Gravid v. 38

1 year ago

Nu är vi framme, vecka 38. Mållinjen. Hon kan alltså komma när som helst nu och det känns helt sjukt/fantastiskt/läskigt/underbart/pirrigt.. Ja. Igår testkörde vi till SÖS där jag förhoppningsvis ska föda och rekade parkeringsplatser. Åh det kändes så lustigt.. När vi åker dit kommer jag förmodligen ha så så ont, och när vi åker hem kommer vi vara tre. Vilken känsla.. Kan inte ens föreställa mig. I eftermiddag går Robin på semester sedan ska vi bara ha det så mysigt det går i Stockholm mitt i juli. Känns som vi är helt ensamma kvar här.. Önskar jag kunde säga “det gör inget” men det suger faktiskt väldigt hårt. Längtar till landet, längtar efter en utlandssemester, längtar bara härifrån. Har varit här hemma i nästan ett år nu förutom en resa i januari och lite turer till våra föräldrar så nu kryper det i mig. Om vår tjej kommer snart så kommer vi att boka ett hus någonstans sista veckan i augusti i närheten av Stockholm så vi alla fall får byta miljö. TIPS – bli inte höggravida lagom till sommaren :))

Nu kör vi, förhoppningsvis min sista graviduppdatering. Jag tror ju fortfarande att hon kommer komma innan v. 40 hehe..

Mitt mående
Jag mår faktiskt bra för att vara såhär gravid.. Har fullt upp hela dagarna med lescarf så tiden går ändå väldigt snabbt. Jag har dock sammandragningar heeeeela tiden. Alltså var 10e minut, den är stenhård konstant och gör ont när jag sover. Sömnen är värdelös men det har den varit så länge jag kan minnas. Går upp minst 6 gånger varje natt så nu har jag vant mig. Just ja sedan har jag ju börjat få förvärkar.. De kommer väldigt utspritt och det hinner gå flera dagar innan nästa. Jag tror inte slemproppen har gått och hon är inte fixerad med huvudet ännu (jäkla skit) så om vattnet skulle gå nu och jag börjar få regelbundna värkar måste vi åka in till sös direkt. Det innebär kort och gott att om förlossningen skulle starta utan att huvudet är fixerat (hennes är rörligt) så vill de ha koll på mig så inte någon annan kroppsdel skulle komma först eller att moderkakan skulle komma ut innan henne. Är man där så brukar de ta hål på hinnorna så hennes huvud sjunker ner och då är det under kontroll.

Mina hormoner 
Haha nej ingen skillnad här!!!! Borde ta bort hela den här raden egentligen för har varit oförändrat hela vägen.

Mina cravings
Varm mat är fortsatt det tråkigaste jag vet, haha! Nu har jag blivit besatt av overnight oats och äter helst det hela dagarna.

Min vikt och min kropp
Min vikt har varit oförändrad de tre senaste veckorna och jag har gått upp prick 15kg.

Min bebis 
Nu är hon ca 48cm och väger ca 3.2kg. Hon är helt färdig och lägger bara på sig fett nu sista veckorna <3 KOM UT NU DÅ!

 

Gravid v. 38
Natalie Karlsson

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson är 28 år och bosatt i Stockholm. Hon är VD för scarfmärket lescarf och väntar sitt första barn.

@karlssonnatalie / natalie@le-scarf.com / www.le-scarf.com