Vecka 40!

Small talk

Vecka 40!

Daniela Upmark är gästredaktör här på TWWP. Hon är gravid med sitt första barn och här delar hon med sig av sin gravidresa. Följ med Daniela!

Vecka 40!

Nu är jag äntligen i vecka 40! Känns så surrealistiskt, nervöst och peppande! Känslan av att det kan hända vilken minut som helst är så mycket mer spännande och roligare än vad jag trodde att det skulle vara! Har ju ett galet kontrollbehov och trodde att jag skulle tycka det var jobbigt att inte kunna kontrollera situationen.

Och nu när jag äntligen är i vecka 40 så är det så annorlunda än vad jag trodde. Jag har lixom alltid trott att alla som är i vecka 40 bara ligger i sängen och knappt kan gå!

Men själv mår jag väldigt bra och far runt på stan och fixar hemma samt fortfarande peppad på att jobba. Nu är dock allt som jag ville slutföra på jobbet inför att hon kommer klart. Jag kommer ihåg för ett år sedan när jag träffade en bekant på stan som berättade att hennes bf var för 2 dagar sedan, och min första tanke var hur hon vågade gå runt på stan haha.

Jag känner mig såklart mycket tyngre och så men mår så mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle må rent fysiskt.

Rent psykiskt så är jag riktigt trött på att vara gravid. Är så galet peppad på att få tillbaka min kropp och rörlighet men framförallt få tillbaka min klädstil!
Har 3 olika outfits som jag varvar med då alla andra gravidkläder som jag hade tidigare i graviditeten nu är för små och känns så onödigt att köpa nya.

Vecka 40!

Nu är det jag här igen!

Jag befinner mig nu i vecka 34 och börjar bli riktigt trött på att vara gravid! Längtar så mycket tills hon är utanför min kropp!

Men några fantastiska saker som senaste månaden piffat upp tillvaron är;

Vecka 40!

Att jag förlovat mig med den finaste personen jag vet!

Vecka 40!

Att jag blev utnämnd till årets entreprenör av Plaza Interiör.

Vecka 40!
Att mina fantastiska vänner anordnade en babyshower där jag/lilltjejen fick så sjukt fina presenter. Den här väskan djuren har min vän Alexandra Carlsen gjort helt själv! Kolla in hennes instagram; chicaboom.bags.
Vecka 40!

Och sedan fick jag en helt resväska med så mycket fin från Livly!

Vecka 40!

Och en magisk overall, kanintofflor och vantar.

Vecka 40!

Att jag hittat mitt nya favorit skönhetsmärke; Senast (Aldrig haft så fin hy)

Vecka 40!

Att vi fått vår fantastiska vagn från Bugaboo! Det blev den här:

Vecka 40!

Att jag kommit i kontakt med https://www.boobdesign.se/ som gör de mest fantastiska gravid och amningkläder!

Vecka 40!

Att hösten på riktigt är här och att det är ok att ligga inne och inte göra någonting alls!

Hello!!

Nu på Lördag går jag in i vecka 30 vilket känns såå overkligt! Nu börjar det på riktigt närma sig!

Jag mår fortfarande väldigt bra med mycket energi (har blivit den sjukaste do-ern).
Jag vill slutföra allt jag har på min to do list inför att hon ska komma, tror det är ett sätt för mig att känna mig lugn då det är så mycket som jag inte kan kontrollera kring graviditeten och inför förlossningen som väntar.

Jag har egentligen 3 olika to do list som jag fokuserar på samtidigt.

Den ena är jobbrelaterad där jag fokuserar på att slutföra all design, målsättning, aktivitetskalender osv inför våren så att jag kan få gå in i min bebisbubbla helt och hållet i 2 månader och sedan långsamt komma tillbaka utan att känna mig stressad eller pressad.

Den to do listen som rör hemmet handlar främst om allt som ska införskaffas till hennes rum (se min moodboard nedan) samt allt som vi pratat om att vi ska fixa som bara aldrig blir gjort. Eftersom vi kommer spendera så mycket tid hemma början så vill jag fokusera på henne och på mig själv och inte gå och störa mig på tavlor som inte satts upp eller ostrukturerade förråd etc.

Och den sista som mer handlar om hur jag kan förbereda mig på förlossning på bästa sätt samt allt som ska införskaffas till henne. (se min to do list nedan)

Ja ni hör ju, har blivit en sjuk kontrollmänniska! Men jag hoppas verkligen den här energin och drivet håller i sig hela vägen fram till förlossningen!

<3<3<3!

Vecka 40!
Vecka 40!
Vecka 40!

Nu var det jag här igen, och ÄNLTIGEN i vecka 25! Känns på riktigt som nedräkning nu.

Hur som helt, tänkte fatta mig lite mer kortfattat den här gången så att de här inläggen blir av helt enkelt : ) Temat idag är postiva saker jag upplevt med min graviditet dem senaste veckorna.

Cravings

Ok så jag måste ju ändå börja med CRAVINGS. Det är typ det bästa med att vara gravid. Mat har fått en helt nytt fokus i mitt liv och jag njuter på ett helt magisk sätt + att jag aldrig får dålig samvete, det går lixom inte.

Mina top 3 just nu är:
1. Falukorv med makaroner, parmesan, ketchup och smör!
2. Hemmagjord croque monsieur
3. Svenska gröna (sådär lite sura) äpplen som jag helst pallar från någon trädgård för att garanatera att dem inte riktigt är fullt mogna.

Släppt rädslan

Och sen för att byta ämne helt så har jag ju sedan den dagen jag blev gravid ägnat otroligt mycket tankar och funderingar och ångest kring Förlossningen.

Men på senaste tiden så har den ångesten helt släppt och byts ut på ett jäkla anamma och snarare en peppande känsla!

Anledningen till detta tror jag är lite olika orsaker, b.l.a att det börjar närma sig och att kroppen gör sig redo för vad som komma skall men även att jag börjat knuta an till den där lilla personen därinne så mycket mer och att jag ändrat fokus (undermedvetet) från att bara se en hemsk förlossning framför till att se mötet med mitt barn. En annan anledning (och som varit viktigast för mig) är att jag på senaste tiden kommit i kontakt med så mycket inspirerande och peppande förlossningshistorier, varför är det bara de där skräckhistorierna som man får höra hela tiden?

Så om ni vill bli peppade på att föda vaginalt, lyssna Vattnen går med Nina Campioni avsnitt 21 med Brita Zackari samt avsnitt 39 med Anja Forsor och Nina Campioni.

Och om ni har några bra tips på hur man kan bli peppad på sin förlossning och föbereda sig på bästa möjliga sätt vore jag så tacksam för tips!

Vecka 40!
Vecka 40!

Energi och klarhet

Och sedan en annan helt fantastisk sak med att vara gravid är att jag dem senaste 5 veckorna, alltså från vecka 20, fått en helt sjuk energi och drivkraft i att slutföra och strukturera upp hela mitt liv.

Jag har dem senaste 5 veckorna strukturerat och rensat varenda mapp i min dropbox (mappar som jag inte rört på 5 år) Varit på ikea 4 gånger för att inreda och göra om hela vårt kontor (fokus struktur), inrett klart vår terrass och balkong, satt upp varenda tavla, (som vi aldrig tidigare kunnat bestämma vart den ska sitta osv, medans mottot numera är: upp med skiten bara. ) Jäkligt befriande.

Jag vill lixom ta bort alla onödiga distraktionsmoment tills att hon kommer. Saker som man annars alltid har kvar på sin to do list men aldrig riktigt orkar eller prioriterar att slutföra.

Det har hursomhelt varit en fantastisk drivkraft och jag önskar att jag alltid hade den här energin att ta tag i saker som man annars alltid lägger åt sidan!

Så för att summera så har hon hittills varit en fantastisk karriärboost. : )
Hon har fått mig att strukturera upp med liv och fått mig att förstå vad jag ska lägga energi på, helt enkelt fått mig att tänka mycket klarare. <3.

Hörs snart <3!

Vecka 40!
Vecka 40!

Hej på er alla!

Just nu befinner jag mig på Gotland och kopplar av för fullt. Vi var igår på rutinultraljudet och fick reda på att det är en liten tjej som ligger i magen (det var faktiskt det vi både trodde) som mår toppen vilket såklart kändes så fantastiskt. Jag var så otroligt nervös innan för att äntligen få reda på kön och att äntligen få en tydligare identitet på det lilla livet. Så skönt att äntligen få kalla det för en tjej och inte ”den” hela tiden. Samt att kunna få fundera ut namn. Det kändes faktiskt som vi blev med barn igår igen. Så vi fick och firade med att köpa det första klädesplagget till vår lilla tjej.

Jag gick idag in i vecka 20 och mår väldigt bra, ibland lite för bra så jag undrar om det är någon därinne. Men för 2 veckor sen så kände jag första sparkarna vilket var så otroligt coolt och overkligt. Den sparkar på ganska bra varje kväll, direkt när jag lägger mig ner, vilket är så sjukt mysigt då man verkligen får kontakt med den lilla tjejen.

 

Craving just nu: Pannkakor/Crepes med smör och socker!

 

Som jag skrev i förra inlägget så tänkte jag bygga varje inlägg på frågor som antingen ni eller min bästa vän ställer till mig. So here we go:

Karriär och jobb. Hur ser du på det?

När jag fick reda på att jag var gravid blev jag ganska snabbt stressad över min karriär. Eftersom jag mådde väldigt dåligt dem första 12 veckorna (mer om det nedan) så fick jag en panikkänsla att tänk om jag känner såhär framtill förlossningen? Då kommer jag inte kunna jobba som vanligt och med andra ord så kommer resultatet påverkas.
Mitt andra orosmoment kring karriären var hur jag skulle kunna klara av mitt jobb efter att barnet kommer. Men här hade jag tid att planera och förbereda mig vilket kändes skönare.

Så efter dem där jobbiga 12 veckorna så skrev jag ner en lista på saker som jag ogillar med mitt jobb idag samt saker jag ansvarar för som tynger mig och som jag inte tycker är kul. Mitt mål var att till hösten rensa bort dålig energi och göra plats för att fokusera på det jag är bäst på samt på saker som kommer ta bolagen framåt. Allt detta för att jag under ”mammaledigheten” skulle kunna jobba effektivare. Det ända jag vet är att min tid för jobbet kommer minska, och då vill jag lägga den tiden på dem uppgifterna som kommer ta oss snabbast framåt.

Några saker som stod på min ”rensar-lista” var att jag ogillade att sitta och jobba på södermalm. (vi hade kontor vid Mariatorget). Anledningen var att jag nyligen flyttade till Norra Djurgårdsstaden och har väldigt långt till jobbet samt att alla mina möten är på Östermalm/Stureplan så mina dagar blev ineffektiva (vilket är det värsta jag vet) Samt att jag inte hade några vänner som jobbade i närheten. Så jag behövde hela tiden transportera mig för att ta möten, träffa vänner osv. Trots att vår lokal och butik fungerade väldigt bra så tog jag ett beslut som skulle gynna mina företag när bebisen kom, närheten till jobbet där jag kan effektivisera mitt liv och ha lätt att gå in och jobba några timmar utan att det ska kännas som ett allt för stort projekt.

Vecka 40!
Vecka 40!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 6

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 6

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 7

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 7

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 15

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 15

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 18

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 18

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 29
Vecka 40!

Hur har du upplevt graviditeten hittills? Fördelar vs Nackdelar?

Som sagt så upplevde jag dem första 12 veckorna som fruktansvärda. Jag mådde smått illa hela tiden, var gränslöst trött (var tungan att åka från jobbet 14.00 varje dag för att åka hem och sova), kände mig otroligt låg (pms gånger 100), ljög för alla i min närhet kring graviditeten och kände ett agg/bitterhet mot min kille som mådde som vanligt. Jag tror att kombinationen av att behöva ljuga för alla, inte veta hur länge jag skulle må så här och nervositeten över att faktiskt vara gravid och att jag skulle berätta för alla nära och kära och undra hur dem skulle reagera.  Men efter 12 veckor så släppte illamåendet, tröttheten och min deppighet. Och efter att vi var på vårt första ultraljud (hade inga förväntningar alls) och jag fick se vår lilla bebis så släppte all oro och för första gången fick jag starka moderskänslor. Det var verkligen det coolaste jag någonsin upplevt.

Hur känner du inför förlossningen? Har du bestämt dig för att föda naturligt eller kejsarsnitt?

Jag har faktiskt inte helt bestämt mig ännu. Försöker fortfarande hantera min nervositet kring att föda naturligt och känna mig lugn inför de, men ser det dock som en ganska kul och utvecklande resa. Just nu försöker jag identifiera min rädsla kring förlossningen, vad jag är mest rädd för. Jag har ett väldigt starkt kontrollbehov så tänker först att jag ska försöka jobba med de och se hur rädslan ter sig.

Var graviditeten planerad?

Ja den var planerad men blev ändå chokad och otroligt tagen när jag plussade på stickan. Hade faktiskt väldigt svårt i flera veckor att högt säga att jag var gravid, det kändes lixom som en identitetskris på något sätt.

Hur kommer du och din kille dela upp föräldraledigheten?

Vi har både utmaningen samt lyxen att vi båda är egenföretagare vilket innebär att vi inte behöver ha en klar plan på hur vi kommer dela upp föräldraledigheten. Vi har dock sagt att vi kommer dela 50/50 på ansvaret och se vad som passar oss bäst. Alltså se vem som har lättast att ha med sig bebisen på jobbet, vem som i perioder behöver vara mer närvarande på jobbet osv. Vi kommer även se om det passar oss bäst att kanske dela upp veckorna snarare än månaderna för att inte försvinna för länge från jobbet i stöten. För mig är det otroligt viktigt att ha en parter där inställningen är att det är 100% delat ansvar kring barnet. Sedan får vi helt enkelt se vad för typ av bebis vi får.

Så där fick ni lite av mina tankar hittills och bara att kommentera nedan om ni har några fler frågor som ni vill att jag lyfter till nästa inlägg.

Ha en magisk dag!

Stor KRAM,
Daniela

 


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 6

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 6

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 7

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 7

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 15

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 15

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 18

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 18

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 29
Vecka 40!

Hej på er! Jag heter Daniela Upmark och är en 28-årig designer och entreprenör. Jag startade för snart 5 år sedan inredningsmärket: Bxxlght (www.bxxlght.com) och för 3 år sedan smyckesmärket: Blue Billie (www.bluebillie.com).

Jag är också gravid med min första barn beräknad till den 14 december, vilket fortfarande känns overkligt varje gång jag skriver eller säger det högt. Hur som helst så är det därför jag gästar The Way We Play, för att berätta allt om min första gravidresa som förstföderska! Jag kommer att uppdatera minst en gång i månaden och jag kommer låta min vän ställa frågor inför varje inlägg, så om ni redan har några frågor nu, hit me!

Hoppas vi hörs!

 

Vecka 40!
Vecka 40!
Vecka 40!
Vecka 40!
Vecka 40!
Published December 17, 2018

Anna · 5 years ago
Hej Daniella, Grattis till graviditeten! Jag ska ocksa fa min forsta barn den 16e december och driver ocksa tva foretag, varav ett ar i uppstarten men kan anda inte sattas pa hold da vi redan fatt in nagra kunder.... Jag skulle sa otroligt garna vilja veta hur du tanker kring bebis och dina foretag!! Planerar du att fortsatta driva dom som vanligt, eller ta mammaledigt och anstalla nagon for att ta over medan du ar borta. Alla sager hela tiden att man inte kan planera for mycket da beror pa vilken typ av barn man far (om de sover bra etc) men jag kanner anda att som egen foretagare sa maste man ju anda ha nagon from av plan. Ar man liten eller mellanstor men inte har ett stort team runt sig sa ar ju foretaget ocksa som en bebis som maste fortsattas att tas hand om.... kram anna

Daniela Upmark · 5 years ago
Hej Anna! Tusen tack och stort grattis till dig!! Jag håller helt med dig. Tror ändå det är viktigt att ha en plan så man kan slappna av lite. Jag kommer om allt går som jag planerat vara helt bortkopplad från jobbet i 1 månad och har då gett fullt ansvar till alla mina anställda. Jag kommer även nu till hösten att rekrytera en till person som kommer att kunna ta delar av mitt ansvarsområde. Mitt mål är att efter ca 4-6 veckor vara inne några dagar i veckan på kontoret. Men som sagt så kommer jag ta ge mycket ansvar till dem jag jobbar med så att jag kan slappna av dem dagarna jag är hemma och så att företaget "rullar" på utan mig och att inte mitt godkännande behövs kring den dagliga bedriften. : ) Hoppas jag kunde besvara lite av dina frågor : ) Det är bara att maila mig på [email protected] om du har några fler frågor! Stort lycka till med allt! KRAM!

Sarah · 5 years ago
a very happy couple, wish for Lifetime happiness

Daniela · 5 years ago
Thank you so much Sarah! : )

Caroline · 5 years ago
Hej Daniela! Du kanske har skrivit det någonstans redan, men varifrån är dina svarta tights? Dom ser helt magiskt sköna ut! Kul att få följa dina graviditet. Precis gått in i v. 15 själv och väntar/längtar efter att magen ska hoppa ut lite :)

Daniela Upmark · 5 years ago
Hej Caroline! Kul att höra från dig! : ) Dem är från H&M (har dem i både svart och grått) Se länk till dem nedan. Använder dem typ varje dag! Men åh vad spännande. Så kul när det börjar synas <3! Stort lycka till med allt! https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0120129001.html