Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
fem snabba | November 24, 2021 | The Way We Play

Fem snabba

7 months ago

När jag svarar på era frågor, försöker jag göra det i den ordningen de kommer in. Ibland missar jag någon – hör gärna av er igen då.

Den här frågan kom tidigare i höstas – önskan om 5 snabba. Tycker det passar alldeles utmärkt nu, och kanske kan bli ett stående inslag med sådant som verkligen är aktuellt nu.

 

fem snabba

1.

Jag tänker mycket på om jag uppmanar er att köpa – eller inspireras? Själv är jag för snål för att köpa ett plagg bara för att använda en gång – mina kläder följer mig i flera år, annars får det vara. Jag tänker länge innan jag köper något, så inga spontanköp. Därför undviker jag utförsäljningar, där jag troligtvis luras att köpa något bara för att det är billigt. Men – när det blir Black Friday och realisationer, passa på och köp då det som du ändå hade tänkt köpa ändå, till ett bättre pris.   Upprepar igen – köp bara det du älskar – då kommer du att ha det en lång tid framöver. Men, det där vet ni ju redan, ni är såpass smarta att ni inte lockas av enbart låga priser.

Kappan här ovan kommer från Cecilie Bahnsen. Den kostar som en  månadslön, men den är nog det vackraste jag någonsin har sett. Du kommer aldrig att hitta något liknande hos någon annan, och absolut inte hos de kedjor som försöker kopiera den. Det här är motsatsen till Fast Fashion – kärlek för livet.

fem snabba

2.

Totême har släppt en festkollektion och jag vill ha allt. Såklart. Bland majoriteten svarta plagg, finns det några rosa och även accessoarer i rött. Älskar kombinationen rosa och rött, och tror att de här plaggen också blir dina garderobsfavoriter.

fem snabba

3.

Arket har också släppt en underbar kollektion i samarbete med designern Pia Wallén. Både plaggen och alla hemprodukter är superfina, och när sådana här samarbeten kommer ut brukar det ta slut fort, så skynda er om ni vill ha något av hög design till ett bättre pris.

fem snabba

4.

Även det svenska smyckesföretaget Blue Billie har släppt en kollektion med pärlor, så här lagom till jul. Älskar dessa örhängen med både pärlor och stenar, som blir perfekta till vad som helst.

fem snabba

5.

Så – när vi pratar slow fashion måste vi ju prata vintage. Det här är mitt absolut mesta insidertips till er – vintage old Celine-skor i perfekt kondition. Jag hade köpt dem på studs, om det inte var för att de är i stl 37. Men någon annan lycklig kanske dem passar, SÅ fina och finns på Boutique Två Tre Gånger på Linnégatan 34 i Stockholm. Jag vet att man egentligen inte ska ge bort den här typen av tips, så håll det här för er själva, för här är en guldgruva på vintage The Row, Balenciaga osv…

Therese · 7 months ago
Att vara säker i sin smak och göra invisteringsköp är så svårt! Jag är alldeles för virrig i min stil och rycks med av trender att jag inte vågar köpa dyrt. Tar flera år att inse vad jag älskar. Önskar jag hade en bättre träffsäkerhet, som du!

Malin Rudén · 7 months ago
Jag förstår precis, jag gör ju också spontanköp - ofta de billiga - men har med tiden insett att det är de plaggen jag också snabbast tröttnar på. Mitt tips är väl att faktiskt göra en paus, låt det gå lite tid innan du köper något nytt. Se vad du redan har i garderoben, och vad du helst/ mest använder. Sen kommer det - plagget som du inser att du verkligen behöver, som kommer att komplettera de plagg du redan har och locka fram nya kombinationer. Lycka till!

Ellie · 7 months ago
Åh, kan det ha varit jag som önskade 5 snabba?! Tror det! Tack oavsett ❤️ I veckan hade jag på min min Styleinkostym som jag köpte för 5 år sedan. Bannemej fortfarande snygg och rätt i snittet! Då tänkte jag precis på det du skriver om i inlägget ☺️ kram ❣️

Malin Rudén · 7 months ago
Ja, jag tror också att det var du - för ganska länge sedan - sorry. Men kände att det var ett roligt grepp, då kan det verkligen bli superaktuella och lite blandat. Fint med Stylein-kostymen, är säker på att den fortfarande är snygg. Kram

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se