Workspace

2 years ago

Efter tillbakaflytten från Norra Tornen såg vi på vår lägenhet med nya ögon. En ny matta inhandlades äntligen, och nu var det dax att ta tag i det rummet, mitt arbetsrum, som fått minst kärlek.

workspace

Ja – jag har hela tiden haft mitt älskade skrivbord som är från Provence men inköpt i en antikaffär i Amsterdam av en vän (jag litar fullkomligt på hennes smak, så hon fick fria händer) för många år sedan. Till det har jag alltid haft min pappas gamla arbetsstol av okänt ursprung från 60-talet, och klätt över sitsen med ett zebra-randigt tyg från Svenskt Tenn. Men resten av rummet fungerade som någon slags förvaring för allt det där som vi inte visste var vi skulle göra av det annars. En gammal fåtölj med fotpall, en massa konst vi fortfarande inte satt upp på väggarna, osv.

workspace

Samtidigt pratade vi hela tiden om en bokhylla, eftersom vi fortfarande har en hel del böcker liggandes i lådor nere i källaren,  men tänkte att den skulle vara i vardagsrummet/ matsalen/  köket (vi har ett sånt jätterum med öppen planlösning) men var lite oroliga att en bokhylla där skulle bli plottrigt.

En dag, i Norra Tornen, alltså med distans till vår lägenhet, kom vi på det – bokhyllan ska ju vara i arbetsrummet! Ville bra idé! Nu gällde det bara att hitta en bokhylla…

workspace

Och ja – sådär en dag, som det ibland är meningen, ramlade jag över den här bilden i mitt flöde. Där var den ju – drömbokhyllan! Jag kontaktade genast ägaren till den här skönheten, och hon tipsade mig om ett nystartat företag – New Story Interior, som gör platsbyggda bokhyllor (och deras systerföretag New Day Interior gör garderober. Ni ska se deras garderobslösningar, to die for…)

Sagt och gjort – mått togs, ritningar godkändes, och sedan tillverkades vår bokhylla, som vi också själva fick välja kulör på. Vi valde samma NCS kod som väggarna.

 

workspace

Efter några veckors väntan kom bokhyllan till oss, i bitar, sedan tog det 2 dagar så var den helt monterad på plats. Knopparna valde vi själva, då vi ville ha likadana som i resten av lägenheten. Och krönlisten, som inte gick att hitta en ny, monterades försiktigt ner från väggen, och sattes sedan högst upp på listen på bokhyllan.

workspace

Tadaa!

Det blev så fint, när det var klart! Vi valde också att flytta TVn som tidigare stått i vårt sovrum, hit (med Playstation och annat under, dolt av skåpet). Nu har vi ju en masa böcker som vi kan läsa på kvällarna! Och den gamla fåtöljen gavs bort på Marketplace och istället har vi ställt en säng (gästsäng) som dagtid fungerar som soffa, med ett överkast i linne och några kuddar utkastade.

Det blev ett helt nytt rum!

Numer är det alltså arbetsrum/ bibliotek/ gästrum och gamingrum. Hugo vill claima rummet som sitt, och ville börja sova därinne, och Oscar går och botaniserar bland våra böcker (nu har han precis läst ut Donna Tartts “Den Hemliga Historien” och är helt tagen. känner att jag också måste läsa om den).

Här kommer lite fina bilder tagna av fotograf Andy Liffner, när bokhyllan var klar:

workspace
workspace
workspace
workspace

Ja, och här sitter jag nu vid mitt skrivbord och skriver blogginlägg till er! I mitt nygamla rum som jag älskar att vara i.

Filippa · 2 years ago
Åh så fint det blev! Vart kommer knopparna ifrån?

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Filippa! Knopparna kommer från Giara.

Julie · 2 years ago
Så fint det blev! Har också precis läst klart "Den hemliga historien" för första gången och blev totalt golvad! Det finns en podd som heter "Once upon a time at Bennington College" som handlar om Donna Tartt, Bret Easton Ellis och andra kända elever som gick där. Kanske inget jag skulle rekommendera en tonåring dock, det verkar ha gått ganska vilt till på det glada 80-talet :) Kram!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Julie! Så roligt - du är inte den första som hört av dig som läst om "Den hemliga Historien". Jag måste också läsa om den (läser just nu Suzanne Broegger som jag hittade i bokhyllan) men sedan ska jag absolut lyssna på podden.

charlotta · 2 years ago
Hej Malin, sa fint det blev, alskar bocker i en stor bokhylla. Det ger en kansla i ett hem tycker jag. Tack for all inspiration du ger, jag skrev under ditt senaste inlagg men min kommentar varkar ha kommit bort. Det jag skrev var att jag vetat om dig lite pa hall sa dar efter ett repotage har pa TWWP men aldrig last din blogg. Laser lite varje dag och ar i borjan pa 2018 nu. Det som slar mig ar att det du lagger upp 2018 ar hogst akutellt idag och jag skulle bara det idag och inreda sa idag. Vilken kansla du har! Super glad att jag borjat lasa din blogg.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Charlotta, Jag såg att din kommentar hade fastnat som spam (det händer ofta, och har inget att göra med att du skrivit något opassande), så nu kanske jag svarar dig dubbelt. Tack så mycket, vad glad jag blir av din fina kommentar. Välkommen hit!

Charlotta · 2 years ago
Och jag kommenterar dubbelt och tack!

Carina · 2 years ago
Så vackert, inbjudande och mysigt det blev! Superfint!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Carina<3

Anna · 2 years ago
Alltså så fint! Vilket fint kontor. Nyansen på hyllorna är ju helt fantastisk. Som en god kopp kaffe i solen att läsa din blogg Malin! Och allas kommentarer och inlägg blir som ett samtal på avstånd. Vi har börjat att gå till biblioteket på helgen min son och jag. Det är så vilsamt och älskar att gå runt där, vi väljer böcker att läsa på kvällarna och hela proceduren är mysig. Vårt bibliotek är alltid öppet med kod så vi kan gå dit själva och smyga runt bland hyllorna och välja och vraka.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Anna<3 Visst har det här blivit en mysig plats med alla varma kommentarer?! Och vad mysigt ni har det, du och din son, det finns inget bättre än att läsa tillsammans.

Hanna · 2 years ago
Vad fint det blev! Vårt hem är inte anpassat efter hemmajobb så vi har inget riktigt bra kontor. Men vi letar större boende, så snart kanske... Sen har jag en önskan på inlägg, tips om festväskan. Jag tänker att jag skulle vilja införskaffa mig en bra festväska som passar till det mesta. Jag vill gärna kunna ha den crossbody så att händerna kan få vara fria.

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Hanna<3 Jag har ju nästan alltid jobbat hemifrån - pandemi eller ej - så det här rummet var definitivt planerat som arbetsrum redan när vi flyttade hit. Jag har ett önskelinlägg om väskor över huvudtaget som ligger i kö och väntar, så då kommer jag också att skriva om festväskan. Inlägg kommer!

Hanna · 2 years ago
Tack! Ser framemot det.

Caroline · 2 years ago
Hej, Vad är det för färg på bokhyllan? :)

Malin Rudén · 2 years ago
Hej Caroline, Det är samma NCS-kod som på våra väggar, S-2002-Y

Jenny · 2 years ago
Hej Malin, Så otroligt fint och en så inspirerande blogg! Fråga om dina gardiner vad det är för tyg och var de är ifrån (tror jag har läst Gotain tidigare?). Tack///Jenny

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Jenny<3 Det är mycket riktigt Gotain, en vävd linne gardin i färgen sand. Och - eftersom vi tänkte använda rummet för övernattning är de också mörkläggande (i vardagsrummet har vi samma fast inte mörklagda.) Så nöjd med dem och kan verkligen rekommendera Gotain.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se