Hanna Wessman

Small talk

Hanna Wessman

När Hanna öppnar dörren in till den ombloggade lägenheten i Vasastan känns det snabbt som om vi inte alls är där på jobb utan som att vi helt enkelt kommit för att träffa en vän. Natan, 6, och Tom, 4, viker pappersflygplan som snart ska virvla i rummet. Hanna Wessman är inredare och bloggare på den egna portalen Hannas Room. Tack Hanna, Natan och Tom för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Hanna Wessman

 

Bästa råd du fått som mamma?

Ta de stora fajterna, låt det oviktiga passera. Det är inte hela världen om ditt barn går hem i strumporna en gång… Och fostra ditt barn med kärlek, inte pekpinnar. Prata om allt! Min mamma är en mycket klok kvinna.

Vad är det svåraste med att vara mamma?

Tid. Jag har ett väldigt stort behov av att vara mycket mycket med mina barn. Men. Jag vill också hinna med ganska mycket annat. Mina vänner, övrig familj, jobb, intressen och så vidare och så vidare. Balans. Sedan är det väl det där med tålamod. Barnen sätter ju oss på prov då och då skulle man väl kunna säga. Vi övar tillsammans på det. Prata istället för att skrika.

 

Hanna Wessman

 

Vad har förändrats sedan du blev mamma?

Allt. Nej men mycket! Till det bättre. Jag var väldigt redo för barn. Både jag och min man var väldigt redo att starta vårt “vuxna” liv tillsammans och tyckte bara att det var spännande att byta ut fritid mot att ägna oss åt en liten bebis. Därmed inte sagt att det inte var jobbigt. Sömnbrist insåg vi till exempel att vi aldrig riktigt lidit av tidigare. Det var jobbigt, men jag önskar faktiskt att vi hade fått vårt första barn tidigare. Jag tycker att man börjar för sent nu för tiden. 28 hade varit toppen.

 

Hanna Wessman
Hanna Wessman

 

Om du hade mer tid?

Oj. Då hade jag förverkligat alla idéer som snurrar i mitt huvud. Det finns så mycket jag skulle vilja göra. Kommer att göra! Jag skulle till exempel vilja engagera mig i frågor kring barn som har det svårt, både här i Sverige och utomlands. Jag har ett helt gäng fina fostersyskon och har sett på nära håll hur svårt det kan vara för barn som växer upp med lite eller ingen kärlek alls. Jag vill lära mig mer om design och konstruktion. Designa möbler. Gå en fotokurs. Flytta. Laga mat oftare för det älskar jag verkligen.  Tyvärr blir det en del hämtmat i perioder när vi jobbar mycket. Jag stannar där men skulle kunna fortsätta en bra stund till.

Berätta om några favoritsaker i livet.

Vara med min familj. När vi alla är samlade och lagar något extra gott tillsammans. Vi är en stor familj och alla pratar i mun på varandra och vaknar hesa dagen efter. Min man som är ensambarn fick sig nog en chock i början men har förhoppningsvis vant sig efter 16 år. En av de första jularna (som är heliga för oss) som han var med på tror jag att vi var 42 personer. En av dem hade jag aldrig träffat, det var någons kompis som hakade på liksom. Inga konstigheter. Så kan det vara. Underbart!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att jag får hålla på med något jag verkligen brinner för. Något jag älskar att göra. Det är inte alla som kan svara så på den frågan och det känner jag en enorm tacksamhet över.

 

Hanna Wessman
Hanna Wessman
Hanna Wessman

 

Hur balanserar du barn och karriär?

Barnen kommer först. Den tid som de är på sitt håll med skola och förskola jobbar jag stenhårt och fokuserat. En timmas lunch händer inte jätteofta. Jag hatar när det blir för mycket och jag måste sitta framför datorn på kvällarna innan barnen gått och lagt sig. Det känns inte bra. Det är okej om det händer sällan men inte för ofta. Min man jobbar mycket och jag vill inte att vi ska vara två stressade föräldrar men mycket i huvudet.

När började du blogga och har bloggen förändrat ditt liv på något sätt? 

Jag tror att det var ca fyra år sedan. Förändrat mitt liv? Hm.. kanske faktiskt. Jag tycker att bloggar är ett fantastiskt redskap för den som vill nå ut, visa vem man är och vad man har för stil. Det är en härlig kraft i den respons jag fått från bloggen och den betyder nog mer för mig nu än vad jag skulle sagt för bara något år sedan.

Favoritplats?

Cap Ferrat på Franska Rivieran. För att det helt enkelt är fantastiskt. Jag älskar maten och där på en stenig strand låg jag höggravid med vårt första barn under ett träd och sov som en prinsessa. Jag sov mycket när jag var gravid. Och kräktes.

 

Hanna Wessman
Hanna Wessman

 

Vad inspirerar dig?

Människor, bilder, storstäder, resor. Att vara ensam med mig själv. Hahahaaa.. faktiskt. Jag kan sätta mig själv i trans och jobba på utan uppehåll i många timmar om jag är ensam.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Svårt. Rör mig lite i gränslandet mellan modern klassisk design och gammalt och nytt. Inte lantligt men en skvätt hemtrevnad.

Favoritbutik för inredning?

Auktionssidor.

Vad blir du glad av?

Glada människor, champagne och kärlek från min familj.

Mattips?

Lära dig laga Italienskt. Enkelt och supergott! Finns väl inte en människa som inte uppskattar en god pasta.

 

Hanna Wessman
Hanna Wessman
Hanna Wessman

 

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Leker med kompisar och deras barn hela dagen. Har barnvakt på kvällen när kidsen somnat och äter en god middag med våra vuxna vänner. Liiite vin också.

Vill du tipsa om något?

Byt disktrasa oftare än du tror att den borde bytas. Ofta.

Vad drömmer du om just nu?

Det jag alltid drömmer om. Semester. Eget landställe och ett jättestort kök.

Vad skulle du säga till dig själv om du skulle träffa dig som 16-åring?

Vad grym du är! Kör på med allt du vill göra! Du kan göra vad du vill! Tycker att det är så tråkigt att unga människor är så hårda mot sig själva. Jag kommer att göra allt jag kan för att  mina barn ska tycka att de är så bra som dem är och tro på sig själva.

 

Hanna Wessman
Hanna Wessman
Hanna Wessman
Hanna Wessman
Hanna Wessman
Hanna Wessman
Published June 8, 2017