Edin Memic Kjellvertz

Small talk

Edin Memic Kjellvertz

  Det är morgon när vi stiger på hemma hos Edin och hans familj i den vackra lägenheten som har allt en skönhetsälskare kan önska sig. Edin Memic Kjellvertz är grundare och ägare av hypade vintageinredningsbutiken Dusty Deco och stylar plåtningar samt inreder privata boenden. Tack Edin och Lola för att vi fick komma!  

Edin Memic Kjellvertz

 

Vad är det svåraste med att vara pappa?

I början var det många saker som jag inte trodde att jag skulle klara av, eller som skulle bli svårt. Men allt kom ganska naturligt. Svårast just nu är fåniga saker som att få på kläder och äta men på det stora hela tycker nog att den största utmaningen är hur jag ska kunna skydda mina barn och hur jag ska uppfostra dem så att de blir snälla och ödmjuka människor.

Bästa råd du fått som pappa?

Någon av mina kloka vänner har vid något tillfälle sagt att man inte ska lyssna på råd, utan att göra på det sätt som passar en själv bäst. Det är på samma sätt som i mitt jobb; Learning by doing.

Berätta om din resa med Dusty Deco. Hur föddes idéen och hur ser framtiden ut?

Det hela började med att både jag och Lina hade en förkärlek till att handla saker på loppis när vi reste. Jag jobbade då på Acne och reste en hel del och plockade alltid med mig något nytt hem. De flesta av min kollegor hade också ett intresse av möbler vilket gjorde att jag lärde mig väldigt mycket. Jag och Lina började kränga av grejer på blocket för att få plats med nytt och märkte ganska snabbt att det fanns ett stort intresse. Vi lånade en kompis hus i Barcelona för en helg, spenderade kvällarna på terassen med mycket vin och spånade på framtiden och idén om en butik kom upp. I samma veva lyssnade vi på en låt av Dusty Springfield och så var även namnet satt. Vi öppnade en popup butik på Gärdet som tog fart ganska snabbt och nu fem år senare gör vi det vi gör. Jag har på tok för många drömmar och visioner inför framtiden, men fler butiker, en bar och hotell står nog överst på listan.

Hur balanserar du familj och karriär?

Aj aj, vad jag än svarar här tror jag inte att min fru håller med… Det är ganska svårt tycker jag. Drömmen är att hinna med båda. Just nu växer företaget en hel del och vi får mer och mer jobb och då krävs det mer tid till allt från inköp till admin. Jag försöker att köra alla mornar och en del hämtningar samt att vi har sagt att helgerna är heliga. Men ibland måste jag rycka in i butiken eller åka på inköp. Nu när Max kommer ska jag försöka ha ett schema som inte får ändras och jag ska försöka planera det hela lite bättre. Det svåra med mitt jobb är att man aldrig vet vad som händer.

 

När är du som lyckligast?

När jag är med min familj i solen.

Vad är du rädd för?

Att vara ensam och något ska hända min familj. Sedan jag blev pappa har jag blivit så otroligt nojig men det är väl naturligt. Jag vågar knappt tänka på första klassresan de ska iväg på, jag kommer vara ett sådant nervvrak..haha

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Hänger på landet och käkar långfrukost i morgonrock. Är vi inte på landet kan det funka med Brillo. Skönast att inte ha några planer när man är stan utan det får bli lite som det blir. Det är alltid trevligt att räkna in vänner eller familj i det hela.

 

Favoritplats?

Jag har ett par platser som ger mig lugn. Hemma; då min vardag ser ut som den gör är det skönt att komma hem och känna harmoni. Landet; som egentligen är Linas pappas ställe som vi lagt vantarna på och gjort om till vår värld. Det är samma sak där, att jag får ett avbrott i vardagen. Sista får bli bilen; där är jag oftast själv och kan fundera på jobb och livet.

Vem var du i skolan?

Jag var nog en riktig skitunge! Jag var bråkig och struntade i det mesta men på något sätt lyckades jag ändå charma de flesta av mina lärare som gav mig ok betyg. Jag skulle vilja åka runt och fika med alla mina gamla lärare och visa vilken trevlig man det blev av mig trots allt.

 

 

Vad inspirerar dig?

Duktiga människor, personer som står vilka de är och vad de skapar. Musik, vackra bilder och objekt men ibland så inspirerar det mig mest att bara sitta på en uteservering och lyssna på bra musik och titta på människor.

Vad gör du för att lyfta en jobbig dag?

Pratar med min fru. Sätter på en bra låt i butiken på riktigt jäkla hög volym.

Vilka värderingar skulle du vilja att dina barn får med sig i livet av dig?

Att kunna behandla människor med ödmjukhet och respekt men samtidigt kunna säga ifrån och stå upp för sin sak, det är nog det bästa jag kan försöka ge dem. Jag önskar också att jag kan ge en trygg och stabil grund att stå på så att de sedan kan bilda sina egna värderingar och uppfattningar i livet.

 

 

Vad gör du om fem år?

Förhoppningsvis har jag kommit ett steg närmre drömmen om butiker i olika världsdelar. Kanske inreder jag åt någon hot shot på Manhattan samt att hela familjen bor i ett varmt land så vi kan börja varje dag med frukost på något härligt torg utan fighter om overaller och vantar.

Published February 10, 2019