Hej!

1 week ago

Så glad och förväntansfull jag är över att få blogga här, hos The Way We Play. Jag håller tummarna och hoppas att ni vill hänga med mig ibland. Det här är mitt andra försök, första testet misslyckades och inlägget försvann. Håll tummarna för mig ni också och jag ska göra mitt bästa för att lära mig det här. Alla plattformar fungerar ju lite olika. Egentligen är jag inte så digital tror jag. Trots att bloggandet för min del pågått i över femton år, nu senast hos tidningen Hemslöjd, oftast med någon slags dokumentationsmani som utgångsläge. Oklart varför, men det har klart varit ett behov och bloggen tog direkt vid där dagboksanteckningarna slutade. Ett sorts rensande av tankar, som stygn i ett broderi, mönstret visas först när de sytts fast i tyget.

Hej!

Ljuskrona som från helgens ljusstöperi blev en del av leken.

Och tyg ja, min utgångspunkt och grunden i mitt arbete och yrkesval har varit textilen. Till vardags arbetar jag på kommunen, som arkitekt och samhällsplanerare. Som utbildad husarkitekt har jag på senare dar lagt till antikvarisk kompetens och samhällsbyggnad. Men textilen har varit, och är nog fortfarande, grunden. Arkitektur handlar, för mig, mycket om material och teknik. Det blir en direkt och handgriplig undersökning. Förstår jag inte hur ett material fungerar kan jag aldrig få det att göra som jag vill. Det går liksom inte att luras. Här är slöjden viktig.

 

Hej!

Bild från i helgen när vi stöpte ljus. Här knyts det vekar.

Vi bor sen två år tillbaka i Dalarna, där både jag och och min man är födda. Innan dess bodde vi i Stockholm, i Vasastan, under femton år.

Utlopp för hemslöjden får jag också i tre styrelser. Dalarnas hemslöjdsförbund, Svensk form Dalarna och Ottilia Adelborgsmuseet. Det jag uppskattar med att bo i Dalarna är den levande hantverkstraditionen som finns här. Muraren, plåtslagaren, brodösen, väverskan, timmermannen, spelmannen. Allihop generösa och ödmjuka med sina kunskaper.

Hej!

Ljusen är gjorde av en ljusmassa på stearin (2/3) och bivax (1/3).

Hej!

Färdiga ljus.

Hej!

Jag hoppas som sagt att ni vill hänga med mig ibland. Och jag blir jätteglad om ni hör av er. Vi ses!

Johanna · 1 week ago
Välkommen! Åh, vad otroligt glad jag blev nu. Ett starkt ljus denna tunga höst och vinter! Har följt dig på Instagram länge och att du börjar blogga här känns SÅ klockrent. Underbart. Ingen är som du.

Pernilla Noren · 1 week ago
Åh, tack, tack, tack!!! <3

Christina Alkarp · 1 week ago
Vad glad jag blir.Ska bli extra kul att läsa här när du skriver Pernilla.

Pernilla Noren · 1 week ago
vad fint att höra <3

Tina · 1 week ago
Oh! Vad spännande, klickade av en slump in här. Du blev med en gång sparad till bokmärkena. Allt gott! <3

Pernilla Noren · 1 week ago
Roligt! Allt gott <3

Louise Rizell · 1 week ago
SÅ kul!!!

Pernilla Noren · 1 week ago
<3 <3 <3

Pauline · 1 week ago
Åh så himla roligt att du börjat blogga här!

Pernilla Noren · 1 week ago
!! <3 <3

Johanna Bradford · 1 week ago
Hurra! Klart jag vill hänga med dig här.

Pernilla Noren · 1 week ago
Hurraaa! <3

Amanda · 1 week ago
Ska bli så kul att få följa dig! Tycker ditt instagramkonto är magiskt fint! Berätta mer om era hus! Ska ni sälja det ni bor i nu? Eller vad är planen? :)

Pernilla Noren · 1 week ago
Vad roligt att du vill följa med! Planen är inte att sälja, bara strukturera om lite :)

Pernilla Noren

Pernilla Noren

Pernilla Wåhlin Norén