God fortsättning!

3 years ago

Januari 2019 alltså. Så himla skönt med nytt år och nya möjligheter som det ju heter. Jag ska försöka göra 2019 till ett harmoniskt år för mig och min familj och inte stressa runt som jag gjorde under hösten. Så vad har då hänt sedan sist? Jo vi hann med ytterligare några besök ute på ön innan julen kom och vi åkte till sol och värme. Är så tacksam över alla fina stunder vi redan fått uppleva i huset sen vi fick nycklarna i slutet av september. Varje helg där ute har varit som ett äventyr, särskilt de sista turerna ut då vi skrapat is från vindrutan på båten och kört ensamma genom en strålande skärgård och maxat alla eldstäder för att vakna morgonen efter till 30 grader inomhus med rimfrost på fönsterrutorna.

God fortsättning!

Magi. Stockholms skärgård i vinterskrud.

God fortsättning!

Långluncher med sjöutsikt.

God fortsättning!

Lilla Essy och husets första (någonsin?) julprydnad. En antik tomteljusstake från 40-talet. 2019 blir det stor familjejul här ute.

God fortsättning!

Eldat ris och bastat varje dag vi varit där.

God fortsättning!

Den här mjukt pistagegröna färgen kommer strykas över alla snickerier. Men jag vill att gamla skavanker ska anas igenom färgen så målarna har fått tydliga instruktioner att inte göra ett allt för grundligt förarbete utan bara lätt sandpappra underlaget så att färgen fäster. Det tjocka vackra linnetyget till höger kommer att klä väggarna i salongen och biblioteket.

God fortsättning!

Jag har varit på skattjakt och fallit för de här fina möblerna från Malmstens, Sjöström Antik och Galleri Sylvia Enget. Resultatet kommer förhoppningsvis bli ett möte mellan blond Swedish Grace och allmoge med mjuka skavda pasteller a la Carl Larsson. Och förstås en flora signerad Josef Frank. Är det någon stans hans blommor ska få dansa så är det här. Huset ska osa nostalgi och romantik, så långt ifrån stadens trender man kan komma.

God fortsättning!

Här ovan till vänster är tegelgolv med återvunna plattor och marockanskt handtillverkat kakel till ett av badrummen. Den vackra glaserade tvättskålen kommer stå på en gammal allmogebänk jag ropat in på auktion. På bilden till höger ser ni material till biblioteket. Det romantiska Morristyget med kaprifol kommer klä den svängda Josef Frank-soffan. Grått fårskinn på två gamla fåtöljer som nu är inne på omklädnad och ett runt litet soffbord med skiva i ljus travertin.

 

Jul och nyår bestämde vi oss hastigt och lustigt för att fira på Maldiverna. Fred har en kronisk nedsatthet av sina lungor efter att han föddes i vecka 24 och vi har inte vågat oss iväg på någon långresa för än nu. Men efter en vecka fylld av hets för att få fram en uppsjö av läkarintyg i tid, fullt utrustade med syrgas ombord, kom vi alltså iväg.

God fortsättning!

Vykort från Soneva Fushi. Dagar och kvällar att för alltid längta tillbaka till.

 

Så, väl hemma, utvilade och taggade på att hugga tag i vintern var vi i helgen ute på landet en sista gång innan hantverkarna strax äntligen sätter spaden i jorden. Vi röjde undan en del av våra saker och gick igenom det sista kring elschemat etc, men mest av allt gosade. När mörkret lagt sig bakade jag kakor och så bäddade vi med madrasser i stora salen med den stora kakelugnen och TVn och hade filmmaraton. Dvs jag sov när de andra såg på två gamla klassiker. För att sen förflytta oss upp till ännu en sovplats med en sprakande kakelugn och vakna utvilad kl sju morgonen efter.

God fortsättning!

Vi inspekterade stormens framfart. Som tur var hade vi klarat oss väldigt bra med enbart stora grenar som knäckts och låg spridda över tomten och fick bli till en fin brasa. Freddie var inte så pigg på att vara ute i kylan utan ville helst bli buren och gå in igen i värmen.

God fortsättning!

Kunde inte motstå att rycka med mig en bukett tulpaner ut. Doften av vår var så slående och gjorde längtan om möjligt ännu större.

 

Vemodet att lämna ön för sista gången på länge var så stort och även om huset nu ska få en nygammal skrud och rustas upp på ett sätt som verkligen behövs så känns det ändå lite sorgligt att sätta punkt för det här opretentiösa kapitlet av bara-vara-häng utan materiella nymodigheter.

 

Men veckan kommer bjuda på några spännande möten. Bland annat ska jag göra en grundlig belysningsinventering hos Jacksons och avsluta två kundprojekt som pågått under hösten. Hoppas ni också får en fin vecka!

 

//Marie-Louise

AnnaMaria peterffy · 3 years ago
Hej Marie-Louise, Tack för fina inlägg. Ser fram emot att få följa utvecklingen av huset i skärgården. Och så önskar jag att utredningen av Fred blir så bra som möjligt. Nu en liten fråga: Minns du koden till den lindblomsgröna färgen ni ska måla snickerierna med? Hälsn, AnnaMia ⭐️

Marie-Louise Sjögren · 3 years ago
Tack snälla! Färgen är NCS S 3010-G90Y Lycka till! <3

Marie-Louise Sjögren

Marie-Louise Sjögren

Marie-Louise Sjögren