Om att plötsligt krascha

1 month ago

Om att plötsligt krascha

Jag har sedan fem månader tillbaka vaknat ungefär 10 gånger per natt eftersom det visat sig att Elle har nattskräck. Sedan har jag klivit upp vid halv 8, börjat städa, plockat ur disken, slängt in två maskiner, lekt med elle samtidigt som jag springer mellan mejlen och datorn, sedan ut på rask promenad/lek i parken samtidigt som jag svarar på mejl, handlat, elle sover ungefär i 1h per dag och då jobbar jag, sedan lagar jag middag lagom tills robin är hemma från jobbet.. Jag har trots detta aldrig någonsin känt mig trött. Visst har alla i min omgivning reagerat och sagt att det är otroligt hur jag orkar dels vara mammaledig och ge Elle allt jag kan samtidigt som jag driver ett växande företag med Karin men jag har aldrig ens reflekterat över att det skulle vara en grej. Enda möjliga negativa är att jag önskat att jag kunnat ge elle 100 procent och inte 90.

För en vecka sedan tog mina krafter slut. Precis från ingenstans som en käftsmäll blev jag helt förstörd.. sjösjuka, illamående, svag huvudvärk, koncentrationsproblem, ledsen.. Låg i soffan som ett frågetecken och började tänka tusen tankar. Jag är som jag berättat för er hypokondriker dessutom och trodde att jag blivit allvarligt sjuk.. Detta ledde till panikångest istället och allt kändes käpprätt åt helvete.

Efter ett läkarbesök där jag fick berätta om hur mitt liv såg ut och hur jag äter en hel dag så skakade hon på huvudet och sa att jag måste skärpa mig. Vi tog ändå flera blodprover som senare skulle visa sig vara toppen allihop.

Om att plötsligt krascha

Mamma kom hit och avlastade oss med elle medan jag la ifrån mig telefonen och kollade på serier flera dagar i sträck.. något som jag inte har gjort sedan jag var gravid. Jag har inte kollat instagram, inte lagat mat, inte handlat, inte jobbat, inte gjort något alls förutom att ta mammas hund på en långsam promenad och kolla på serier som gjort mig glad (emily in paris tex).. långsamt långsamt har jag dag för dag känt mig bättre och det har bara gått en vecka.

Det är så satans läskigt detta hörni. Och jag tänker inte bli sämre. Detta var en varning som jag måste ta på fullaste allvar.. En sak i taget, det är ingen stress och man måste inte svara på ett mejl inom 2 minuter efter att det kommit. Man måste inte ha det städat och rent hemma jämt.. Elle klarar av att vara hemma en hel dag ibland.. Ingen har superkrafter och hälsan kommer först. Med detta sagt, ta hand om er!

R · 1 month ago
Ta hand om dig<3

Natalie Karlsson · 1 month ago
<3

Amanda · 1 month ago
Som tidigare sjukskriven för utbrändhet, ta det lugnt Natalie <3 Du behöver få sova lite hela nätter i veckan, kan sambon ta vissa nätter? Kan mamma hjälpa till? Jag körde också på som om det inte fanns något stopp, men det gör det tyvärr alltid och frågan är bara var stoppet finns... Ta pauser på dagen, ta en nap när dottern sover. Sitt med en kopp te och stirra ut genom fönstret. Kroppen behöver få gå ner i varv med jämna mellanrum för att förstå att det inte finns något att stressa upp sig över. Du ska hålla i många år!! Kramar

Natalie Karlsson · 1 month ago
Tack för massa bra tips ❤️ Så sant. Min sambo tar Elle varje natt sedan en vecka så jag ska komma ikapp och mår redan MKT bättre!

Amanda · 1 month ago
Två tips till! Dra ner på/sluta med kaffet!! Stressar kroppen och är lite som konstgjord andning i att försöka få ökad energi (som inte finns när en är stressad och sliten). Bättre att ta en kopp grönt/rött/vitt te istället och försöka vila/sova sig till energi! Därtill är konditionsträning också stressande för kroppen när den redan är utsatt för stress. Bättre då att yoga/ta långa promenader eller lyfta vikter. Kram!

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson är 28 år och bosatt i Stockholm. Hon är VD för scarfmärket lescarf och väntar sitt första barn.

@karlssonnatalie / natalie@le-scarf.com / www.le-scarf.com