Maria Montti

Small talk

Maria Montti

Maria, Eric och Noels lägenhet som ligger på en innergård har en skön studiokänslan och känns lika unik, kreativ och härlig som familjen som har sitt hem här. Maria Montti jobbar som stylist och står bakom både “röda mattan moments” med Noomi Rapace, modevisningar på Stockholms Modevecka och musikvideos med Titiyo bland mycket annat. Tack Maria, Eric och Noel för att vi fick komma! Foto: LINDA ALFVEGREN/Agent Bauer

Maria Montti

 

Bästa råd du fått som mamma?

Att ge sitt barn självförtroende och trygghet. Jag hade ett fint samtal med min vän Pooja om detta och hennes far, Pran Kaul som bor i New Deli som säger så fint:

“In my childhood I remember that my father and mother used to give me chocolate and then ask me to share it with all the family members before i ate. Today we as parents often give equal chocolates, same toys to both our kids and tell them: “you eat yours, and you play with yours” just don’t fight. We are not teaching peace with this. We teach them how to think only of themselves and kids start using words like “my chocolate, my toys, my life, my choice”.

“My” is nothing but ego. And once ego comes, wisdom leaves. Only knowledge is left behind. Teach your children to never walk alone in life and on the path to prosperity. Teach them to bring others with them too. Love others and make them prosperous too. Spread love and happiness.”

Vad är det svåraste med att vara mamma?

Att inte räcka till.

 

 

Maria Montti
Maria Montti
Maria Montti

 

Berätta om ditt roligaste minne i karriären?

Jag har flera fina och roliga minnen men inköpsresorna med Ullis i Paris älskade jag. Sedan tror jag första “röda mattan” med Noomi Rapace. Det var världspremiär i London för filmen Prometheus, läskigt men superkul. Ett annat härligt minne är musikvideo inspelningen av låten “Solna” med Titio och nu senast Maria Nilsdotters visning under Stockholms Modevecka då vi öppnade med en fantastisk prima ballerina inspirerad av Svansjön som sen gick över till Freddie Mercury.

Hur skulle du beskriva din stil?

Maskulin, Street och bekvämt. Men stilettos och kjol kan åka på lite då och då.

När är du som lyckligast?

På landet med familj och vänner.

Vad är du rädd för?

Sorg.

Hur är det att vara tonårsmamma?

Mest fantastiskt, för vår Noel är en sådan grym person, men samtidigt läskigt för tiden går så fort.

Berätta om ert hem.

Vi har bott här många år nu. Lägenheten har ett väldigt skönt läge på en innegård i Vasastan och är inredd med mycket personlighet. Det är stort fokus på köket där vi gillar att vara mest. Vi älskar att laga mat i vår familj och har ofta långa härliga middagar med vänner.

 

Maria Montti
Maria Montti

 

Vad arbetar du med och vad är det bästa/svåraste med ditt jobb?

Just nu jobbar jag som stylist och konsult. Det finns flera saker jag gillar med mitt jobb men att träffa alla dessa kreativa människor i arbetet ger mig mycket glädje. Att ha en idé och sedan kunna framföra den med ett bra resultat är också en härlig känsla. Det svåraste är nog för kort tid och ofta en liten budget.

Hur kommer det sig att du blev stylist?

Jag arbetade många år hos Ulrika Nilsson på Jus där jag var inköpare och butikschef, där lärde jag mig väldigt mycket. Jus är inte bara en butik utan även showroom vilken innebar att vi även jobbade tight med olika designers och brands som vi representerade, tex Lovisa Burfitt, Carin Rodebjer, Ida Sjöstedt, Diana Orving, Ann-Sophie Back, The Local Firm, Pour och BLK DNM. Vi gjorde både press och sälj på den tiden vilket senare ledde till det jag gör idag.

 

Maria Montti
Maria Montti
Maria Montti
Maria Montti
Maria Montti
Maria Montti

Vad är det bästa Noel har lärt dig?

Att lyssna och att ta in på riktigt.

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Vi ställer inte klockan. Vi äter en lång frukost och jag yogar. Vi tar en siesta och äter sedan en fantastisk middag och ibland dansar vi till sent på natten.

Vad drömmer du om just nu?

Ett jämställt samhälle och att under någon period i mitt liv få möjlighet att leva och bo i ett annat land.

Favoritplats?

Där min man är för jag älskar att vara nära honom.

Vem var du i skolan?

En snäll och omtänksam sportnörd.

Vad gör du om fem år?

Jag är lyckligare än någonsin.

Published July 3, 2017