vad blir du glad av?

Vänner som har skruvad humor och serier som får mig att skratta – Peep Show, Eastbound and Down, Little Brittain etc.

Bästa semesterort?

Mallorca och då gärna Illetas. Det är en så otroligt vacker ö som har bra mat, fantastiska miljöer och så är det en kort flygresa.

 

Pamela Bellafesta
Pamela Bellafesta

 

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Då är vi hemma och hänger i trädgården, lägger stor fokus på dagens mat som ska lagas och som vi sedan bjuder en kompis eller familjemedlem på.

Har du något mattips?

När det gäller barnmat är mitt tips att tänka till en extra gång. Barnmatsburkar och gröt innehåller ofta en hel del skitämnen. Det tar inte lång tid att göra egen gröt eller leta efter en utan tillsatser i ekologiska butiker.

Vill du tipsa om något?

Jag gillar Sophie La Girafes hudvårdsprodukter för barn. De är ekologiska, superbra och doftar precis så där lagom mycket.

 

Pamela Bellafesta
Pamela Bellafesta
Published June 5, 2017