The Way We Play

Tankar om fosterrörelser

3 months ago

Hej! Sitter och oroar mig över bebbans fosterrörelser för fjärde dagen nu. Upplever att de har blivit lugnare/mindre. Har redan ringt till SÖS förlossningsavdelning och hon sa att eftersom det är så “tidigt” fortfarande, vecka 25 så är det inte konstigt att man känner mindre vissa dagar. Det handlar helt enkelt om att hon kan ligga med ryggen emot samt långt neråt mot urinblåsan. MEN så googlar man ändå för man är sån idiot och hittar så många skräckhistorier. Men varför förklarar ingen ordentligt hur det ligger till med fosterrörelser? Jag har ingen aning om hur mycket man ska känna, hur ofta, hur hårt.. Vet bara att “om du inte känner något så ring sös direkt! Men jag känner ju, fast mindre! Vet inte vad jag ska göra blir knäpp här. Har redan druckit iskallt vatten, dansat runt, lagt mig på sidan, spelat musik.. Men händer liksom knappt något. Känns som att hon på telefon inte tog min oro på allvar så nu funderar jag på att bara åka dit och sätta mig.

Önskar det fanns ett forum för alla som var gravida där man kunde klicka i typ “gravid v 25/26” och så kunde man prata med andra som var i samma vecka. Hur bra? Kan inte någon styra upp en sådan sida?

6 Replies to “Tankar om fosterrörelser”

 1. Bea Hellman says:

  Hej! Jag skulle nog åka till akuten och sätta mig, om inte annat för att få lite sinnesro. Gå på instinkt!

 2. Martina says:

  Lita på din magkänsla och åk in.

  Det finns forum! Jag har laddat ner appen “What to expect when expecting” och när man gjort det så lotsas men direkt in i ett slutet forum för ”sina veckor”. Så bra! Dock på engelska.

  Lycka till och stor kram!

 3. Denise says:

  Instämmer med tidigare!
  Om du känner mindre, åk in! Hellre en gång för mycket.
  Hon kan inte bedöma per telefon, oavsett vecka, så hon borde uppmanat dig att komma in på koll. Lita på dig själv 🙂

 4. Johanna says:

  Åk in och kolla om du är orolig. Hellre en gång för mycket än för lite. De kan inte neka dig att kolla och de ska ta din oro på allvar <3

 5. Ida says:

  Jag tycker inte att du behöver oroa dig. Jag fick min son för nio månader sedan, (världens gulligaste, helt frisk och superpigg) men jag kände inte honom alls särskilt mycket i magen. Kände inte igen mig alls i andras beskrivningar om att “det är ett himla liv därinne” eller “ja hen sparkar hela tiden” Jag kände honom, men det kunde gå lång tid emellan rörelserna och det var först efter typ vecka 30 som jag började känna mer regelbundet typ flera gånger per dag. Tyckte också det var jobbigt att inte veta vad som var “normalt” och inte. Kände honom exempelvis ALDRIG på nätterna, inte ens i slutet. Åkte in och kollade en gång i v.33 när jag inte känt nåt på över 14h, fick inga reaktioner när jag buffade på magen då heller så då var jag ganska orolig men allt var bra. Precis som de sa på SÖS så kan det variera så himla mycket utifrån hur de ligger osv och som jag förstod det så är det framför allt i slutet av graviditeten som man ska vara extra uppmärksam på om rörelserna minskar. Jag hade moderkakan i bakvägg, så den påverkade inte. Jag oroade mig ganska mycket för rörelserna eftersom alla andras barn verkade röra sig hela tiden men valde ändå att tänka att jag kanske skulle få ett lugnt barn. HAHAHA säger jag nu med facit i hand. Inte en lugn stund sen han började krypa vid 7 månader och igår tog han sina första steg. All energi han inte fick utlopp för i magen tar han igen nu 🙂

  1. Natalie Karlsson says:

   Åh, tack för detta! Bra att vara uppmärksam absolut men jag kan också tänka mig att det är extremt olika för ALLA. Känner aldrig heller på nätterna, och inte heller på kvällarna. Känns som mest mitt på dagen när jag sitter upp och nästan aldrig när jag ligger som alla rekommenderar att man ska göra. “ligg på sidan så känner du”.. Man får helt enkelt lyssna på sin kropp och lära sig läsa sina egna signaler. Tack för att du delade med dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Natalie Karlsson

Natalie Karlsson är 28 år och bosatt i Stockholm. Hon är VD för scarfmärket lescarf och väntar sitt första barn.

@karlssonnatalie / natalie@le-scarf.com / www.le-scarf.com