Packing lightly

2 years ago

packing lightly

Totême

Denna veckas stiltips gäller att packa en weekendbag, ni är fler som har önskat sig det här.

För mig är packningen inför resandet en del av själva upplevelsen, och jag älskar att packa litet. Det är en konst, men om man tänker sig några få plagg som går att kombineras tillsammans, och det man gillar mest i garderoben just nu, så brukar det inte bli så svårt. Lägg upp plaggen på sängen, innan du packar ner dem, så får du genast en känsla för vad som passar ihop (och inte.) Klassisker är alltid tacksamt, då de ofta går att matcha med varandra.

packing lightly

Föga förvånande är det ju flera plagg som alltid kommer i mina listor, som även dyker upp nu. Men det är kanske inte så konstigt, såklart använder jag mig av mina garderobsfavoriter även på resa, och klär mig inte så annorlunda då.

Här är det jag skulle ta med mig idag:

packing lightly

En lagom stor weekendbag.

Jag har fått frågan om jag skulle välja en Louis Vuitton-väska som weekendbag, och svaret är nej. De är ju jättefina, men jag är inte så förtjust i för mycket logo på mina väskor/ kläder, så jag väljer hellre en svart. Den här från Totême är perfekt, själv har vi ett antal Prada-väskor i nylon, typ i stil med dennaNylon, säger några av er nu, och rynkar på näsan, men varför? Nylon är ju superfint och jättepraktiskt när man reser. Vi har köpt våra på outlets i Italien, och har även matchande necessärer till… Använt dem i flera år nu, tröttnar aldrig, och de slits inte heller.

packing lightly
packing lightly

En kostym, eller en välsittande kavaj och byxa till.

Kavaj, kavaj, kavaj, jösses vad jag tjatar om en kavaj. Men det är ju det ultimata plagget som har hängt i min garderob i flera år nu. Ibland ändrar de utseende lite, blir större, eller mindre, eller som här, underbart skräddad med markerad midja och boxiga ärmar. Perfektion, från Acne Studios.

Det här är inte en kostym, men byxan, som också är välskräddad, kommer också från Acne Studios. Kavajen och byxan kan bäras ihop, men även var för sig, till jeans och t-shirt, eller med den lilla fest-toppen.

packing lightly

Ett par jeans.

Kanske skönt att resa i, till och från destination. Och hur snygga är inte Khloe Denim från Stylein, med hög midja, och klassiskt raka ben?1 De finns i en ljusare tvätt också, men till den här resan passar det bra med ett par mörka. Dessutom är den här T-shirten också helt perfekt i mina ögon, en i svart och en vit också, så är basen garderad.

packing lightly

En lite finare top (har jag ju också gjort ett helt inlägg om ganska nyligen, ni kan läsa det här)

Ahlvar Gallery har fina, väldigt klassiska blusar i siden med lite stretch i, perfekta för en liten weekend-getaway. Kan matchas med jeans, och kavaj, eller till den lite finare kostymbyxan.

packing lightly

Slipkjolen.

Det vore ju konstigt annars om jag inte tog med slipkjolen, den här fina från By Malene Birger var ju med i mitt inlägg tidigare också. Det går ju också bra att ta med  en klänning istället för bara kjol, men kombinationmöjligheterna blir ju större med en kjol, den funkar så bra till kavaj och t-shirt, eller till en…

packing lightly

Stickad tröja.

Det kanske är kallt dit ni ska, annars är det ju också snyggt att bara hänga den över axlarna. Mes Dames gör de finaste tröjorna i svensk alpacka i naturliga färger. Och modellen är så klassisk att den passar till allt.

packing lightly

Ett smycke.

Något smycke är alltid trevlig att ta med, och ju mer av det, desto mer kan det förändra en outfit. Den här fina silverkedjan från Blue Billie kan lyfta en hel outfit.

packing lightly

Ett ytterplagg

och nu går vi ju mot vår, och då tycker jag att det är så fint med en klassisk trench, som denna från Arket.

packing lightly

En sko

och inte vilken sko som helst, utan en travel loafer. Ja, ni hör ju själva, den här skon, som är så mjuk i sig, är superenkel att packa ner, och tar ingen plats överhuvudtaget. Innersko så här års, utomhus när det blir lite torrare och varmare. Från Totême.

packing lightly

Ett sovplagg

Själv sover jag i linnet, sedan sätter jag på mig pyjamasen när jag går upp för att äta frukost. Hemma alltså, inte på hotell. Men COS gör så fina sovplagg, att det bör nämnas, om ni vill ta med er något på er weekend.

packing lightly

Ett par solglasögon

Jag vet ju inte vart ni är på väg, men idag skiner ju solen sådär vårskarpt ute, så att man nästan blir bländad, så solglasögon oavsett destination kanske är ett måste. För att addera något ytterligare klassiskt till listan, väljer jag de här från Oliver Peoples. Nästan som tagna ur The Talented Mister Ripley.

packing lightly

En scarf

Sista accessoaren, som kan vara pricken över i under en resa, är ju scarves. Själv har jag en från Le Scarf, men Arket har  denna fina, om ni vill få ännu mer av filmisk känsla.

packing lightly

Själv ska jag åka skidor nästa vecka, så jag håller också på och packar. Det kanske inte blir den lättaste packningen, eftersom skidåkning ju kräver en hel del utrustning (och underställ, och bra vantar, och hjälm, osv…) Men – vi kommer att bo på hotell och jag ser så fram emot att på kvällarna glida ner i restaurangen och äta middag i en lagom dressad outfit, något inspirerad av denna lista.  Har faktiskt köpt ett par travel loafers just för ändamålet.

Trevlig resa!

 

PS. Jag är mycket väl medveten om vad som pågår i Europa just nu, och då kan det tänkas ytligt att skriva om mode. Jag är inte oberörd,  jag har också dragit mitt strå till stacken, och tänker på alla dem som är utsatta just nu.

Rebekka Moebus · 2 years ago
Tack för ett fint inlägg! Jag ska iväg på en resa på måndag så det kom väldigt passande, så bra tips!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Rebekka, Och hoppas att du fick en fin resa!

Sara · 2 years ago
Jag brukade alltid packa superminimalt ända till den gången jag skulle på jobbresa med en övernattning men blev sjuk och helt plötsligt blev fast i Tyskland i fem nätter. Då var det inte jättekul att ha med sig exakt ett par rena trosor. Nu slänger jag gärna med någon extra tröja bara-ifall-att.

Malin Rudén · 2 years ago
Har alltid extramånga trosor med mig (har inte alls skrivit om det i inlägget, kanske borde?). Blev av med mina söners bagage på en skidresa, och tvättade deras enda par kalsonger varje kväll. Dessutom blev vi fast på en flygplats med vårat bagage incheckat, efter det har jag alltid något extra (hudvård, underkläder) i mitt handbagage. Man lär sig hela tiden.

Hanna · 2 years ago
Vilket härligt inlägg! Jag blev så sugen på att resa och packa en stilfull weekendbag. Men i är jag på sportlov så det är mest pjäxor och ullunderställ, inte lika stilfullt kanske men ändå härligt!

Malin Rudén · 2 years ago
Samma här. Men vi tar igen det sen, eller hur?!

Hanna · 2 years ago
Att vi gör!

Sara · 2 years ago
Härligt med smarta tips! Jag vill alltid ha ngn extra topp eller byxa med, så man beroende på humör har möjlighet att välja. Speciellt på sommaren är det så enkelt att bara slänga ner, o det tar ingen plats. Njut av en härlig skidresa!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Sara<3

FRIDA · 2 years ago
Så mycket fint! Och smakfullt. Önskeinlägg, vårgarderob som går lätt att kombinera. Den som passar i typ maj (?) innan högsommarvärme men efter jack- och strumpsäsongen... längtar dit... : )

Malin Rudén · 2 years ago
Längtan efter våren är stor - inlägg om vårgarderob kommer (även om det troligtvis kommer att påminna mycket om plaggen här ovan…;-)

Andrea · 2 years ago
Älskar dina inlägg! Din blogg är den varmaste, mest välskrivna. Fint att hänga här.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Andrea, vad glad jag blir<3

Stina · 2 years ago
Tack för bra inlägg - du inspirerar så till less is more och ditt hållbarhetstänk känns verkligen fräscht i relation till all konsumtionshets.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Stina<3

Vi två · 2 years ago
Hej Malin, Vi är ett par som läser din blogg med största glädje och förutom de fantastiska inlägg som du själv lägger upp så tänkte vi här komma med några förslag på sånt som vi gärna skulle läsa: 1. En Le Garderobe för män! Antingen ur synvinkeln om du vore man och hur du skulle klä dig då eller kanske en blandning av var/hur någon som du tycker klär sig fint handlar; din man, en manlig vän, skådespelare etc. 2. Om det inte blir för personligt: en inventering i din garderob av klädesplagg/smycken/accessoarer som kommer ur ”old” Celines kollektioner? För de är ju så fantastiska allihop! 3. Din take på barnkläder? Hur du tänkte när dina barn var mindre, vad du tyckte var fint, och även gärna vad du tycker är fint att se på lite större barn? 4. Om du fick frågan om att bli H&Ms nya gästdesigner: hur skulle din kollektion se ut, vad skulle den innehålla? Inte bara kläder då utan även skor, accessoarer- du bestämmer! 6. Om du fick önska! Ett dygn i smaker, vad du skulle vilja äta frukost/lunch/snacks/middag (som din egen Stjärnorna på slottet-dag). Återigen: ett stort tack för en så generös & stilsäker blogg - vi blir så glada över varje nytt inlägg! Det är nästan som att få en present i vardagen. Med vänlig hälsning Odette & David

Malin Rudén · 2 years ago
Hej Odette & David, Tack för att ni läser bloggen! Och så många och roliga frågor. Jag måste klura på detta, om jag ska svara på alla på en gång, eller dela upp dem och göra lite mer "matiga" inlägg på varje fråga. Men så roligt, jag återkommer! /Malin

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se