Jennifer Jansch

Small talk

Jennifer Jansch

Två högersvängar från Stockholm och vi närmar oss Ekbacken som är familjen Jansch sommarställe i Sörmland, ett rött trähus och en enorm sagolik ek som är döpt till Albus av döttrarna Celeste 13 år, Margaux 9 år och Cappi 6 år. Jennifer Jansch är stylisten som var med och startade tidningarna Mama och Family Living men som år 2011 flyttade till New York med sin man Micke och barnen där hon driver företaget Bag-all. Tack familjen Jansch för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren

Jennifer Jansch

 

Berätta om din resa med Bag-all.

– Jag tröttnade på allt skräp som det blir av presentpapper runt jul varje år och tänkte att det måste finnas ett bättre, mer hållbart sätt att slå in presenter på så jag började experimentera med återanvändbara tygpåsar. När jag sen gav bort påsarna jag gjort berättade mina vänner att de använde dem för att förvara andra saker i, typ hårtorken. Så föddes idén till Travel Collection.

Varför bestämde ni er för att flytta till New York och hur var omställningen till det nya livet där?

– Jag bodde i NY hela 90-talet i princip och hade hela tiden en längtan tillbaka ända sedan jag flyttade hem. När vi fick vår tredje dotter Caprice bestämde vi oss för att testa att bo i NY med barn ett halvår. Vi tyckte att det var toppen och bestämde oss för att flytta med familjen så fort vi kunde. 2011 kom vi tillbaka och nu bor vi i NY permanent. Barnen hade inga problem med omställningen eftersom de var ganska små. Celeste var den som gick i skola i Sverige. Men som väl är har hon kontakt med alla sin gamla kompisar OCH har fått nya i NY.

 

Jennifer Jansch

 

Bästa råd du fått som mamma?

– Att inte säga “nej” för ofta till oviktiga saker när barnen är små, då lyssnar dem inte när det verkligen gäller. När de blir större tycker jag att man inte ska låta barnen “bestämma” för mycket eftersom det är att lägga över vuxenansvaret på barnen. Man gör dem ingen tjänst genom att låta dem styra. Tvärtom. Pussa, krama, berömma och säga hur mycket man älskar dem i överflöd! Kombon massor med kärlek med av vara ganska sträng tycker jag är väldigt lyckad.

Berätta om några favoritsaker i livet?

När jag ser mina barns egna personligheter, de är så helt olika. Och att höra deras tankar och funderingar kring saker och ting. Jag får ofta aha-upplevelser av barnen!

 

Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch

 

Vad blir du glad av?

– Människor som bryr sig om miljön.

Vad gör ni helst en ledig lördag?

– För det mesta har jag gjort en massa planer vilket barnen kan tycka är lite jobbigt. Vill alltid passa på att åka någonstans eller titta på något. Men om barnen får bestämma går hela familjen i pyjamas hela dagen.

Hur ser din vardag ut?

– Barnen, maken, jobbet, träning/yoga, vänner. Just precis i den ordningen.

 

Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch

 

Favoritplats?

– Ekbacken, vårt lantställe i Sverige och vår takterass i NY.

Vad drömmer du om just nu?

En Bag-all butik i NY och fler personer som hjälper mig med min business.

Bästa semesterort?

– Sörmland

 

Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch

 

Fem saker du inte kan leva utan?

– Om man ska välja saker blir det: Iphonen, Datorn, Plånboken, Symaskinen, Kläder

Hur inreder du tjejernas rum?

– Precis som de själva vill.

Mattips?

– Ställ fram gurkstavar, morötter, minitomater innan middagen. Har aldrig sett något barn som inte käkar upp sina grönsaker då!

 

Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Jennifer Jansch

 

Dina fem bästa New York-tips?

→ Bra skor för att kunna promma överallt.

→ Utforska Harlem

→ Queens är coolt, som Brooklyn var förr

→ Åk och bada på någon av de milslånga stränderna som ligger precis utanför Long Island. Kismet på Fire Island är en favorit.

→ Käka på Republic Union Square (beställ Frozen Litchi Martini).

 

Jennifer Jansch
Jennifer Jansch
Published June 8, 2017