Anna Nordell

Small talk

Anna Nordell

Det är en av höstens allra vackraste dagar när vi får hälsa på hemma hos Anna och hennes tjejer Märta och Greta i huset vid havet som får oss att tappa andan en aning. Ett virrvarr av våningar, en underbar stil, en avslappnad ton och invånare vi vill hänga kvar hos länge, länge, gör att vi i princip vill packa väskan och flytta in omedelbart. Anna Nordell har en bakgrund som Planner i reklambranschen men driver sedan fyra år tillbaka eget företag inom kommunikation och strategi. Tack Anna, Märta och Greta för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Anna Nordell

Bästa råd du fått som mamma?

Kvantitet med kvalitet. Att vara närvarande och verkligen vara med barnen.

Vad är det svåraste med att vara mamma?

Att räcka till och finnas där tillräckligt mycket för båda barnen och ofta för båda samtidigt. I kombination med att “släppa” så att barnen inte åker räkmacka och ställa mig vid sidan och se på när de slår sig, misslyckas, kämpar och lära sig vad livet handlar om.

Anna Nordell
Anna Nordell
Anna Nordell

Vad arbetar du med och vad är det bästa/svåraste med ditt jobb?

Efter att ha jobbat i tio år på kommunikationsbyråer med strategi och konsumenttrender kände jag att jag ville jobba mer långsiktigt och ännu närmare mina kunders affärer. Inte “bara” skapa kommunikation som driver varumärket framåt. Jag är nu egen företagare sedan fyra år. Jag styr min egen tid vilket gör att jag är mer flexibel än när jag var anställd. Samtidigt är jag sämst på att koppla bort jobbet på fritiden, det finns alltid med mig vilket är en ständig utmaning för mig och inte minst för min familj. Det känns som att det är den ständiga utmaningen i vardagen. Jag försöker jobba effektivt för att få mer tid till familjen och hinna träna. Jag har en galen självdisciplin som gör att det funkar hyfsat.

Vad gör du för att lyfta en jobbig dag?

Ringer mina närmaste vänner och hoppas på att de har tid för att ses. Köper alldeles för mycket snittblommor och kramar extra hårt på Greta och Märta. Och äter choklad.

Anna Nordell
Anna Nordell
Anna Nordell

Ni har ett fantastiskt hem, var hittar ni alla fina saker?

Det är en salig blandning. Vi försöker alltid att köpa hem en souvenir eller inredningspryl från varje resa, en pryl vi gillar som får agera en kombination av minne och inredning. Andra saker är ärvda från Peters pappa och resten hittar Peter i butiker, på loppisar och på auktioner. Han har ett outtröttligt intresse för att ropa hem saker på nätaktioner. Ofta förstår jag ingenting och tycker att möblerna är fula. Då får de stå på vinden tills jag börjar gilla dem och fattar att de visst passar in. Sen flyttar vi ner dem och då blir dem en del av vårt hem.

Vad skulle du säga till dig själv om du fick träffa dig som 16-åring?

Att tänka mer på andra och mindre på mig själv.

Vad är det bästa dina barn har lärt dig?

Att leva i nuet, villkorslös kärlek och att varje ny dag är ett äventyr.

Anna Nordell
Anna Nordell

Vem var du i skolan?

Jag var med dem som pluggade och sportade. Jag spelade tennis varje dag och skämdes för det när jag kom i tonåren. Sen åkte jag till USA för att plugga på universitetet och där var det som en annan värld. Sport var religionen så jag hade hittat hem.

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Hänger hemma och i trädgården, läser en hög tidningar när Märta sover och sen promenerar vi med barnen i förortsdubbelvagnen och tar en kaffe, möter upp några kompisar i en park innan det blir en spontanmiddag hos våra grannar Anna och Henrik Bauer som alltid har öppet hus och lagar magisk mat.

Anna Nordell
Anna Nordell

Vad är du rädd för?

Att mina närmaste ska bli allvarligt sjuka eller dö.

När är du som lyckligast?

När jag är ledig med min familj.

Anna Nordell
Anna Nordell

Favoritplats?

Det finns så många fina platser. Hemma är det i utesoffan på altanen i skuggan en riktigt varm sommardag. Älskar att ligga där och lata mig och läsa tidningar. Därifrån har jag koll på trädgården, utsikten och soffan är väldigt väldigt skön. Annars är det stenstranden i Ygne Fiskeläger på Gotland, för att det är magiskt vackert och vi har så många fina minnen med både familj släkt och våra bästa vänner därifrån.

Vad drömmer du om just nu?

Som 90 % av alla andra svenskar så drömmer jag om att leva i ett land utan fem månaders mörker och kyla. Jag bodde fyra år i Kalifornien och pluggade på universitetet. Jag tror att jag blev en mycket bättre människa av sol och värme året om. På sikt hoppas vi kunna ha ett andra hem i Frankrike eller Italien. Ett eget hus att kunna “Ernsta” loss i vore drömmen helt enkelt.

Anna Nordell

Vilka värderingar skulle du vilja att dina barn får med sig av dig i livet?

Empati, generositet och självdisciplin.

Hur gör man för att hålla kärleken vid liv under småbarnsåren?

Gör den omtalade Anna Wahlgrenkuren “sova hela natten” så att man kan hänga med sin karl från klockan sju varje kväll. Skämt åsido, jag tror verkligen känslan av att veta att vi alltid har kvällshänget har betytt massor för oss. När kaoset brutit loss och två barn helt har tappat det en eftermiddag så finns det en enorm styrka i att lyckas behålla lugnet genom att tänka på att om fyra timmar kan vi krascha i soffan eller korka upp en flaska vin och hinna prata. Jag gillar rutiner som skapar små andrum i vardagen och det har funkat för oss. Att fixa barnvakt och gå ut med kompisar eller själva har också varit otroligt viktigt för oss.

Anna Nordell
Published May 8, 2017