If i were a boy

2 years ago

if I were a boy

Bild från Pinterest

Jag har fått en så rolig fråga – hur jag skulle klä mig om jag var man.

Tycker att frågan är aktuell också, denna vecka när vi har firat internationella kvinnodagen. Jag skulle troligtvis klä mig som jag gör nu, eftersom jag gillar att klä mig maskulint, och som min man, som såklart klär sig som jag vill.

Bland kända män är Steve McQueen fortfarande en av de snyggaste mest välklädda männen i historien. Och det spännande är ju, att om man googlar bilder på honom, känns det som att de kunde vara tagna idag. Klassiska, välsittande plagg som fortfarande håller idag.

Så jag skulle nog inspireras av honom om jag var man.

if I were a boy

Bild från Pinterest

if I were a boy

Tröja från Arket

Den här tröjan från Arket har jag köpt till Oscar, en klassiker lika fin nu som då, så den skulle jag nog köpa till mig själv också.

Arket har också fina chinos i bomull, ett par i beige och ett par mörkblå skulle jag köpa.

if I were a boy

Vit skjorta och jeans, också en klassiker, det måste jag ju ha.

if I were a boy

Vit skjorta från Comme des Garcons

if I were a boy

Jeans från Acne Studios

Jag skulle köpa min vita skjorta från Comme des Garcons, de hittar jag hos Paul & Friends och jeans hittar jag hos Weekday, eller straight fit denim hos Acne Studios.

if I were a boy

Bild från Pinterest

if I were a boy

Tröja från A Days March

Vanliga, crewneck tröjor vill jag gärna ha, helst i cashmere, vilket jag hittar hos bl a A Days March.

if I were a boy

Bild från Pinterest

if I were a boy

Kostym från Tiger

En kostym, där jag kan bära kavajen för sig och kostymbyxan för sig, skulle jag ju också vilja ha, som denna från Tiger.

if I were a boy

Bild från Pinterest

if I were a boy

Skjorta från BLK Denim

Denimskjorta är ju också fint, gillar även jeanskostym, skjorta och jeans i denim ihop. Jag har inte hittat någon blå jeansskjorta, men den här svarta från BLK Denim har rätt passform.

if I were a boy

Lite bas t-shrits i marinblått, vitt och gråmelange skulle jag ju också ha, och en overshirt från Arket.

if I were a boy

Skjorta och…

if I were a boy

byxa från CDLP Home

Den här pyjamasen, som jag för övrigt gav till Andreas i julklapp, skulle jag också köpa till mig själv om jag var man. Inte för att sova i, utan för att ha hemma, men även till fest, både buret tillsammans, men också var för sig.

if I were a boy

Som sko skulle jag troligtvis köpa dessa sneakers från Martin Margiela från JUS. De känns retro men också klassiska, och passar bra ihop med alla kläder ovan.

if I were a boy

Armband i silver från All Blues

if I were a boy

Parfym Hinkoki från Monocle

Som smycke skulle jag troligtvis ha ett herrur från Omega (Speedmaster, samma som jag bär nu) och en silverlänk från All Blues, som jag tycker gör de finaste smycken för man. Min doft, skulle troligtvis vara en träig, liknande den jag bär nu (Santal från Le Labo) så det får bli Andreas parfym Hinoki som jag köper på Cow.

if I were a boy

Bild från Pinterest

if I were a boy

Persol

Och som solglasögon skulle jag ju välja modellen Steve McQueen från Persol.

Hoppas ni får en fantastisk helg!

KRAM

carina · 2 years ago
åh! jag blev glad av detta inlägg! fin helg och KRAM tillbaka!

FRIDA · 2 years ago
Han är (var) HET den där McQueen!! Vilka bilder!

Anna · 2 years ago
ÅH men så snyggt! Mina nya glasögon har precis den formen! Känner mig jättefin och tom lite cool i dem:-) Jag har en fråga, jag gillar mörkblå och den klassiskt grå färgen på tröjor. På vintern är det lätt, då har jag i ull som används om och om igen. Men nu på våren och mot sommaren vill jag ha de färgerna igen men i annat material eller ja en tunnare och nättare variant som en mer jumper kanske man kan säga. Har du några tips? Har hittills inte hittat någon bra så köper "billigare" varianter som ja tyvärr bara håller en säsong. Men jag använder de här färgerna så mycket året om och vill ha några tröjor som alltid är fina om du förstår. Så har du tips blir jag jätteglad!!

Malin Rudén · 2 years ago
hej Anna, Självklart kan jag tipsa om lite somrigare tröjor i t ex bomull i dina färger, det ska ju finnas på marknaden. Själv fortsätter jag med cashmere även på sommaren, då det är ett material som anpassar sig och andas (till skillnad mot syntetmaterialen) och därför fungerar under t es en sval sommarkväll.

Eva · 2 years ago
100% underbart!

Sofia · 2 years ago
Kul inlägg! Jag tycker mycket om dina modeinlägg! Kan ändå lite sakna dina inlägg om vardagen och typ vad du gjorde på helgen. Kan man få önska att få både och? :-)

Malin Rudén · 2 years ago
Hej Sofia, Tack -vad glad jag blir! Och för din kommentar. Jag tycker ju att jag själv inte är så himla spännande, och har därför med flit börjat fasa ut sådana inlägg. Men roligt att du tycker om dem, så självklart ska jag bjussa mer på det. Kram

Sofia · 2 years ago
Åh, vad bra, tack!! Jag tycker ju att ditt liv verkar både spännande och mysigt! Kram

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se