Recept – grönkålssallad

1 year ago

Recept – Grönkålssallad

Hej bästa! Hoppas ni mår bra. Vilken HÄRLIG dag!! Suttit ute i solen och fått färg i väntan på mamma. Märkligt att man känner sig så fräsch så fort man blir lite brun. Har alltid haft sinnessjukt pigment (blir verkligen BRUN på 5 minuter) men nu under graviditeten är det på en annan nivå. Ser ut som jag varit utomlands i en vecka. Måste vara hormoner? Dessa hormoner, speglar sig i ALLT haha. Känner mig som en vandrande hormon konstant.

Jaja, tänkte dela med mig av dagens lunch. Ville ha något fräscht och köpte lite av varje inne på ica och blandade ihop. Jösses vad gott det blev! Låt er inte luras av att det heter grönkålssallad och ser nyttigt ut, det var verkligen mumsigt.

Du behöver
Hackad grönkål
Tomater
Rödlök
Broccoli
Fetaost i glasburk (med örter)
Mynta
Citron
Vitlök
Honung
Tahini
Rökt paprikapulver
Hasselnötter
Mandlar

Gör såhär
Blanda ner grönkål, rödlök, och tomater i en skål. Stek broccolin knaprig och addera nötterna när den börjar bli klar. Stek runt allt i 1-2 minuter. Låt svalna något och häll sedan över i salladsskålen. Häll över en hel burk fetaost tillsammans med hälften av oljan och addera även myntan.

Gör samtidigt en sås på 1-2msk tahini, 1 pressad citron, 1 vitlöksklyfta, lite honung och vatten (den ska bli såsig). Häll sedan i salt och paprikapulver.

Ät salladen ihop med tahinisåsen. NJUT! LOVA att ni testar detta då! Återkom gärna efteråt

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson är 28 år och bosatt i Stockholm. Hon är VD för scarfmärket lescarf och väntar sitt första barn.

@karlssonnatalie / natalie@le-scarf.com / www.le-scarf.com