Dolomite

2 years ago

dolomite

Vi reste till Italien – första gången utomlands sedan pandemin (räknar inte Köpenhamn, för det är nästan som hemma).

Vi åkte tillbaka till samma plats och hotell där vi var för två år sedan, San Cassiano i Dolomiterna. Att åka tillbaka till samma plats, som vi var då det bröt ut en pandemi, gav oss ju mycket att tänka på. Då, nyss hemkomna, skrev jag det här inlägget.

dolomite

Och ja – att resa nu är ju annorlunda än det var för två år sedan. Munskydd överallt, till och med i backen (det stod en dörrvaktsliknande vakt vid skidliften i backen och stoppade alla som inte hade FFP2-mask i liftarna). Det krävdes Green-pass (i vårt fall 3 vaccinsprutor) för att få komma in i landet och för att ens få köpa liftkort och på hotellet krävdes munskydd överallt, förutom när vi satt till bords och åt.

Men – jag klagar inte, det kändes tryggt och rätt.

dolomite

Det har också känts konstigt att resa i Europa när vi vet att det pågår ett krig inte så långt härifrån.

dolomite

Men allt annat har varit magiskt.

Den fantastiska naturen, den friska luften på otroligt höga höjder, att man sover så otroligt gott efter en dags skidåkning, men framförallt att hela familjen gör något tillsammans,

dolomite

Och – eftersom vi valt att åka till just Italien – den otroligt goda maten, förstås.

dolomite

Här tänkte jag skriva ett långt inlägg om att vi ändå ser olika på skidåkning i vår familj, och det här är väl den enda punkt där Andreas och jag skiljer oss från varandra  (vi tycker ju för det mesta likadant om allt) men jag tror att jag struntar i det ändå. Låt oss strunta i vurpor och uttalanden som jag ångrat sekunden efter. Jag önskar att kunde åka lika avslappnat som resten av familjen, men det är som det är. Jag har varit med och åkt skidor alla dagar, i en vecka i Italien och vi har haft det jättebra.

dolomite

Men visst kan man tro att jag åker skidor jättebra när man ser mig?!


Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 3
dolomite

Jag stannar bara till lite oftare än resten av familjen och tar en cappuccino i solen, och tittar lite beundrande på de äldre silverrävarna som åker lugnt, men säkert ner för backarna.

dolomite

Och nästa år kommer jag att vilja åka tillbaka hit igen – de vackra och dramatiska bergen i Italien.

Jenny · 2 years ago
Åh! Jag håller på att peppa upp mig inför skidresa med min familj. Två våghalsiga söner plus stensäker man och svärföräldrar, som är de där trygga, säkra silverrävarna du såg. Vill läsa mer om dina vurpor och uttalanden! Hur gör man för att inte bli en tråkig och rädd mamma som ingen vill åka med? Ju mer jag flyr ut i längdspåren desto mer halkar jag efter. Lyssnade klart på en hel ljudbok medan jag åkte själv i lättaste backen senaste skidresan…

Malin Rudén · 2 years ago
Åh - all pepp till dig! Tyvärr har jag ju inget bra svar på hur man gör för att inte bli en tråkig och rädd mamma, eftersom det är vad jag är. Tänker för mycket på vad som kan hända (vurpor, brutna ben osv), och därför åker jag försiktigt. Men jag älskar idén med skidåkning, hela familjen samlad i en bra aktivitet som gör att man är ute hela dagen. Tror att jag ska boka en sådan där silverräv som skidlärare någon timma nästa år, en riktig italienare, uppväxt på plats, som kan lära mig några knep. Och sedan är det väl bättre att åka lite oftare än 1 vecka 1 gång per år. Lycka till och kör försiktigt!

Sara · 2 years ago
Jag tycker: heja er som åker ändå FAST ni kanske känner er osäkra o ibland t.o.m. rädda! Man kan ju inte va bäst på allt, men att ändå följa med för samvarons skull; ge er en klapp på axeln för det! Det är en ganska meckig sport, man släpar man svettas man fryser…. Men att göra ngt tillsammans med kanske en tonåring som man annars inte alltid vardags-hänger med gör det ändå värt det. Kram!

Jenny · 2 years ago
Tack Sara och Malin <3 Imorgon gäller det! Tänker ta vara på tillfället att visa mina söner att det är ok att inte vara bra och ok att vara rädd?

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Sara❣️

Sophia · 2 years ago
Jag har ett önskeinlägg: vårjackor!

Malin Rudén · 2 years ago
Jättebra inlägg - tänkte på det själv senast idag. Vårjackor kommer!

Hanna · 2 years ago
Det är ett inlägg jag också önskar mig! Jag har trenchen men vad har jag som är lite mer praktiskt i tex lekparken men ändå snyggt och stilsäkert?

Mirjam · 2 years ago
Hej Malin!! Wow ser helt otroligt ut vilken otrolig resa! Jag har också ett önskeinlägg, du har tidigare tipsat om skor till kontoret (tack så mycket!!) och generellt även om kontorskläder. Jag har dock märkt att det svåraste för mig att hitta är vad man kan ha till ett par kostymbyxor utan att ha kavaj eller kofta till. Jag har ibland t-shirt och kavaj, vilket jag gillar. Men jag tycker dom allra flesta skjortor är svåra att ha instoppade och inte tillräckligt propra att ha utanför? Jag köpte den svarta sidenkjortan du tipsade om en gång (från Wera) och den är ju perfekt. Men jag tar gärna fler tips så jag kan variera lite ☺️ Kanske lite för smalt önskemål för å platsa men jag provar

Malin Rudén · 2 years ago
Hej Mirjam, Jag gjorde nyligen ett helt inlägg med bara toppar (och slipkjolar), du hittade inget som passade där? /Malin

Mirjam · 2 years ago
Jo!! Det har du rätt i ☺️ Tack så mycket!! Trevlig helg//Mirjam

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se