Hej på riktigt

3 years ago

Så, hej på riktigt då! Marie-Louise heter jag och har under hösten varit gästredaktör här på TWWP men nu alltså gått över till att blogga. Känns kul! Jag jobbar som inredare under mitt eget namn Marie-Louise Sjögren Design, bor i Stockholm med min familj bestående av min man och våra två barn. Essy som nu är tio månader och Fred som är tre år.

 

Efter en väldigt arbetsintensiv höst kommer våren vara betydligt lugnare. Jag har tagit beslutet att inte ta mig an några fler uppdrag för än efter sommaren och helt fokusera på barnen, mig själv och (några) egna spännande projekt. För er som läst några av mina gästinlägg här på TWWP så vet ni att mycket av innehållet handlar om renoveringen av vårt landställe ute i skärgården. Imorgon väntar faktiskt första turen ut till ön efter att arbetet äntligen påbörjats och jag ska få åka svävare ut! Isen ligger så det är enda sättet att ta sig ut dit tills i vår och jag har genomgång med elektriker och rörmokare.

 

I veckan väntar också några spännande möten. Jag ska träffa David på Creative Coatings, ett intressant företag jag kom i kontakt med i Paris i höstas, som jobbar med olika slags kalkmaterial och putstekniker. De ska nämligen mura upp stommarna i vårt kök ute på landet och på på onsdag går vi igenom kvalitéer och tittar på ritningarna. Inspirationen har jag fått från södra Frankrike där tekniken är väldigt vanlig.

Hej på riktigt

Kalkputs, cement, tadelakt etc. Vackra murade stommar med öppen förvaring.

 

I veckan väntar också Stockholm Furniture Fair. Jag hoppas på lite inspiration och spännande nyheter men jag ser ändå mest fram emot nästa veckas Antikmässa. Några andra där ute som är lika peppade som jag? Jag är mest nyfiken på att se vad Sylvia Enget kommer hitta på i sin monter och såklart Johan på Sjöström Antik. Hoppas också på att fynda lite fin allmoge från utställare jag inte hittar i Stockholm. Känns alltid som en skattjakt och just i år blir det förhoppningsvis en del inköp till landet. I största möjliga mån kommer jag bara köpa in redan använda möbler och föremål. Lika mycket ur miljöaspekt som design, patina och historia.

Hej på riktigt

My kind of poetry. Galleri Sylvia Enget i Stockholm.

 

Veckans största händelse kommer däremot ändå vara fredagen med det första av fyra utredningsmöten av vår sons förmodade autism. Vår lilla starka älskling. Vad vi för alltid ska göra allt vi kan för att nå in i hans lilla värld, och få honom att förstå hur mycket vi älskar honom och hur fantastisk han är!

Hej på riktigt

När en bild säger mer än alla ord i världen.

 

Ha en fin vecka!

Marie-Louise

Laila · 3 years ago
Lykke, lykke til på fredag!

Marie-Louise Sjögren · 3 years ago
TACK!

S · 3 years ago
Välkommen och lycka till!

Marie-Louise Sjögren · 3 years ago
Tack snälla!

Malin Rudén · 3 years ago
Välkommen! Ska bli så roligt att läsa.

Marie-Louise Sjögren · 3 years ago
Tack Malin :-)

Christina · 3 years ago
Åh så fint! Lycka till på fredag ❤️

Marie-Louise Sjögren · 3 years ago
Tack! <3

Marie-Louise Sjögren

Marie-Louise Sjögren

Marie-Louise Sjögren