Amelia Widell

Small talk

Amelia Widell

När vi kommer in i värmen från kylan till Amelia och Lucas hem känns det lite som att vandra rakt in i en scen från den där bästa franska filmen man sett. Det är högt i tak, de gamla fönstren är stora och ljuset strilar in på väggarna som målats i grå nyanser. Det märks att det inte är en slump att Amelia till yrket är både fotograf, stylist och inredare. Hon driver också lifestylesajten lovelylife.se tillsammans med kollegan Johanna Bradford. Tack Amelia och Luca för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Amelia Widell

 

Bästa råd du fått som mamma?

Pick your fights sa min mamma till mig igår när jag beklagade mig över trotsåldern som just nu pågår. Hon menade att ibland kanske man inte behöver uppfostra så mycket utan bara låta 2 åringen få bestämma för att alla blir gladare av det och man slipper dessa vardagliga bråk.

Hur var din förlossning?

Ganska kort men väldigt intensiv. Jag öppnade mig från 2-10 cm på fyra timmar och sen tog det 9 minuter tills hon var ute.

Hur var den första tiden med bebis?

Världens bästa. Man är ju som hög de första månaderna! Luca var dessutom väldigt snäll och sov mycket så det var mest bara mys.

 

Amelia Widell

 

Vad har förändrats sedan du blev mamma?

Jag har blivit mycket mer chillad, Saker och ting som kunde verka så viktiga förut är liksom inte det längre. Det viktiga är bara att hitta en bra balans för att alla ska må bra.

Finns det något du önskar att du hade vetat innan du fick barn?

Jag önskar att jag hade tagit det lite lugnare och varit mer hemma istället för att göra olika saker hela tiden. Just nu har vi alla så stora förväntningar på oss att man återhämta sig så snabbt efter förlossningen och direkt vara redo för alla sociala events, komma i dina gamla jeans osv.

 

Amelia Widell
Amelia Widell

 

Vad blir du glad av?

Att inte stressa!

Vad inspirerar dig?

Att träffa nya människor.

Din absoluta favoritplats?

Gotland.

 

Amelia Widell
Amelia Widell

 

Hur inreder du Lucas rum?

Hon har ett ganska stort rum så jag målade det i en mörk mullvadsfärg för att mysa till det. Sen har hon en kelimmatta och industrilampa för att bryta av mot alla leksaker. Jag gillar den mixen.

Vad tycker du och Luca bäst om att göra tillsammans?

Laga mat!

Bästa semesterort att åka till med barn?

Också Gotland!

Amelia Widell

 

Favoritstund på dagen?

När Luca har somnat så brukar jag yoga. Jag ligger alltid med henne i hennes säng tills hon har somnat och redan då börjar jag varva ner och avsluta dagen. Sen mediterar och yogar jag.

Om du hade mer tid?

Då skulle jag träna mer!

 

Amelia Widell

 

Favoritmärken när det gäller barnkläder?

Zara, Livly, HM.

Vilken är din favoritbutik?

Sneakers n stuff

Har du något mattips?

Go green!

 

Published June 5, 2017