Ny dag!

5 years ago

Hej på er!

 

Hoppas ni mår bra. Jag är så rörd och glad över fina kommentarer i tidigare inlägg. Tack ska ni ha för att ni inte bara bemödar er med att läsa det jag skriver, utan dessutom skriver snälla, uppmuntrande och peppande kommentarer. Heja er på alla sätt och vis!

 

För er som läste mitt förra inlägg så vet ni att livet inte bara är ”all glitz and glam”, även om det oftast är vad jag beskriver här. Jag vill däremot förtydliga att jag inte tycker att det är synd om oss. Jag hade bara en sån dag då jag kände mig svag och trött så ända in i märgen. Men trots min allra största och ständigt pågående kamp i livet, att som mamma göra min funktionsnedsatta sons varje dag, för resten av våra liv, så trygg och rolig och bra som möjligt, så är jag fullt medveten om att jag lever mitt liv på en j-vla räkmacka just nu. Och tro inte att jag inte nyper mig själv i armen varje kväll innan jag ska sova över att jag inte bara har en finare man och mer gudomliga barn än jag någonsin kunnat drömma om. Jag inleder dessutom den karriär jag innerst inne drömt om men aldrig riktigt vågat tro att jag skulle klara av. Att jag skulle vara kreativ eller innovativ nog. Och dessutom bygger jag mina drömmars paradis för mig och min familj utifrån en relativt fri budget. Jag är och vill för alltid förbli tacksam och ödmjuk inför det. Jag frågar mig själv dagligen – Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!

 

Med det sagt tänkte jag ge en liten statusuppdatering över vad som händer ute på ön. Eller rättare sagt här i stan. Jag har nämligen ingen aning om vad som händer ute på ön och är vansinnigt nöjd med att allt (förhoppningsvis!) flyter på och att jag bara breifas om något skiter sig och vi måste ta beslut kring åtgärder. Jag har lätt för att släppa kontrollen och litar fullt ut på att alla håller koll på sina ansvarsområden. Det känns nödvändigt för att allt ska flyta på så bra, och likaså roligt som möjligt, för alla inblandade. Förtroende och lust känns som a och o, och det känns som att vi har hittat världens bästa byggare för det här projektet.

 

Däremot har jag inte haft en sekund över till att sitta hemma och rulla tummarna (eller gå på gymmet, träffa vänner eller ta igen förlorad sömn för den delen), utan har haft fullt upp med att lägga beställningar av material, rita på detaljer och jaga fatt i rätt underleverantörer. Från det kreativa och spännande förarbetet till praktiska funktioner, mått, priser och logistik. Inte så sexigt att skriva om med andra ord. Men emellanåt framförallt lärorikt, om än som sagt tidskrävande.

Ny dag!
Ny dag!

Måttsatt skiss på stenho och detalj av mässing till kyl, frys och diskmaskin. Polerad samt oxiderad. Arkitekten Ida har lekt med vinäger och salt.

 

Mitt allra bästa den här veckan var däremot inte plåtslagaren som ska klä kyl, frys och diskmaskin i mässing, eller stenhuggaren på Öland som för hand ska hugga ut en diskho ur ett kalkstensblock till vårt fina kök. Nej, det allra roligaste var att jag återupptog kontakten med en gammal vän jag pluggade konstvetenskap med för hundra år sedan. Och precis som jag hade hoppats är han mitt i prick den konstnär jag söker för att skapa väggmålningarna i ateljén som jag skrivit om tidigare! Så, låt mig presentera den enastående – Pontus Karlsson! Den drömmande rödvins- och absintpimplande renässansmänniskan som levde för konsten uti fingerspetsarna, och som nu delar sitt konstnärsliv med sin sambo mellan torpet i den djupaste småländska skogen, frodas i dekadens och måleri på kontinenten, och samtidigt har ett frilansliv som webbdesigner.

Ny dag!
Ny dag!
Ny dag!
Ny dag!
Ny dag!

Halleluja så inspirerande och imponerande! Och jag är vansinnigt peppad på att snart träffa honom och att just han ska bidra med sin fantastiska kreativitet i vårt hem. Sån bra karma helt enkelt. Är man nyfiken så kan man följa hans och hans sambos liv på landet på Instagram via https://www.instagram.com/veryhappymorning/

 

Så, det var väl allt för den här gången. Nej förresten, jag sprang in på Chanel och dreglade över den här magiska kavajen i fem minuter innan jag skulle hämta Fred på föris. Det satte guldkant på min dag.

Ny dag!

Ha en fin vecka. Kram på er.

 

Marie-Louise

Carolin · 5 years ago
Hej! Tack för en fin blogg! Är nyfiken på att klä vitvaror i mässing. Har aldrig tänkt tanken men det låter heeelt fantastiskt! Kan du beskriva processen lite? Bara on du vill såklart:). Har du möjligtvis tips på skicklig plåtslagare? Mvh, Carolin

Marie-Louise Sjögren · 5 years ago
Hej! Det är första gången vi gör detta så vi får se hur det går. Kan försöka förklara när det är klart med bilder :-) Hans Huzelius i Täby hjälper oss. Lycka till!

Jenny · 5 years ago
Så väldigt härligt att få följa dig!! Rent juridiskt skulle jag ta in en jurist som ser över kommunens argumentation kring att det vore oetiskt att ni förser ert barn med den hjälp han behöver. Hänvisa tex till barnkonventionen där tex paragraf 3 inte uppfylls pga kommunens resonemang

Marie-Louise Sjögren · 5 years ago
Tack för smart tips och för att du läser! Vi träffar förskolechefen imorgon då detta eskalerat ytterligare... Tog faktiskt upp Barnkonventionen och hoppas att morgondagens samtal ska räcka för att hitta en konstruktion lösning. Tack!

Saman · 5 years ago
Du känns så fin och ödmjuk. Unna dig kavajen!❤

Marie-Louise Sjögren · 5 years ago
<3

Marie-Louise Sjögren

Marie-Louise Sjögren

Marie-Louise Sjögren