Le wishlist – christmas edition

2 years ago

Jag har gjort en ganska maffig önskelista. Självklart förväntar jag mig inte att jag kommer att få allt detta – men kanske att jag inspirerar er att hitta något att ge bort i julklapp?

För ni vet väl att det ofta känns bättre att ge än att få?

Le Wishlist – christmas edition
  1. Värmeljus kan man aldrig ha för många av,  och jag blir aldrig besviken på L:A Brukets dofter. Hinoki har en bränd, träig doft som passar perfekt hemma hos oss, då vi inte har någon öppen spis.
  2. Ångrar förstås att jag inte köpte armbanden från Kyoto Tango för Hay när jag var i Köpenhamn i början av november. Jag tycker att de skulle passa min annars så svarta look. Som tur är vet jag att de finns även på Nitty Gritty, så jag kanske kan önska mig dem i julklapp istället?
  3. Cameralink är en fotografagentur, och de insåg att de satt på en hel skatt med vackra fotografier, tagna av svenska fotografer, så de beslutade sig för att starta Linkimage Posters. Jag faller för den suggestiva stämningen och färgerna i Andreas Linds vackra landskap “Nepal”.
  4. Det finns väl inget lyxigare än höga handskar, och på mig har det verkligen visat sig de senaste dagarna att om mina handleder är kalla, så fryser hela jag. De här, i en vacker nötbrun färg, göras av Handsome Stockholm i samarbete med  Stylein.
Le Wishlist – christmas edition

5. Den här klänningen från By Malene Birger skulle jag väldigt gärna vilja ha till julens alla tillställningar, tycker att den är precis lagom elegant för mig, dramatiskt hellång med en djup v-ringning.

6. Jag lagar mat konstant känns det som, och med två söner som bara växer och växer och äter och äter, känns det också som att kylen konstant behöver fyllas på. Och variationen i recept att laga, är också den dålig. Därför önskar jag mig en ny kokbok, gärna den av charmiga Frida Lund, som redan har inspirerat oss att äta bao hemma. Ok, jag köpte den som matkasse på Matmarknaden, men eftersom jag anar att det finns recept i boken, kan jag göra det på riktigt då.

7. Snart uppdaterar jag min mobil mot en nyare modell, och då önskar jag mig ett nytt mobilfodral. Och inte vilket fodral som helst, såklart, utan gärna ett från Bottega Veneta.

8. Jag har ju ett badkar hemma, men badar alldeles för sällan. På morgnarna duschar jag för att vara snabb, och på kvällen är det ju liksom fullt upp med annat, eller så är det något av barnen som badar. Men – om jag hade en lyxig badolja som denna från Bamford, skulle jag nog hitta tid för att bada oftare.

Le Wishlist – christmas edition

9. Jag önskat mig det förut, så det står kvar på önskelistan. Ett litet, überdelikat örhänge från Sohie Bille Brahe, ja tack!

10. Drömmarnas drömtopp från Khaite, och kanske just därför alldeles för dyr. Därför önskar jag mig den i julklapp. Har hört att passformen är sådär magisk, att den liksom skulpteras på kroppen. Måste prova själv.

11. Kallt var väl bara förnamnet på hur vädret har varit de senaste dagarna, sådär så att det riktigt biter i kinderna. Den här stickade hättan med halsduk kommer från svenska märket Mes Dames. Jag har redan en tröja i deras alpackaull, som jag bär över axlarna när det är riktigt kallt, och den både värmer och är vattenavstötande, så hättan måste vara minst lika bra att bära. Och söt.

12. Har på senaste tiden bombarderats av influencer-reklam (ja, sedan vi knappt längre tittar på reklamTV är det ju här reklamen syns nuförtiden) för Hello Mantle, och är väldigt nyfiken på att prova själv. Alla produkterna känns som att de är gjorda för mig, men om jag måste välja en, tror jag den här är som en dröm.

Le Wishlist – christmas edition

Slutligen, den kanske svåraste julklappen, är något vintage. Jag har länge letat efter en liten silverbricka, lik denna, som stod i badrummet på Diplomat Hotell, att just ha i badrummet. Det behöver inte vara fötter på, men gillar den lilla kanten. Önskar mig egentligen fler små brickor som denna, att lägga smyckena i bredvid sängen på kvällen och lite varstans hemma. Det är ju så fint.

Lotta · 2 years ago
Älskar din inspiration, som alltid! Tack ☺️ Önskar dig en kärleksfull jul med något av ovan inslaget till dig under granen.

Monika · 2 years ago
Åh, vilken härlig, lyxig önskelista! Och det bästa är ju när man får drömma och fantisera, och allra mest som du säger: vad man själv ska ge till sina nära. Hoppas att tomten kommer med någon av dina önskningar till dig

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Monica<3

Johanna · 2 years ago
Apropå jul! Det börjar dra ihop sig till olika jultillställningar när man både kan och får klä upp sig. Jag har precis som du en rätt svart garderob, har du något tips på hur man gör sig julfin utan alla röda glittriga plagg eller tomtar i öronen?

Malin Rudén · 2 years ago
Hej Johanna, Jag tycker ju att man kan klä upp sig fint till jul utan att ha glitter, rött eller tomtar i klädseln. Klä dig bara i det som du känner dig fin i, sedan kan det ju vara fint att addera smycken, som örhängen. Stora i guld eller silver, eller barockpärlor. Den där chunky guld- eller silverlänken från Arket som jag tipsade om, lyfter ju också varje look. Jag har ju ganska nyligen gjort ett inlägg http://thewayweplay.se/malin-ruden/2021/10/veckans-stiltips-dress-up/ men vill du att jag gör ett till? Med ännu mer jultema?

Johanna · 2 years ago
Där har vi det! Jag ska plocka fram ett chunky halsband som jag aldrig använt för att det kändes för uppklätt, men nu är det nog dags. Tack :)

Hanna · 2 years ago
Vilken härlig önskelista! Själv har jag önskat mig nya pjäxor och en vit sidenblus, hoppas Tomten levererar ✨

Malin Rudén · 2 years ago
Vad roligt - jag har också önskat mig "egna" pjäxor (hyr varje år, och det blir ju aldrig lika bra...) Tror att den skidälskande mannen kommer att vilja ge mig detta också.

Ellinor · 2 years ago
Jag hoppas att jag inte ska få någon julklapp! Behöver inget och önskar inget, men håller tummarna för att du som önskar dig något ska få det! God jul!

Sandra · 2 years ago
Vilken fin kommentar Ellinor. God jul till dig med!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

[email protected]
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se