Förra helgen eldade vi i bakugnen till höstens brödbak. Det som vi gör två gånger om året, ibland oftare beroende på hur hungriga barnen är 😉 Det betyder siktkakor i massproduktion. Receptet som vi använder hittar ni här.
Ett bord som väntar på bröd.
Bakgrejer
Jäsning gång nummer två.
En färdig. Bara sjuttio kvar.
Kämpa.
Så här gör vi, massproducerar alltså, med bröd och ljus. Världens mysigaste höstförberedelser om ni frågar mig.
I min ugn eldar man på sidorna. I taket finns ett hål där röken går ut. Lågorna ska under bakningen vara som en eldportal över bröden.
I början brukar jag elda en stund på hällen, så att den blir varm.
Bakspadar i olika varianter. Med långa och korta skaft och olika former beroende på vilket bröd som bakas. Nån gång ska jag visa tunnbrödspaden. Den ser ut som en åra.
Paketerade och redo för frysboxen.
När bakugnen ända är varm är det ju onödigt att inte slänga in en pizza? Pizza vill ha det varm i ugnen, så den kan man köra sist.
Siktkakor som svalnar.
Pernilla Wåhlin Norén
Cecilia · 7 months ago
Wow! Kan du inte berätta mer om er bakugn?