Helena Åkerlind

Small talk

Helena Åkerlind

Hemma hos Helena mixas en lyxig och avslappnad känsla i den bästa stilcoctail. Helena Åkerlind är tillsammans med vännen och kollegan Camilla Modin Djanaieff grundare av PR- och kommunikationsbyrån modinåkerlind. Tack Helena, Frank och Ralf för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Helena Åkerlind

 

 

Bästa råd du fått som mamma? – Jag har inte fått så många råd. Det viktigaste är nog att vara närvarande när du är med dina barn. Det är viktigare med kvalitet framför kvantitet (där telefonen ständigt är närvarande) tycker jag.

Vad är det svåraste med att vara mamma? – Att inte ta med sig och smeta av sitt eget bagage på sina barn. Vi föräldrar formar ju våra barn och ibland belastar vi dem omedvetet med sådant som vi inte vill.
Berätta om modinåkerlind. Hur kom ni på idéen och hur har resan varit? – Resan har varit fantastisk! Vi har haft förmånen att få jobba med kunder och varumärken som vi verkligen gillar och tror på. Vi har såklart stött på hinder under våra 9 år men det är fortfarande otroligt roligt och inspirerande. Vi startade modinåkerlind för att vi såg ett behov på marknaden av en kreativ kommunikationsbyrå med inriktning på PR. Vi upplevde då att det inte fanns någon som jobbade med helheten i vår bransch. Sedan dess har vi förverkligat detta.

Vad är det bästa/svåraste med ditt jobb? – Det bästa är allt man kan göra inom PR (the sky is the limit) och de inspirerande varumärken och personer vi får jobba med. Det svåraste är rådande konjunktur och därmed tighta budgetar som inte möjliggör alla kreativa ideér  man vill genomföra.

Vad inspirerar dig? – Resor, film, musik och alla härliga galningar som jag känner.

Vad gör dig glad? – Mina barn! Varje dag, varje minut!

Vad är du rädd för? – Att förlora min familj. Min mamma gick bort nyligen och det skapar en extra rädsla att något mer ska hända.

 

 

 

Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Helena Åkerlind

 

Hur balanserar du familj och karriär? – Jag har en bra balans tycker jag. Eftersom jag tycker att båda delarna är lika roliga blir det aldrig ett problem. Det bör tilläggas att det hjälper att ha en snäll man som man delar allt med.

Berätta om några favoritsaker i livet. – Jag gillar skarpa kontraster. Älskar lika mycket att bara få ta det lugnt med familjen och laga massor med mat som att åka på en galen festresa till en storstad med nära vänner.

Vilket är ert favoritställe i världen? – Sturehof, den herrgård utanför Stockholm där jag är uppväxt. Jag måste få vara ute i naturen, tror jag har det i mitt DNA. Vi åker dit hela familjen nästan varje helg. Och Rom, en magisk stad.

Hur skulle du beskriva din stil? – En blandad mish mash av färger och mönster. Jag gillar att klä mig avslappnat och har en förkärlek till att klä mig i pyjamas-set på dagen.

Vad drömmer du om just nu? – En skön sommar med varma kvällar med mycket vin och mat.

Vad skulle du säga till dig själv om du fick träffa dig som 16-åring? – Lyssna inte så mycket på vad andra tycker och tänker.

 

 

Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Helena Åkerlind

 

Vem var du som barn, drömmaren, äventyraren etc? – En kombination av båda. Jag var en pojkflicka som lekte mycket ute i skogen. Jag är ensambarn och kunde stänga in mig på mitt rum i timmar och bygga upp egna låtsasvärldar och klä ut mig.

Vad är det bästa dina barn har lärt dig? – Den fina kärleken och vänskapen som uppstår mellan syskon och den ovillkorliga kärleken man känner för sina barn. Jag får pirr av dem varje dag.

 

Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Helena Åkerlind

 

Vilka värderingar skulle du vilja att dina barn får med sig av dig? – Tro på dig själv, precis allt är möjligt bara du vill det. Var snäll och generös mot människor runt omkring dig.

Hur får man kärleken att hålla under småbarnsåren? – Vårda vardagsmyset. Thats the shit!

Har ni några härliga semesterplaner? – Min man öppnar en restaurang till sommaren (Bleck) så vi håller sommaren lite öppen men det kommer bli häng på våra familjeställen i Värmland och på Sturehof.

 

Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Helena Åkerlind
Published January 9, 2017