Höstens brödförråd

2 months ago

Förra helgen eldade vi i bakugnen till höstens brödbak. Det som vi gör två gånger om året, ibland oftare beroende på hur hungriga barnen är 😉 Det betyder siktkakor i massproduktion. Receptet som vi använder hittar ni här.

Höstens brödförråd

Ett bord som väntar på bröd.

Höstens brödförråd

Bakgrejer

Höstens brödförråd
Höstens brödförråd

Jäsning gång nummer två.

Höstens brödförråd

En färdig. Bara sjuttio kvar.

Höstens brödförråd

Kämpa.

Så här gör vi, massproducerar alltså, med bröd och ljus. Världens mysigaste höstförberedelser om ni frågar mig.

Höstens brödförråd

I min ugn eldar man på sidorna. I taket finns ett hål där röken går ut. Lågorna ska under bakningen vara som en eldportal över bröden.

I början brukar jag elda en stund på hällen, så att den blir varm.

Höstens brödförråd
Höstens brödförråd

Bakspadar i olika varianter. Med långa och korta skaft och olika former beroende på vilket bröd som bakas. Nån gång ska jag visa tunnbrödspaden. Den ser ut som en åra.

Höstens brödförråd

Paketerade och redo för frysboxen.

Höstens brödförråd

När bakugnen ända är varm är det ju onödigt att inte slänga in en pizza? Pizza vill ha det varm i ugnen, så den kan man köra sist.

Höstens brödförråd

Siktkakor som svalnar.

Höstens brödförråd