Veckans stiltips -fest

2 years ago

veckans stiltips -fest

Bild från Pinterest

Jag skrev ju om att klä upp sig snabbt och enkelt inför en middag eller tillställning efter jobbet här.

Men nu tänker jag FEST, alltså uppklädd. Det behöver ju inte vara en stor fest, utan kan få vara i det lilla – älskar att Johanna Bradford har datenight med sin man när barnen sover, klär upp sig och tar lite rött läppstift, bara för de två. Så romantiskt ju! Kanske Nyårsafton blir just så, i det lilla. För en del av upplevelsen är ju förberedelsen. Minns när jag var yngre och man kunde vara ett gäng som gjorde sig iordning tillsammans, trängdes framför en badrumsspegel – också härligt. Men nu föreställer jag mig, att det finns tid och möjlighet för att kanske lägga en ansiktsmask, noggrant lägga en makeup och sedan slinka ner i de redan utvalda och utprovade kläderna (finns det något värre än när man har en idé, och så blir det inte bra, och så börjar man desperat, kanske med lite tidsnöd att prova igenom allt som finns i garderoben?). Nej, den här stunden ska var njutningsfull.

Men nu drar vi på klackarna för nu är det fest!

veckans stiltips -fest
  1. Den här fjäderbeklädda klänningen från Baum & Pferdgarten är helt magisk. Finns som kjol också.
  2.  De här mulesen har perfekt klack att dansa i, men ändå stilren så att den håller länge. Från ATP Atelier.
  3. Jag tycker ju att alla bör ha en svart kavaj i garderoben, passa lika bra till jeans som över en klänning. Den här klassikern från HOPE är enligt en säker källa en av de bästa på marknaden.
  4. Örhängen som en dröm, från Bottega Veneta. Blunda för prislappen för en stund, och föreställ er bara hur fina de är till precis vad som helst. Eller använd dem som inspiration, för mig är det här örhängesperfektion.
veckans stiltips -fest

5. En enkel, svart , slipkjol har jag ju också rekommenderat så många gånger, fin såhär bara med kavaj, men kan has tillsammans med klackar också. Från Stories.

6. Denna helt magiska “seashelldress” skulle kunna vara brudklänning, men den finns i svart också, och då vara festens finaste. Från Bevza.

7. Jag målar inte läpparna, men gärna naglarna, och då alltid i Chanels “Rouge Noir”.

8. En blank byxa för dem som hellre har det till sin kavaj eller blus, Stylein.

veckans stiltips -fest

9. I den fina festkollektionen från Totême har jag så svårt att hitta en sak som är fin, allt är fint! Men den här kombinationen gillar jag lite extra; Stickad tröja mot en vid taftkjol och taxklack till det. Och, för att inte glömma, lilla cluthen.

10. För den diskrete, som ändå vill addera något spännande i sin outfit, finns det en skulpterad top på COS som gör varje look intressant.

11. En clutch från Flattered som jag också tycker är fin, både till vardag och fest.

12. Såklart att By Marlene Birgers festklänning också är hellång, och det gillar jag. och nu när vi tröttnat lite på puffärmen, är det denna ärm, med puffen vid handleden istället, som känns mer modern.

veckans stiltips -fest

13. Nästan allt i mitt collage är enfärgat, men den här klänning från Stine Goya fångade min uppmärksamhet, både modellen och passformen är spännande.

14. House of Dagmar har också en festkolllektion där jag har svårt att välja, men den här toppen, inspirerad av Mattias Van Arkel, är så unik, att den inte går att hitta någon annanstans.

15. Jag har en del lite festligare plagg redan, så jag kommer inte att köpa något nytt i år. Därför kanske jag kommer att komplettera med ett smycke, en sko, eller varför inte en krage, att sätta på någon av mina LBD? Från Ganni.

16.  Den här fantastiska klänningen kommer från Zara. Som ni märker är jag helt inne på bara axlar i år.

veckans stiltips -fest

17. Suzan Szatmary gör helt handgjorda väskor som håller en livstil. Fungerar lika bra till kostym, som klänning.

18. Det här “korsett-livet” från Our Legacy går ju lika bra att ha över en blus eller klänning, som enbart den till en byxa. Elegant och coolt.

19. Om jag bar fick köpa en enda sak, skulle jag köpa dessa strassörhängen från H&M. Världens enklaste accessoar som lyfter vilken outfit som helst till fest.

20. Skräddad klänning från Acne Studios som skulle kunna bli en klassiker i garderoben.

veckans stiltips -fest

21. Jag älskar ju en svart slipklänning, har själv en från Vincent som jag använt så många gånger och känner mig alltid lika fin. Är alltså övertygad om att denna från Arket skulle bli en garderobsfavorit för er också.

22. Med min maskulina stil, går jag ju igång på tanken på en klänning som är som en smokingkavaj. Den här från The Frankie Shop finns i svart också. Så snyggt med svara strumpor till, och en hög, kvinnlig klack

23. Kanske dessa?! Glitterstöveln från Teurn spred sig som en löpeld på instagram, och det är kanske inte så konstigt. För oss med svarta garderober, är ju detta drömmen av komplettering.

24. Glitterbrallan, en svart paljettbyxa är också lättburen för vem som helst. Festligt, men ändå sobert. Från H&M.

Så – nu önskar jag er en riktigt härlig Jul & Nyår med hopp om en massa fina outfits!

KRAM

Hanna · 2 years ago
Jag har haft svårt att hitta min feststil, köper nytt hela tiden som inte känns 100, och så blir det bara dyrt och en massa onödiga köp. Ska bli bättre på att hitta plagg för fest som jag kan ha om och om igen tillsammans med olika accessoarer. Så tack för detta inlägg!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Hanna, hoppas att du hittade något du gillade.

Monika · 2 years ago
Så härlig inspiration, med fina, fina saker! Kommer att kolla detta inlägg flera gångerTack för att du gör så fina och genomarbetade inlägg-de bästa, tycker jag❤️God jul

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Monika - och tack för att du kommenterar, det betyder jättemycket ❤️ God Jul

Emma · 2 years ago
Håller med - så genomarbetat och fint. Köpte två plagg på studs efter ditt efterlängtade inlägg!

Ellie · 2 years ago
Och TACK och kram till dig! Måste ju nämna att jag köpte svarta kjolen du tipsade om i förra inlägget! Och det är banne mig den finaste kjol jag någonsin ägt! Jag ska ha den på varje tillställning under jul, nyår och på alla andra tillfällen jag kommer på Idag hade jag den på jobbet med en oversized collegetröja och cunchy boots. Tom en 40åring mamma kan känna sig cool nu tack vare dina tips!

Malin Rudén · 2 years ago
Åh vad roligt - köpte du Marville -kjolen?! Jag använder min jättemycket - både till vardag och fest. Och colletrlja och boots till låter supercoolt. Bra där!

Hanna · 2 years ago
Åh ett inlägg om hur man stylar slipkjolen till olika tillställningar hade varit toppen. Ex vardag, fest…En fråga också om Marvillekjolen, blir den statisk eller hur undviker du det?

Ellie · 2 years ago
Ja! Jag köpte Marvillekjolen och har redan använt den flera gånger. Hanna, jag tycker inte den blir statisk (har inte blivit det än iaf ☺️) Kram och God Jul

Linda · 2 years ago
Tack för fina inlägg. Alltid inspirerande! Jag har ett önskeinlägg :) tips på hur man stylar vita byxor eller vita jeans? På höst/vinter. På sommaren känner jag att man kan köra sneakers eller vilken sandalett som helst men tycker både skor och toppar är svårt de andra årstiderna. Tips?

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Linda, Kul inlägg - ska klura på det och återkomma.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se