Landslides

2 years ago

Det hände något i helgen som har fått mig att tänka mycket.

Jag var på en väns födelsedagsfest, och när jag kom dit, ropade hon ” åh här kommer min stylist!” Jag hade hjälpt henne med de kläder hon bar den kvällen, kanske t o m erbjudit mig att göra det, för jag gör ju det ganska ofta. Går med vänner på stan och hjälper dem att köpa kläder.

Så egentligen skulle jag väl bli glad åt kommentaren “min stylist”, men istället blev jag ledsen för att jag inte blev kallad för “min vän”. Hennes utrop hade lika gärna kunnat vara “här kommer min gynekolog!” Eller varför inte “här kommer min tandläkare!”. Eller?

Kanske hade jag inte reagerat så starkt för bara några månader sedan.

Jag skyller allt på min nya bokhylla. I och med att vi byggde den, tog vi ju upp en massa flyttkartonger från källaren och i dem låg inte bara böcker utan gamla fotografier och mina gamla dagböcker (bland annat hittade jag en gammal dagbok från tiden då jag träffade min man, och jag blev både lite generad men också nykär av att läsa om den intensiva perioden). Att hitta så många gamla minnen gjorde mig påmind om varför jag ville bli stylist från början och vad jag ville jobba med. Och jag insåg att jag lite tappat riktningen från det.

På Nyårsafton var mitt nya löfte att återgå till det gamla, tillbaka till mina rötter, med det genuina arbetet som stylist. Och sedan dess har det verkligen gått framåt, och nu jobbar jag mycket, med precis det som jag tycker är roligt och inspirerande, med duktiga, kreativa människor, som precis som jag, brinner för vad de gör.

En av de saker som jag inte drömde om var att blogga. Förutom att skriva om mode för modetidningar, hade jag nog aldrig en tanke på att jag skulle skriva en blogg. Nu har det ju visat sig vara väldigt roligt att blogga – mycket roligare än jag någonsin kunde föreställa mig, och allt det tack vare er, kära läsare. Alla era varma kommentarer, alla gånger då ni har kommit fram till mig och berättat att ni läser, det har varit belöningen. Det har varit perioder, speciellt när pandemin blommade som värst, då bloggen har varit en stor källa till glädje, där jag har längtat till varje nytt inlägg och varje inlägg har varit lika roligt att skriva. Jag har gjort det här med hjärtat hela tiden, helt obetald och osponsrad.

Jag har ju också fått ett gäng nya vänner genom bloggen, förutom er, de starka, intelligenta och vackra som också skriver för TWWP

landslides
landslides
landslides
landslides
landslides
landslides
landslides
landslides

De här kommer jag ju att fortsätta vara vän med, även efter bloggen.

För nu är det så, att jag känner att jag inte har lika mycket tid längre, och kan ge lika mycket längre. Jag vet ju att ni är många därute, det ser jag på siffrorna, och det gör att jag ställer höga krav på mig själv. Jag har dåligt samvete för den lilla handskrivna listan på era önskeinlägg som ligger bredvid mig när jag sitter framför datorn, och har t o m börjat skriva inlägg på helgerna för att hinna med. Men jag vill inte göra något halvhjärtat, i brist på tid. Förlåt om jag nu låter det obesvarade frågorna bli hängande i luften, men inspirationen tryter, då jag ger mer och mer av den i mitt arbete som stylist.

Kanske är det tillfälligt, kanske är det bara en känsla som gnager. Kanske behöver jag bara en paus.

Vill bara avsluta med några rader från en av mina absoluta favoritsånger, Landslides av Fleetwood Mac:

Well, I’ve been afraid of changin’
‘Cause I’ve built my life around you
But time makes you bolder
Even children get older
And I’m getting older too

Och ni vet ju var ni kan hitta mig tills vidare – på instagram @stylistmalinruden

Puss & Kram

M

 

Hanna · 2 years ago
Åh det här var det sorgligaste jag läst på länge! Du kommer vara saknad för din blogg är en av de härligaste platserna att hänga på på internet. Tur att det finns ett härligt arkiv att gå tillbaka till för inspiration, men du ska självklart göra det som känns rätt för dig och att arbeta gratis så välarbetat som du gör har varit oerhört generöst mot oss läsare. Jag följer självklart med på Instagram och hoppas såklart att du kommer sakna bloggen så småningom. Tack Malin!

Sandra · 2 years ago
Åhnej, så tråkiga nyheter! Älskar din blogg och din generositet som känns genuin och inte strösslad med reklamlänkar till allt. Du är en av få bloggare som inspirerar på riktigt, genom att bara vara du och bjuda på dig själv. Stor kram och håller verkligen tummarna för att du återkommer till bloggandet. Tills dess ses vi på insta.

Anna · 2 years ago
Tack snälla Malin för alla råd och alla fantastiska inlägg och allt du delat med dig av. Du har varit min vän här i etern och jag håller med att under pandemin var den kontakten verkligen extra fin och värdefull! Ta hand om dig och på återseende! kram Anna

Anna · 2 years ago
Åh, jag har älskat din blogg i flera år. Kommer att sakna det du skriver och alla dina inspirerande inlägg. Tack för fina rader att läsa och mycket inspiration!

Lotta · 2 years ago
Åh, jag hoppas verkligen det är på återseende! Din blogg har kommit att bli min favorit.

Sara · 2 years ago
Förstår ditt val men vill bara säga att du är fantastisk och jag kommer sakna dina inlägg så mkt!!! Stort tack för att vi fått kika in i din värld och att du delat med dig av din kunskap o din erfarenhet o ditt skarpa öga. Stor kram!

Elin · 2 years ago
Malin♥️ Tack för alla välarbetade inlägg och all inspiration du gett oss! Kanske är det en påsk i Torekov du behöver eller så blir det aldrig en bloggcomeback, hur som helst så följer jag med dig vidare på insta! Och ditt bloggarkiv såklart♥️

Julie · 2 years ago
Tack för all fin inspiration, Malin! Kommer sakna bloggen, men vi ses på insta :) Kram!

Julia · 2 years ago
Kommer sakna din fina blogg som bjudit på en så balanserad mix av inspiration och tänkvärdheter.

Anna · 2 years ago
Men näääee, har bävat för denna dag! Tack för allt <3

Marika · 2 years ago
Lycka till! Hoppas du hittar vad du söker. Din blogg har varit en "Lichtblick".

Ulrika · 2 years ago
Kommer att saknar din blogg och alla dina fantastiska tips och inspirerande inlägg. Tack för allt du delat under dessa år!

Jenny · 2 years ago
Glad för din skull att du följer ditt hjärta, men oj vad jag ska sakna dina inlägg. Finns ingen annan som skriver om mode på ett sätt jag kunnat relatera till så mycket. Hållbart, genomtänkt, konsekvent i en bransch som bygger på trender. Hatten av!

Ina · 2 years ago
Du var ju min stylist via bloggen. Hur ska det gå? Tack tack tack!

carina · 2 years ago
jag kommer att sakna din fina blogg. men man behöver inte göra vissa saker. och Instagram är topp. det blir så bra! <3

Ellinor · 2 years ago
Tack och förhoppningsvis på återseende här på bloggen så småningom.

Anna · 2 years ago
Tack för alla fina inlägg och all härlig inspiration du gett oss ❤️

Annette · 2 years ago
Tack för den inspiration du har gett. Jag kommer att sakna din blogg. Allt gott till dig!

Lotta · 2 years ago
Du kommer att bli saknad! En stor del av min garderob är inköpt efter tips från dig och jag har älskat dina inlägg. Men, allt har sin tid, så är det. Tack för alla dina inlägg och din inspiration! Allt gott!

Karin · 2 years ago
Tack för alla fina inlägg, min absoluta favoritblogg! Allt gott

Anna · 2 years ago
Tack för all inspiration! Din blogg har varit min favorit i flera år, kommer bli tomt❤️

Laila · 2 years ago
Takk for alle fine innlegg! Vi kommer til å savne deg her i Norge også.

Christina · 2 years ago
Tack för alla härliga och kloka blogginlägg - du blir saknad - nu över till Instagram. Allt gott

Petra · 2 years ago
Det är väl exakt därför som jag följer dig, för att du verkar sa rak, ärlig, eftertänksam och lyssnar pa din inre röst.... Men med det sagt sa kommer jag att sakna din blogg. Kram

Marianne · 2 years ago
Takk for en fantastisk blogg! Du gjør helt rett i å følge magefølelsen, selvom jeg kommer til å savne din stilsans som har vært en stor kilde til inspirasjon. Alt godt❤️

Mirjam · 2 years ago
Men åh kommer sakna din blogg så mycket! ❤️

Lo · 2 years ago
Åh nej, vilken trist nyhet. Men man ska följa sin känsla. Din blogg har kommit att bli min favorit, du kommer vara saknad! All lycka framåt.

Eva · 2 years ago
Ååh <3 Som jag kommer att sakna dig och din blogg. Du är så inspirerande och klok. Tack för allt du delat, Kram

Monika · 2 years ago
Lycka tillJag kommer att sakna din blogg väldigt mycket! Jag upptäckte den under pandemin, och den är en av väldigt få jag följt. Den har varit min absoluta favorit, mycket för att inläggen känts så genomarbetade och att jag uppskattat att det inte varit reklam och samarbeten (sen förstår jag absolut att många bloggare har det, för att få inkomster.) Tack för all inspiration jag fått av dig❤️

Sylvia · 2 years ago
Tusen tack för allt du delat med dig av under åren - verkligen en stilikon! <3

Jenny · 2 years ago
Stort tack för generösa och välskrivna inlägg! Lycka till med ditt fortsatta arbete.

Mia · 2 years ago
Kommer sakna dina inlägg. Enda bloggen jag följer kontinuerligt. Tack för all inspiration.

ulrika · 2 years ago
oh no men samtidigt med mkt mkt stor forstaelse. det var ju sa trevligt att lasa om det enkla, det fina. kom gärna tillbaka.

Pernilla · 2 years ago
Vad tråkigt att höra! Du och din blogg är min största inspirationskälla, både för kläder, inredning, skönhet och resor. Men jag fortsätter att följa dig på insta. Allt gott!

Johanna · 2 years ago
Så tråkigt men så klokt! ❤️ Har varit en ynnest och en lyx att få läsa dina inlägg här, återanvänder dem då och då när jag behöver inspiration eller idéer. Tack för alla fina inspirerande inlägg och jag fortsätter följa dig på insta.

Rosa · 2 years ago
Nämen åhh, du är ju min favorit att följa, ger både inspiration om mode och inredning och ger en härlig lyxig feel good känsla. Förstår att du behöver en paus men hoppas du kommer tillbaka. Kram

Annica · 2 years ago
Nej vad tråkigt! Gör inget att det är lite glest, lika trevligt att läsa ändå. No pressure. Och att hon ropade stylist istället för vän är ju förstås för att vem som helst skulle vara väldigt mallig över att ha en vän som är stylist!!

Lotta · 2 years ago
Tack för alla fina inlägg! Jag kommer också fortsätta att gå in och titta på alla dina tips och hoppas på att du kanske får tillbaka lusten, tiden, inspirationen för ett blogginlägg så småningom. Kommer sakna din blogg!

Cecilia · 2 years ago
Åh hoppas att detta inte är slutet för din blogg, har älskat varenda inlägg. Du är otroligt inspirerande och jag lär mig alltid något nytt. Tack för alla inlägg hittills och all tid du lagt ner på bloggen. Du har verkligen fått upp mitt modeintresse igen efter många år när jag saknat inspiration. Hoppas som sagt att du fortsätter, om än mer sporadiskt. Kramar

Pauline · 2 years ago
Neeeeeeej :( Åh det här är verkligen min favoritblogg och jag hoppas varje gång jag kommer in att det ska finnas något spännande att läsa. Men allt har sin tid. Tack för mycket bra läsning!!

Clara · 2 years ago
Stort tack för all härlig inspiration och läsning du har bjudit på!!

Linn · 2 years ago
Åå kommer sakna din blogg och hur du skriver! Så mycket bra tips och fina inlägg. Hoppas du kommer tillbaka efter en liten paus♥️

Therese · 2 years ago
Din blogg är en av de bästa, älskar din mix av stil och personliga tankar. Tack för alla fina inlägg. Hoppas lusten faller på igen i framtiden.

M · 2 years ago
Förstår om du vill sluta- och jag föredrar hellre att du slutar än att inte publicera något på månader. Med det sagt så kommer jag sakna dina åsikter och tipps. Även fast jag inte har kommenterat har jag gått in här en gång i veckan och blivit lika glad varje gång du publicerat ett inlägg. Lycka till i framtiden!

Annette · 2 years ago
Tack för all inspiration! Har varit en så fin plats att besöka:)

Lena · 2 years ago
Hej Malin! Vill bara tacka för en fantastisk blogg. Hoppas förstås att du någon gång återkommer med dina fenomenala tips och härliga tonläge. Jag kommer sakna dina informativa poster men framförallt det sätt du framställt din vardag och dina tankar.

Marie Egenæs · 2 years ago
Åh, det var leit! Men forstår at dette er en type ting de fleste ikke ønsker å gjøre evig. Takk for alt du har delt.

Lina · 2 years ago
Tack för en underbar blogg. Kommer sakna att kika in varje fredag och läsa ditt senaste inlägg. Älskar Fleetwood Mac referensen <3

Lotta · 2 years ago
Så roligt tt få följa dig Malin, tack för den här tiden! Varma kramar från Lotta ”från ett annat liv” ;-)

Hanna · 2 years ago
Tusen tusen takk for tiden du har tatt deg til denne bloggen. Du er et veldig inspirerende menneske. Dette var nok en trist nyhet i 2022. Masse lykke til videre, du vil bli savnet her. :)

Karoline S Norlander · 2 years ago
Åh vad jag kommer att sakna dig…

Emma · 2 years ago
Malin! Tack för all inspiration! Och ärligt talat - vilken rövhatt till kompis som presenterade dig som sin stylist? Fast kanske kände hon sig exklusiv då? Eller bara ville skoja. Oavsett känns det som att det är lite hennes fel att du nu slutar blogga, även om jag förstår att det inte är så. Stort lycka till med ditt fortsatta arbete, vet att jag kommer få se mycket av dig även i framtiden. Fleetwood Mac-citatet tar jag med mig in i nästa vecka då jag väntar på svar om ett jobb jag sökt. Kram!

Charlotte · 2 years ago
Tack Malin för en mysig och inspirerande blogg! Allt gott!

Stina · 2 years ago
Tack snälla för tiden som varit - har som många andra längtat efter dina inlägg och du har verkligen hjälpt mig med ett omtag i min garderob och syn på kläder/mode och hållbarhet. Tack igen!

Charlotta · 2 years ago
Tack för all bra läsning och inspiration. Vad ledsamt att du ska sluta blogga, hoppas din blogg ligger kvar så vi kan gå in och läsa dina inlägg då och då ändå. För dina inlägg är så aktuella alltid. Älskar din stil!

Cecilia · 2 years ago
Vill bara säga att du är min Carolyn Bassette. Stor kram!

Ellie · 2 years ago
Åh. Jag förstår precis (på mitt egna lilla vis). Dina inlägg har varit i världsklass och jag har många ggr undrat hur du har haft tid, ork osv. Samtidigt har det varit en lyx att få läsa. Har sugit i mig allt! Är så glad för den tid som du gett oss. Det har varit en liten oas för mig att få komma hit. Jag har slutat följa alla andra bloggar, de har inte längre varit intressanta. Du har lärt mig så mkt om en hållbar stil. Jag tänker på det varje gång jag ska investera i ett plagg ”vad hade Malin sagt?”. Men jag har också lärt mig att ”äga” min stil. Din klokhet, värme och omtanke går rakt igenom dina ord och når fram. Du är One of a kind Malin. Det vet jag utan att ens känna dig. Tills vidare är jag glad över att få följa dig på Instagram. Stor kram❤️

Nina · 2 years ago
Åh nej vad ledsen jag blir. Din blogg har varit min favorit i flera år. Du är fantastisk på att inspirera. Kommer sakna din värme och ditt jordnära sätt! Hoppas på en come back framöver. Tack tack tack! Kram Nina❤️

Monica i Rom · 2 years ago
Åh,nej! Kommer absolut sakna din blogg,bland mina top 5! Så välskriven, fin rolig inspirerande! Förstår förstås varför och kan inte annat än önska dig lycka till med nya äventyr och vad du än företar dig . Kommer självklart fortsätta följa dig på instagram :)

Johanne · 2 years ago
Lykke til med arbeidet fremover, Malin <3 Take it away!

Lisa · 2 years ago
<3

Eva · 2 years ago
Instämmer i hyllningskören - TACK för allt, Malin! Det har varit så härligt och lyxigt att få följa Din blogg, en stunds "hygge" att läsa varje ny post. Lycka till med kommande äventyr!

Christina · 2 years ago
Malin, tack för alla inlägg genom åren, vilken present till alla dina läsare! En present som kvarstår… ta hand om dig!! ❤️

Johanna Bergener · 2 years ago
Oh no Malin! Min favorit blogg-kompis❤️ Ta väl hand om dig och din tid, du gör så rätt. Hoppas vi hörs här igen till hösten! Glad påsk!

Johanna · 2 years ago
Tack <3 Har verkligen älskat din blogg och går ofta in och letar upp gamla inlägg jag minns för att få inspiration om hur jag ska klä mig. Du är verkligen en modeförebild för mig. Som någon annan ungefär skriver här uppe, "vad hade Malin valt", funkar varje gång! Dessutom alltid så lugna, välskrivna inlägg med variation som inte dryper av reklam och adlinks utan bara är som en fin present. Fortsätter följa dig på insta. Lycka till med allt! <3

Jonna · 2 years ago
Saknar den här platsen <3

Zara · 2 years ago
Åh, som jag saknar ditt bloggande <3

Anna · 2 years ago
Din blogg är saknad! Så varm och inspirerande!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se