Louise Ljungberg

Small talk

Louise Ljungberg

Var: Hemma hos Louise, Filip och Leopold i deras ljusa vindsvåning i Aspudden strax utanför Stockholm. När: En strålande dag då himlen var hög i oktober, år 2105. Hur: Med kaffe och bebisgos på högsta nivå. Hemma hos Louise strålar höstsolen in i alla rum genom omsorgsfullt placerade inbyggda fönster och allt är lika vackert som en tavla. Här bor någon som definitivt lever som hon lär, för att komma hem till Louise är lite grann som att stiga rakt in i hennes undersköna Instagramkonto “louiselj” som har nära 200 000 följare. Louise Ljungberg är PR specialist på byrån House of Radon samt frilansar under Loui-Loui som också hennes blogg på femina.se heter. Tack Louise och Leopold för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

Bästa råd du fått som mamma?

Att lyssna till sin inre modersinstinkt. Ett annat råd är att påminna sig själv om att allt är övergående, alla faser kring sömn, gråt, amning mm. Likaså goset, jag försöker njuta av varje stund.

Vad är det svåraste med att vara mamma?

Att vara nybörjare. Som nybliven mamma har man inga som helst erfarenheter eller kunskaper kring hur man bäst hanterar alla situationer som uppstår. Släng på sömnbrist och hormoner på det. Just nu är det svåraste att inte alltid förstå vad Leopold försöker kommunicera. Sen är det såklart spännande att igen få vara nybörjare, jag upptäcker nya saker om mig själv hela tiden.

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

Vad arbetar du med och vad är det bästa/svåraste med ditt jobb?

Jag spenderar min tid med att vara PR specialist på kreativa byrån House of Radon samt att frilansa under Loui-Loui. Under det sistnämnda ser uppdragen olika ut men det rör sig ofta kring visuell kommunikation samt PR, fotografi, instagram, föreläsningar etc. Det bästa är variationen av projekt, att få arbeta med duktiga kreatörer och skapa kommunikation som engagerar. Det svåra är att dra gränsen mellan arbete och privatliv, speciellt när man har kontoret i mobilen. Sen håller jag även en kurs på Berghs School of Communication.

Hur har den första tiden med bebis varit?

Utmanande, helt fantastisk och som en crash course i mindfulness – så medvetet närvarande som jag är just nu med en liten bebis har jag aldrig varit.

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

När är du som lyckligast?

Varje morgon när jag vaknar av att möta en glad Leopold som testar sina stämband med DaDa och Baba.

Vad gör du för att lyfta en jobbig dag?

Enkelt – jag köper blommor. Helst pionliknande Tulpaner.

Är livet som mamma som du tänkt dig att det skulle vara?

Jag reflekterade inte så mycket över hur det skulle vara att bli mamma när jag var gravid men vad mer kan jag säga än att jag njuter till fullo. Sen är jag förvånad över hur mycket arbete det är att vara mamma, jösses!

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

Vad skulle du vilja säga till dig själv om du fick träffa dig som 16-åring?

Gör det på ditt sätt så kommer allting oftast bli bra.

Ni har en underbar lägenhet. Vad betyder estetik för dig?

För mig i mitt hem blir ofta estetik och harmoni samma sak. Målet är att skapa ett hem där man kan samla kraft.

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

Vad inspirerar dig?

Naturligt ljus, skogen och nya platser i världen.

Du har ett fantastiskt instagramflöde med många följare. Berätta!

Jag började använda instagram för ca fyra år sen. Förutom att jag utvecklats rent fotografiskt så har jag blivit bättre på att se det lilla i vardagen genom linsen. Jag brinner för att ta bilder så det är fantastiskt att ha följare från hela världen att dela bilderna med.

Vad drömmer du om just nu?

Sömn, SPA, massage, ja ni ser tråden va, haha.

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

Vilka är dina bästa inredningstips?

Skapa ett flöde av ljus, ha endast framme prylar och möbler som används och fyll hemmet med gröna växter. Några favoriter är Elefantöra, Rosenskärm, Mor och Barn och Asplind.

Favoritplats?

Bergianska och kafét i det tillhörade gamla orangeriet. ljusinsläppet är fantastiskt, likaså alla växter som ryms därinne.

Louise Ljungberg
Louise Ljungberg

Vad gör du om fem år?

Påtar i en liten trädgård.

Vill du tipsa om något?

Ge bort (och ta emot) en stickling i månaden. Det förgyller både ditt och andras liv.

Louise Ljungberg
Published May 8, 2017