Vecka 41 och akupressur

2 years ago

NEJ! Hade skrivit en jättelång text och när jag publicerade så försvann allt. Fasen fasen fasen! Skulle i alla fall kika in och tacka för era fina kommenterar i förra inlägget. Det är fortfarande ingen bebis på G här och dagarna går såååå långsamt. Jag tycker att hela min graviditet har gått snabbt och inte riktigt förstått folk som klagat över de sista veckorna men alltså kan säga som såhär, JAG KÄNNER MED ER ALLA! Denna väntan är bisarr? Den ÄR längre än 9 månader.

Jag såg att Elin Renck här på plattformen har tipsat mig om en akupressursmetod (TACK Elin!) som kanske kan fungera och herregud vad sugen jag blev på att testa. Ni kan läsa om det här. 

Ni som har gått över tiden, har ni några andra supertips som har fungerat? Eller bara några goda ord som hjälper en desperat kvinna på vägen och som får dagarna att gå lite lite snabbare och enklare? Jag är så tung nu att allt är en kamp.  Och sedan har rädslan börjat smyga sig på.. rädslan över att hon ska komma ut och vara gigantisk ju längre jag måste vänta. Hon ligger redan i toppen av kurvan (forfarande inom normalt men i högsta grad) så ja, oron finns där. Jag vet att kvinnokroppen är fantastisk och klarar det mesta och så länge hon mår bra är det okej.. Men jag känner ändå en rädsla inför detta.

Nu kom Robin in och sa att vi ska dra igång akupressuren. Herregud önska oss lycka till, tänk om det fungerar?

Linda · 2 years ago
Vi gick 13 dagar över tiden och jag var minst sagt desperat, jag testade allt. Va inte jättesugen på att ha sex men vi låg till slut och inom 15min efteråt släppte slemproppen och sen kom värkarna igång. Det kanske hade hänt ändå men den berömda färdknäppen funkade hursom för oss. Lycka till, kolla serier, ät god mat, försök att inte tänka så mkt på att räkna dagar etc utan glid med. I Nederländerna vet jag att de inte har något BF-datum utan en period där man säger att barnet ska komma mellan ungefär, det hade ju varit guld även här, BF-datum kan ju göra vem som helst lite smågalen. Ta hand om dig och lycka till!

Sara · 2 years ago
Googla förlossningsdrinken! Samt köp hem nattljusolja på kapsel och ta en (1) vaginalt varje kväll så omvandlas ämnen i oljan till prostaglandiner som har en positiv inverkan på livmodertappens mognad Väldigt effektivt om man dessutom vill slippa en lång och utdragen latensfas. Samt dadlar! Kanske lite sent påtänkt nu för man ska egentligen börja äta dem vecka 36, men även dadlar innehåller prostaglandiner och hjälper kroppen. Annars, skit vad alla säger om att putsa fönster, heldag på ikea, gå i trappor osv. Oxytocin, som är kroppens egna måbra-hormon (som även är livmodersammandragande, dvs ger värkar och produceras i mängder under förlossningen samt efteråt) är det du vill åt just nu för att hjälpa kroppen. Så gör saker i lugn och ro som du mår extra bra av - ha sex (om det får dig att slappna av och må bra), hud mot hud, mycket fysisk närhet, vila. Snart är hon här ❤️ //doula

Olivia · 2 years ago
Min bebis låg över kurvan och jag födde i v 41+4 men det visade sig vara en normalstor bebis tillslut på 3800g, så den där kurvan kan ha helt fel. Oroa dig inte, det finns en anledning till varför hon ligger kvar, hon är inte redo :)

Marianne · 2 years ago
Lykke til !!! Du er sterkere enn du aner!

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson är 28 år och bosatt i Stockholm. Hon är VD för scarfmärket lescarf och väntar sitt första barn.

@karlssonnatalie / natalie@le-scarf.com / www.le-scarf.com