Några regler som tar alla dina beslut

3 years ago

Det är många beslut som ska tas i en byggnad, oavsett om det handlar om att bygga nytt eller bygga till, ja faktiskt att leva i, eller använda, generellt. Alldeles för många känns det kanske som. Särskilt idag, när det finns så många produkter och det kräver att du är en påläst konsument. Det finns inte bara en armatur eller ett trycke att välja bland, eller en strömbrytare. Fönster och dörrar. Öppningar, ljusinsläpp, takhöjder. Från stor skala till liten, från  planlösning ner till inredning. Det är lätt att bli snurrig i huvudet. Men om man kan hitta några få regler så kan faktiskt de ta besluten. Det löser sig liksom självt. Det kan till exempel handla om att fastställa vilka material som ska användas, eller logiken kring dem. Det kan handla om regler kring fönstersättningar, höjder, riktningar, rörelser, med mera. Formulera några få regler och låt dem ta besluten. Det kan vara några ord, eller bilder eller en känsla, som alltid ligger i bakhuvudet, att ta fram när ett beslut ska tas.

Om det istället gäller en tillbyggnad handlar det om att hitta logiken och reglerna som finns, och att följa upp dem.

Det går givetvis att bryta reglerna, att göra annorlunda och gå emot, men idén med reglerna är att slippa behöva ta så många beslut. Alla val kommer ändå att vara medvetna. För alla beslut måste vara medvetna.

Några regler som tar alla dina beslut

Sockellåda

Några regler som tar alla dina beslut

Sockellådans lock blir en pall i köket.

Några regler som tar alla dina beslut

Plywood

Några regler som tar alla dina beslut

Garderober av trä och lampskärmar av keramik.

Några regler som tar alla dina beslut

Inredning i plywood.

Några regler som tar alla dina beslut

Besticklådor.

Josefin · 3 years ago
Vilken kvalitet är det på plywooden? Tar gärna del av leverantör också ☺️