Veckans stiltips – inneskor på kontoret

2 weeks ago

Jag har omsvepts av novembermörkrets tyngd och tankarna pendlar mellan vad jag ska laga för mat, då jag helt saknar inspiration, till vad jag ska göra när jag blir stor.

Men – bloggen är alltid rolig – så idag kommer jag förhoppningsvis inspirera er. Den här läsarfrågan kom som en förlängning av vad vi sätter på oss på kontoret, när vi nu har sneakers eller kängor på väg till jobbet. Det fina är ju att de skorna kan du sedan ha som inneskor nu till högtidernas alla tillställningar hemma hos, och så småningom även till våren, med bara fötter i. Jag har valt skor helt utan klack, eftersom jag föreställer mig att de också ska vara bekväma, och sköna att springa omkring i en hel dag. Har hört att på Franska Vogue springer t o m mode-assistenterna omkring i höga klackar på bambi-ben, men riktigt så tuffa behöver vi kanske inte vara?!

veckans stiltips – inneskor på kontoret

Flattered

Svenska Flattered tillhör ju några av mina favoriter, och dessa mules i mocka har jag själv, och använder dem året runt. Tycker alltså att det går alldeles utmärkt att ha dem med en tunnare, svart strumpa i. jag får ofta frågan om det är Manolo Blahniks skor jag har på mig, men det här är alltså en mycket mer prisvärd variant.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

Totême

Tycker att det är så fint med quiltat just nu, och dessa drömmar från Totême skulle jag gärna vilja ha.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

Martiniano

Martinianos “glove” -skor, är ju mycket riktigt som en handske för foten, när du väl börjat använda dem, vill du inte ha något annat på dig. Det är också en lite dyrare sko, men de är handgjorda i Argentina, och blir bara finare och finare ju mer du har dem. Och eftersom det inte är en “trend-sko” kommer du att he dem i många år fram över, kvalitén håller för det.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

The Row

Eftersom jag har gjort ett helt inlägg med “best of budget” vågar jag mig på att ta med ett par riktiga dyrgripar, från The Row. The Row ligger ju i framkant när det gäller skor och är ofta inspiration för andra skomärken, så vi kommer nog snart att få se denna modellen i flera olika prisklasser.

Mary Janes modellen kan vara svår, man förpassas snabbt tillbaka till liten flicka när man bär det, men jag skulle kunna se den med kostym, hur coolt? Tror mig även ha sett den skymta fram under Ellen Dixdotters hellånga klänningar och byxor i lager på lager. Där passar den perfekt.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

zara

Tycker att den här från Zara också skulle liva upp vilken trist kontorsdag som helst, och göra en svart kostym lite roligare. Sedan blir den ju fin till den lilla svarta nu under jul. Till ett bra pris. Kan inte bli så mycket bättre?!

veckans stiltips – inneskor på kontoret

& Other Stories

 

Krokoskinn är ju också väldigt fint, de här mulesen med fyrkantig tå, har en slingback, vilket kanske känns konstigt att ha strumpor i, men jag tycker – återigen, med en tunn svart, att det går. Ännu finare kanske sedan, barfota till våren. De finns också med stängd häl, om det passar bättre, fast då inte i kroko. Kanske fint med båda?

veckans stiltips – inneskor på kontoret

Arket

Arket har annars en ballerina, som påminner lite om de Pheobe Philo gjorde för Celine, men minst lika fina.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

Där Massimo Duttis ballerina är lite mer klassisk, fransk.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

ATP Atelier

Lite mer maskulint är det ju med loafers, och som kontrast till de loafers med grov sula som går att ha utomhus nu, finns det ju dessa lite slimmade, som passar bra inomhus. Så fina, från ATP Atelier.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

Vagabond

Eller som dessa, från Vagabond.

veckans stiltips – inneskor på kontoret

När jag nu skriver detta, tänker jag återigen på att jag inte länkar med spons till de produkter jag rekommenderar. Tydligen nämndes jag i en diskussion på Trendenser som inte länkades till mig, så jag såg det inte själv, men ni uppmärksamma läsare har gjort (och troligtvis kommenterat). Tack!

Jag kommer ju från den gamla skolan, med papperstidningar, och tänker redaktionellt i de inlägg jag skriver. Sedan blir jag så glad, när jag får höra att ett förhållandevis litet smyckesföretag fick mer än 400 träffar (vilket tydligen är jättemycket) när jag skrivit om deras smycken här. Det gläder mig så. och så alla era hurra-rop, förstås.

Nästa vecka kommer det att handla om jul, men kom gärna med fler förslag på inlägg. Vill ni att jag fortsätter även med de mer personliga inläggen, eller ska det mer vara styling och tips?

Men – först helg.

Trevlig helg!

Kaja · 2 weeks ago
Elsker din blogg! Ønsker meg mer av ALT! Takk for alle tips og inspirasjon.

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Kaja❣️

Anna · 2 weeks ago
Ja mer av allt eller ja exakt som den är nu! Trevlig helg!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Anna❣️

Sandra · 2 weeks ago
Ja, jag önskar mig också mer av allt! :) Din och Julias blogg gör mig så lugn och harmonisk, och inspirerad! Och tack för alla fina tips som man kan ta till sig lite hur man vill, genom att gå igenom garderoben eller kanske investera i något nytt. Din blogg är som en härlig karamell man kan suga på länge och smälta i lugn och ro.

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Sandra❣️

anna · 2 weeks ago
Älskar din blogg och älskade verkligen veckans outfits på dig!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Anna❣️ En vecka - sju outfits kommer igen

Sandra · 2 weeks ago
Just ja, jag hade en fråga om Flattereds mules också. Behöver man en storlek större? Är de liksom för korta på längden storleksmässigt? Jag har tyvärr ingen möjlighet att prova dem och skulle gärna slå till på ett par second hand, men är rädd för att det ska bli fel storlek.

Malin Rudén · 2 weeks ago
Jag skulle säga att de är ”true to size ” dvs ta din vanliga storlek. De är inte för smala, så foten kommer in ordentligt och hälen tippar inte ut utanför.

Hanna · 2 weeks ago
Jag tycker om både det personliga och stiltipsen, tycker det är en härlig blandning! Och jag läser gärna om vad du har på dig själv ✨ Apropå Flattered skorna, jag har varit så sugen på dem såå länge, hur är de i storlek tycker du? Trevlig helg!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Hanna❣️Skorna från Flattered är ”true to size” så ta din vanliga sko-storlek.

Hanna · 2 weeks ago
Tack! Hittade ett par nya på tradera för 240kr, ett bra fredagskap känner jag!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Ja - verkligen! Slå till!

Annette · 2 weeks ago
Gärna en blandning! Älskar att titta in här. Trevlig helg!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Annette❣️

Mirjam · 2 weeks ago
Hej!! Wow tusen tack, jag tror det blir ett par chunky loafers (som du tipsade om i förra inlägget) och dom från Argentina! Kanske att jag slår till på ett par svarta lädersneakers från common people också. Tack igen för ett superinlägg kommer titta på det många gånger!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Vad roligt att du gillar Martiniano-skorna, de är verkligen något speciellt. har sett dem på riktigt intressanta modeprofiler. Och ja - fina lädersneakers från Common Projects är ju superfint - jag visste inte om den typen av skor var "ok" på alla kontor. Jag har ju själv den lite billigare varianten från Vèjà.

Monika · 2 weeks ago
Dina inlägg är alltid så genomarbetade och inspirerande och jag blir otroligt glad varje gång du lagt upp ngt nytt. Gillar att läsa allt du postar!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Monika❣️

Mathilda · 2 weeks ago
Du är verkligen en förebild. Har läst igenom alla inlägg flera sidor tillbaka sedan jag hittade dig ganska nyligen. Unik i stilen och så avslappnat cool. Respekt!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Mathilda❣️ Vad roligt - vad glad jag blir. Välkommen hit

Lena · 2 weeks ago
Fortsätt gärna med mixen. Fantastiska stiltips men det personliga är även det fint att läsa om.

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Lena❣️

Jenny · 2 weeks ago
Ja kör på som du gör! Det är så skönt att du inte har reklam. Gillar din inställning och stil! Genuint på riktigt. Som du skrev är november som en stor tyngd från ovan så mer härligt till folket:).

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Jenny❣️

Karoline · 2 weeks ago
Perfekt mix! Kikar in nästan varje dag och hoppas på en uppdatering

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Karoline❣️

Ellie · 2 weeks ago
Vaknar upp och tänker - åh nej! Vad ska jag ha för inomhusskor på konferensen vi ska på?? Stresskollar nätet men sen slår det mig att du kanske har skrivit något om skor. Så möts jag av det här! GULD i ett stressad småbarnsmammas liv. Och vad gäller spons mm. Jag skulle läsa din blogg iaf, unnar dig all framgång! Du är så otroligt generös mot oss. Men du ska oxå veta att det är så befriande att gå in hit, en oas mitt bland allt annat man möts av i den kommersiella världen. Jag följer bara din och Julia B:s blogg nu. Behöver inget annat ❤️ Tack igen!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Ellie❣️ Så otroligt fint skrivet - betyder massor för mig. Blir lite rörd…

Cecilia · 2 weeks ago
Håller med alla andra kommentarer, älskar din blogg och alla typer av inlägg då det alltid är så genomarbetat och generöst. Går in flera gånger i veckan och hoppas på ett nytt inlägg. Hoppas du aldrig slutat blogga :) Så skönt att slippa all spons och reklam, men samtidigt så unnar jag dig verkligen att få intäkter via bloggen :) Gillar verkligen att läsa om både mode, inredning och stil generellt då jag tycker du har så bra smak. Heja dig!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Cecilia❣️

Catharina · 2 weeks ago
Jag älskar din blogg med personliga tipsFortsätt på samma sätt! LÄNGTAR alltid till nästa inlägg❤️

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Catharina❣️

Julie · 2 weeks ago
Hej Malin, Älskar också mixen här! Kram!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Julie❣️ Kram

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se