Daniela Upmark

Small talk

Daniela Upmark

Daniela Upmark bor med sin man Kristian och deras dotter i en fantastisk hybrid av lägenhet och hus på Norra Djurgården i Stockholm. Daniela är grundare och designer av smyckesmärket Blue Billie. Tack Daniela!

Daniela Upmark

Berätta om Blue Billie & Bxxlght.

Bxxlght startade jag för 5 år sedan och det har varit en så galet cool och rolig resa, där vi med hjälp av kunder som; Kate Moss, Poppy Delevigne, Julia Roitfeld och Adrian Grenier satte en ny inredningstrend. Blue Billie startade jag för lite drygt 3 år sedan och har blivit det varumärke som jag idag helt fokuserar på efter en fantastisk utveckling. Det är ett smyckesmärke där vi vill bort från den traditionella synen på ett smycke som ett komplement till en outfit. Vi vill istället att våra smycken ska äga outfiten.

Vad är det bästa med att driva eget företag?

Friheten, passionen som inte har någon begränsning, de oändliga möjligheterna och att få inspirera andra att ta klivet och följa sin dröm.

Vad har varit den största utmaningen?

Att lära sig skilja på organisations-och personnummer.

Daniela Upmark
Daniela Upmark

“Det svåraste med att driva eget företag är att lära sig skilja på organisations-och personnummer”

Hur har första tiden som mamma varit?

Mina första veckor var väldigt tuffa på många olika sätt. Jag fick baby blues i nästan 10 dagar, vilket kändes som en evighet. Jag var väldigt nere och stressad. Jag är en person som är väldigt dålig på att må dåligt. Jag gör allt för att fly den känslan men den här gången gick det inte, hormonerna var för starka. Eftersom jag aldrig tillåtit mig att falla så kändes det här fallet extra hårt och jag var livrädd att jag aldrig skulle må bättre. Men när Charlie var ungefär 2 månader så vände det. Och när jag kom ut på andra sidan upplever jag livet med en helt annan närvaro och glädje som jag inte trodde var möjlig, allt tack vare Charlie.

Vad är det svåraste med att vara mamma?

Att följa sin egen magkänsla och inte lyssna på alla andras åsikter om hur man ska ta hand om sitt barn.

Berätta om ert fantastiska hem.

Vi flyttade in i Zenhusen (som projektet heter) som är ritat av CF.Moller och ligger i Norra Djurgårdsstaden för lite mer än 2 år sedan. Lägenheten är uppdelad i två våningar med en terrass och balkong, så verkligen en hybrid mellan lägenhet och hus. Vi har hittat vår frizon här. Ett hem som är till för avkoppling och där vi kan samla energi men även välkomna mycket vänner och familj.

Daniela Upmark
Daniela Upmark
Daniela Upmark

Hur tänker du när du inreder?

För mig är det otroligt viktigt att skapa ett hem som passar oss som familj. Som speglar det vi älskar att göra och behoven som just vi som familj har. Sedan börjar jag alltid med att göra ett moodboard för att aldrig tappa helhetstänket.

Vad är du rädd för?

Att det ska hända något med mig och Kristian och att vi inte kommer finnas där för Charlie.

När är du som lyckligast?

När Charlie skrattar, när Charlie somnar i min famn, när jag vinner i sport, när jag är påväg till jobbet en tidig solig morgon med en rykande kaffe i handen och allt känns möjligt, när jag är påväg hem en fredagseftermiddag med en stor bukett tulpaner i handen, när Kristian ger mig komplimanger (ingen kan få mig att få sån härlig hybris-känsla som han), när jag och mina tjejkompisar dricker drinkar och dansar runt ett bord till härlig 90-tals musik.

Tror du på ödet?

Ja, jag tror att allt händer av en anledning och att vissa vägar är avsedda för just oss att ta.

Daniela Upmark
Daniela Upmark
Daniela Upmark

Vilka tankar loopar i huvudet just nu?

Hur livet är så otroligt fantastiskt och möjligheterna oändliga.

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Då åker ut till Saltis och går en långpromenad, fikar på Kringelgården, hälsar på lite vänner, kollar massa hus som är till salu och drömmer oss bort. På kvällen bjuder vi spontant över lite vänner på middag.

Favoritplats?

Ljunghusen och Gotland.

Vad har ni för sommarplaner?

Den 1 Juli packar vi bilen proppfull och beger oss mot Bläse (Norra Gotland) där vi för första gången någonsin kommer befinna oss på samma ställe i 4 veckor. På Bläse bor vi i ett härlig stenhus med stor ateljé och en drejstudio och på andra sidan grusvägen bor min mamma, pappa och lillasyster och deras nyanlända labradoodle valp. Sommaren kommer fyllas med massa familj och vänner som kommer på besök, kubbturneringar, grillkvällar och eftermiddagsdop i lagunerna.

Daniela Upmark
Daniela Upmark
Daniela Upmark

Vad är kreativitet för dig?

För mig är det tillstånd av stark närvaro och stillhet.

Berätta om den nya pop-up butiken!

Vi har äntligen öppnat vår första POP UP efter en lång tid av sökande efter den perfekta platsen. 

Under sommaren 2018 valde vi att lämna vår tidigare butik på Södermalm i samband med att en re-branding skulle ta fart. När denna yta äntligen blev ledig, visste vi att det var precis här vi ville finnas. Att få ligga just där, på NKs enda location med fönster från golv till tak, där ett naturligt dagsljus flödar in över våra material i naturligt trä, stenar och vatten, lyfter verkligen hela vår kollektion. Att även befinna sig mellan Dam och Accessoarer-planet är helt rätt för Blue Billie då vi inte är ett komplement till en outfit, utan snarare tvärtom. Vi har utgått från vår limiterade kollektion ”Oyster Pearls” när vi byggt upp denna värld. Vi kombinerar naturliga material så som trä, sten och vatten för att anspela på en pärlas uppkomst, ursprung och identitet.

Att återigen få möta våra kunder och introducera dem för Blue Billies nya värld känns otroligt kul! gör att förväntningarna är skyhöga. Med den location och kundbas som NK har ser vi också fram emot att få introducera blue billie till nya kunder.

Vad gör du om 5 år?

Om 5 år gör jag exakt det jag gör idag men då är vi ett internationellt känt smyckesmärke med stark närvaro i London, NYC, Tokyo, Los Angeles och Köpenhamn. 

Jag har 2 barn, bor i hus och vi är påväg att flytta till Los Angeles i ett år för att satsa på Blue Billie på andra sidan Atlanten.  

Daniela Upmark
Daniela Upmark
Published September 3, 2019

Anna Nilsson · 5 years ago
Vad kommer det snygga matbordet ifrån? Superfint hem!

Rebecca · 5 years ago
Otroligt fin intervju! Jag blir superinspirerad av Daniela. Sån livsglädje & driv, tack!