Natalie Karlsson

Small talk

Natalie Karlsson

Vår bloggare Natalie Karlsson bor med sin pojkvän och deras dotter Elle, 6 månader, i en lägenhet i Bromma utanför Stockholm. Tillsammans med en vän driver hon lescarf som tillverkar den perfekta accessoaren. Vi fick en dag med Natalie och underbara Elle. Tack Natalie och Elle!

Fotograf: Linda Alfvegren

I samarbete med BABYBJÖRN

 

Natalie Karlsson
Natalie Karlsson
Natalie Karlsson

Vill du berätta om din förlossning?

– Åh, det finns så mycket att säga! Min förlossning var väldigt jobbig. Den tog 35 timmar och jag fick till slut föras akut till operation efter att Elle kommit ut eftersom att moderkakan hade gått sönder inuti mig och fastnat. Jag förlorade två liter blod och fick inte träffa min dotter på tolv timmar! Hon mådde bra och jag repade mig efter någon månad men det var en väldigt tuff tid med blandade känslor. Ni kan läsa mer om det här, samt lyssna på podden Babykaos där jag berättar mer i detalj om min förlossning. Avsnittet heter Natalie Karlsson och släpptes för några veckor sedan.

Hur har första tiden som mamma varit?

– Första 2 månaderna var väldigt jobbiga och inget jag direkt kan titta tillbaka på med stor glädje, sorgligt nog. Eller okej såhär, det var så klart fantastiskt för jag hade fått min friska, fina dotter men jag var så inställd på att ”överleva” och få tillbaka min kraft att det tog över. Jag är ibland ledsen över att jag inte kan dela den där magin med andra mammor som berättar att förlossningen var det häftigaste de upplevt och hur första tiden hemma som familj var magisk. MEN, sedan vände det! De senaste tre månaderna har varit de absolut bästa i hela mitt liv. Jag älskar den här lilla människan på ett sätt jag inte trodde existerade och vill bara stanna tiden och alltid få leva i den här lyckliga bubblan vid hennes sida i resten av mitt liv. Jag fullkomligt älskar att vara mamma och att få vara just hennes mamma är allt jag någonsin kunnat drömma om. Tack livet!

Natalie Karlsson

“Jag tyckte det var svårast i början för det var en så stor omställning! Helt plötsligt förändrades verkligen allt. Över några nätter så var livet upp och ner. Jag är ibland ledsen över att jag inte kan dela den där magin med andra mammor som berättar att förlossningen var det häftigaste de upplevt och hur första tiden hemma som familj var magisk.”

Natalie Karlsson

Vad har varit svårast och är det något som varit lättare än du trodde?

– Jag tyckte det var svårast i början för det var en så stor omställning! Helt plötsligt förändrades verkligen allt. Över några nätter så var livet upp och ner. Det var svårt men det blev så mycket enklare så snabbt! När jag lärde mig att liggamma med tutten ner i babynestet till exempel. Underlättar livet rejält. Att lära sig att hon grät när hon var trött, hungrig eller behövde närhet och inte för att hon rimligtvis hade ont. Eller när jag helt plötsligt bytte blöja jättesnabbt och kunde bära det ömtåliga barnet utan att få hjärtsvikt för att jag var så rädd för att tappa henne. När hon blev så pass stor att hon kunde sitta lite själv i baby sittern. Det är så häftigt hur snabbt det går att komma in i en helt ny roll och faktiskt göra det bra trots att man inte har någon kunskap alls sedan tidigare.

Vem är du?

– Jag är varm, kärleksfull, känslig, har väldigt höga krav på mig själv, mamma, matälskare, älskar att driva eget. Sånt här är så svårt alltså! Men ja något sådant.

Vad är du rädd för?

– Jag är så rädd för sjukdomar. Att själv drabbas eller att någon i min närhet ska göra det. Jag värdesätter hälsa över allt annat och kan tyvärr oroa mig väldigt mycket i onödan. Hypokondrisk så att säga..

Har du någon livsfilosofi?

– Inte direkt. Tidigare var det ”lev ditt liv som att varje dag vore den sista” men vad innebär ens det? Det gjorde mig bara stressad. Så, glöm inte stanna upp och njut varje dag kanske är min nya då.

När är du som lyckligast?

– När jag är med min egna familj (Robin och Elle) hos min familj i Göteborg och bara ÄR. Sitter i soffan hos mormor och morfar, äter persisk mat, det är kusiner och släkt överallt och alla överröstar varandra. Eller en helt vanlig lördag här i Bromma när vi stiger upp, äter god frukost, går ut och promenerar i solen för att sedan avsluta med en fantastisk middag och ett glas amarone. Gärna en dagsutflykt där innan med! Jag fullkomligt älskar dagsutflykter.

Vilka tre tankar loopar mest i ditt huvud just nu?

– En stor lansering med lescarf. Elles utveckling (händer SÅ mycket just nu och jag vill vara med om varenda rörelse, varenda minut) och framtiden. Alltså positivt, vill planera massa mysiga happenings framåt.

Vilken är din superkraft?

– Okej jag är faktiskt duktig på matlagning, får man säga det? Sedan är jag grym på att hinna med tusen saker samtidigt. Multitasking är helt klart min grej!

Vill du rekommendera något?

– Ja men snälla! Alla underbara produkter från BABYBJÖRN så klart. De ger mig faktiskt en frihet i tillvaron. Och att det är dags att köpa en lescarf då.

Natalie Karlsson

Natalies Small Talk görs i samarbete med BABYBJÖRN och deras nya lansering BabyBjörn Midnight Florals, Limited Edition.

 

Det svenska familjeföretaget BabyBjörn inleder det nya året 2020 med att lansera en kollektion i full blom. Kollektionen, som kommer i en mycket begränsad upplaga, bjuder dagens (nyblivna) föräldrar och deras hem på ett klassiskt blommigt mönster, utformat på ett nytt och modernt sätt. Blommor är ständigt på modet, och med inspiration från holländska blomsterstilleben från 1600-talet har BabyBjörn för första gången skapat ett sofistikerat blommönster som är lite mer dramatiskt i både färg och mönster. Först ut att pröva Midnight Florals-kollektionen, som består av Bärsele Mini, Bärsele One Air och Babysitter Bliss, är en Stockholmsfamilj med mamma Karin, som är trädgårdsmästare, och pappa Galan och deras två underbara barn – dottern Iris och den nyfödde sonen.

Bärsele Mini och Bärsele One Air är två mjuka, luftiga och ergonomiska bärselar som underlättar för föräldrar att ge sitt barn den viktiga närheten och knyta an direkt efter födseln. Meshtyget är följsamt och man kan både se och känna att den nyfödda bebisen bärs i en naturlig ställning. Tyget formar sig runt bebisens rygg, ben och höfter och ger bra stöd så att hen sitter i en bekväm, ergonomisk position.

Bärsele Mini är en liten, mysig och enkel bärsele som föräldern snabbt kan ta på sig för att bära sin bebis i kortare stunder. Föräldern kan enkelt öppna upp hela framstycket och lägga ner bebisen om hen har somnat i bärselen. Den är perfekt de första månaderna då barnet behöver mycket närhet alla tider på dygnet.
Med Bärsele One Air kan föräldern på egen hand lätt och säkert växla mellan de olika bärsätten inåtvänt, framåtvänt och ryggbärande när barnet är redo. Steglös justering av bärselens storlek, sittyta och huvudstöd gör att den kan anpassas i takt med att det lilla nyfödda barnet växer och behoven förändras. Bärsele One Air har ett rejält midjebälte och vadderade axelband som avlastar rygg och axlar och gör det bekvämt att bära barnet upp till tre år.

Babysitter Bliss i luftigt meshtyg är en mysig plats där bebisen kan leka och vila nära föräldern medan hen tar en dusch eller lagar mat. När barnet sparkar med benen och svänger med armarna så gungar babysittern mjukt. Babysittern behöver inga batterier, utan den går på ren och skär lekglädje! Genom leken i babysittern tränar barnet dessutom både sin motorik och balans. Babysitter Bliss passar redan från nyfödd och upp till 2 år.

Alla material i de tre produkterna uppfyller kraven för OEKO-TEX Standard 100, klass 1 för babyprodukter. Det betyder att de är snälla mot det lilla barnets hud och ofarliga att smaka på.

Midnight Florals, Limited Edition kommer att finnas tillgänglig i BabyBjörn webbshop www.babybjorn.se i begränsad upplaga från och med den 3 februari 2020. Mer info om produkterna hittar ni här: Bärsele Mini, Bärsele One Air, Babysitter Bliss

Natalie Karlsson
Natalie Karlsson
Natalie Karlsson
Natalie Karlsson
Published February 3, 2020

louise · 4 years ago
var kommer den fina beiga lurviga mattan ifrån?