Veckans stiltips – dress up

1 month ago

veckans stiltips – dress up

Bild från Pinterest

Det märks att restriktionerna har släppt för det är fler och fler av er som hör av er och efterfrågar lite finare kläder, som passar till middagar, både hemma och ute. Och lite mer festliga sammanhang.

Vad härligt!

veckans stiltips – dress up

Bild från Pinterest

Själv rör jag mig ju minimalt mellan arbetskläder och festligare kläder, och byter kanske skor och lägger till en accessoar istället för att byta om helt.

Jag brukar också föreställa mig vilket scenario som möter mig. Är det en middag på restaurang, kommer mitt sällskap att se mest min överdel, så då lägger jag krutet där, antingen med en lite finare blus, eller ett smycke som får vara huvudperson.

Är det hemma-hos middag, kanske jag tar av mig skorna, och då måste resten av min look klara av att vara i strumplästen. Man bör ju ta seden dit man kommer, och följa sin värds regler, kanske inte kliva rakt in med sina skor utifrån gatan, hur kontinental man än försöker vara. Innerskor är ju ett alternativ, men lämna även de allra högsta klackarna hemma, värden kanske ömmar för sina golv (iallafall gör jag det).

Är det fest där man står, ja, då är ju klänning och kjol kul, eftersom det syns bäst då.

 

veckans stiltips – dress up

Bild från Pinterest

Plagg som har lite glans brukar också klassas som lite festligare, så det är ju ett enkelt grepp att ha en kjol, blus eller byxa i siden eller viskos som ger ett lite lyxigare intryck.

Ni har ju redan en hel del plagg i garderoben som kanske används på kontoret på dagarna, så det kanske räcker med att addera ett av de plagg som jag tänker föreslå här nedan för en enklare partykänlsa:

veckans stiltips – dress up

Tiger of Sweden

Kavaj

Vid det här laget vet ni att kavaj är ett av mina favoritplagg, och den fungerar ju till allt.  Men se denna dröm från Tiger of Sweden, med blanka slag och slitsarna på ärmen – hur fint som helst, och ett litet annat grepp på kavaj vilket gör att den känns mer fest än kontor. Det finns en fin kostymbyxa till också, och den här kavajen ligger definitvit på min önskelista iallafall.

veckans stiltips – dress up

Totême

 Finare blus

En lite finare blus kan man ju nästan ha jeans till, och ändå se lite uppklädd ut. Den här fina blusen från Totême är sådär casual elegant, som gör att man inte är vare sig för uppklädd, eller nerklädd.

 

veckans stiltips – dress up

Stylein

En finare tröja

som den här från Stylein, känns ju genast lite uppklätt. Tänk dig den med ett fint halsband som landar vid nyckelbenet, antingen i pärlor, eller en fin kedja i guld eller silver till.

veckans stiltips – dress up

The Frankie Shop

En finare skjorta

som den här från Esse Studios (behöver ju inte vara så uppknäppt som här) är ett mellanting mellan skjorta och blus med sina puffärmar, men ändå med krage. Finns på The Frankie Shop

veckans stiltips – dress up

by Malina

En finare jacka/ blus

Den här toppen från By Malina är så mycket fest i sig själv att den kan bäras till vit t-shirt och blåjeans (fast då skulle jag ha en lite finare sko till, som en klassisk ballerina) så är du redo för middagen på restaurang direkt efter jobbet. Den finns också i fler färger och material.

veckans stiltips – dress up

COS

Om man som jag gillar att ha enkla t-shirts eller tunnstickat polo under kavajen, är det ju som sagt superfint med en länk, som inte är för lång, runt halsen. Just de här kommer från COS, likaså polotröjan.

veckans stiltips – dress up

Arket

Ett set

Nu kommer vi till en annan av mina favoriter – pyjamasen. Den här fina pyjamasskjortan har jag precis köpt, för jag vet att jag kan ha den till nästan vad som helst (helst som set med byxan till) och känna mig lite finare. Ni hittar dem förstås på pyjamasavdelningen på Arket.

veckans stiltips – dress up

Lindex

Ni var många som hörde av sig när jag lade upp den här bilden från Lindex pressdag förra veckan. Den här “pyjamasen” tillhör Lindex lite mer exklusiva kollektion, är i siden och kommer online v. 46.

veckans stiltips – dress up

By Malene Birger

Ett annat fint sätt att bära set, är ju lång klänning och byxa i samma material. Ingen bemästrar det så bra som By Malene Birger, och den här plisserade drömmen är också på min önskelista. Precis som med pyjamasen, så kan man ju också använda klänningen och byxan var för sig, och vips har man tre hela looker att leka med. I den här serien av plisserade plagg finns det även en blus och en kjol, så det är bara att välja vad man föredrar.

veckans stiltips – dress up

Ahlvar Gallery

En kjol

Såhär på vinterhalvåret, tycker jag att det är fint att ha en ankellång kjol i satin att bära som materialkontrast till stickade tröjor, men även t-shirt, som Funda Christoffersen på en av mina första bilder i detta inlägg. Den här kjolen i sidensatin från Ahlvar Gallery är fin att ha till både kängor, och sneakers, som på bilden ovan, men blir genast uppklädd med en liten taxklack och kavaj.

veckans stiltips – dress up

Rodebjer

En klänning

Min favoritmodell på klänning är nog slip-klänningen, mest för att den aldrig blir omodern, och den är smickrande för alla kroppstyper. Föreställ er den här klänningen från Rodebjer under kavajen från Tiger och ni har en total festlook. Det fina i den här typen av klänning är ju att man kan ha en stickad tröja över, då fyller den samma funktion som kjolen ovan.

veckans stiltips – dress up

House of Dagmar

Känner man att man vill ha en klänning i ett matt material som inte känns lika festligt, är ju den stickade klänningen stor i höst. Jag älskar denna från House of Dagmar, eftersom den har fransar nedtill, och jag tror att användningsområdena för denna är oändliga, men att du alltid känner dig fin i den, både på jobb, middag och fest.

veckans stiltips – dress up

Krista Kretzchmar

Smycken

Om du som jag gillar att ha en ganska sober klädsel, så kan ju smycken vara din “piece de resistance”, alltså det som får dig att känna dig fin och uppklädd. Halsband har jag redan skrivit om, men de här magiska örhängena från svenska Krista Kretzchmar skulle ju kunna lyfta vilken outfit som helst.

veckans stiltips – dress up

Frisyr

Jag har på senare tid sett en hel del bilder i mitt flöde på denna frisyr, mycket bland de danska influensers, men också de svenska. En perfekt lösning på en dålig hårdag, att på några minuter känna sig fin och uppklädd och redo för en middag på stan.

veckans stiltips – dress up

Sania D’mina

Skor

Självklart kan man förändra en look med ett par skor, det är ni smarta nog att jag inte behöver förklara för er. Jag tycker att det är fint att om man inte är så uppklädd, låta skorna vara det, eller tvärtom. Några av de absolut finaste skorna som finns just nu är svenska Sania D’Mina, hon gör även stövletter om ni tycker att det är för kallt för bara tår.

veckans stiltips – dress up

Natalia Altewai Ohlsson, designchef för Totême

Strumpor

Jag tänker passa på att svara på en annan fråga jag har fått, angående strumpor, eftersom det som sagt börjar bli för kallt för bara anklar, är det ju verkligen aktuellt med strumpor igen. Jag tycker att det är snyggt med lite tunnare strumpor, utan att det för den skull är nylonstrumpor, till både byxa och kjol. Är man rädd för att få glappet mellan byxa och strumpslut, är det ju fint med knästrumpor. Titta på svenska Soun, där kan man prenumerera på strumppaket så att det kommer nya, lägligt till det att de gamla har fått hål. Även Swedish Stockings har ett brett urval av strumpbyxor som är fina att ha till kjol och klänning. De här skorna från Totême är ju inte heller fy skam.

Så – lycka till nu era partyanimals – och ha så roligt!

 

Hanna · 1 month ago
Wow vilket underbart inlägg! Tack för att du tar dig tiden att skriva sådana matiga inlägg fulla med tips och idéer. Jag känner mig fullproppad med inspiration.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Hanna❣️

Ellie · 1 month ago
Tack för magisk inspiration (igen!)

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Ellie❣️

anna · 1 month ago
Så fint inlägg nu längtar jag efter vinterns fester! Du är bäst på dessa inspirerande inlägg, längtar varje vecka tills du ska publicera! Vilken storlek köpte du på arket-skjortan? jag är normalt en 36a men gillar oversize....

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna❣️ Jag gillar också oversized, men köpte XS i Atket-skjortan då jag tyckte den blev bäst.

Jenny · 1 month ago
Håller med ovan! Så bra tips!! Ljuvligt! Du med din kompetens och stil får gärna berätta om hur man kan tänka kring detta med sin stil i olika faser och åldrar. Många runt mig som tänker på det. Utseendet och stilen är en sån enormt viktig del för välmåendet och att göra gott osv.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Jennie❣️ Får ofta frågan om kläder kontra ålder och har också försökt att skriva om det på bloggen. Jag tycker ju att stil inte har någon ålder, jag har klätt mig ganska likadant alltid. Undviker att skriva min egen ålder i bloggen (även om svaret bara är ett googleklick bort) just för att jag tycker att mode är ålderslöst. Klä dig så att du känner dig fin och bekväm är det enda som är viktigt, tycker jag.

Tove · 1 month ago
Wow, vad härligt! Blir så sugen på att gå på fest och förgylla höstmörkret. Den där toppen från Stylein var såå fin. Villhöver.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Tove❣️ Perfekt partitoppen som passar till precis allt!

elin · 1 month ago
Tack tack tack för ständigt härlig inspo!!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Elin❣️

Alex · 1 month ago
Älskar dina inlägg!! Härligt att se plagg utan paljetter som ofta är på tapeten när vi närmar oss jul och nyår :)

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Alex❣️ Vem vet - det kanske kommer ett inlägg med sammet, rött och paljetter lagom till jul … men troligtvis inte;-)

Mirjam · 1 month ago
Hej Malin!! Älskar alla dina inlägg. Jag skulle verkligen önska ett inlägg om skor att ha på kontor (alltså med typ smala och vida kostymbyxor) som allra helst inte är för propra utan man kan känna sig som sig själv i, om du fattar. //Mirjam

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Mirjam<3 Jag ska klura på det där med skor på kontor och återkommer med ett inlägg i veckans stiltips.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se