Le weekend

8 months ago

le weekend

Förra helgen började med att jag var på en pressfrukost för No Early Birds. Mathilda, som har hand om deras PR har jag känt i flera år och hon är alltid väldigt stylish. Nu råkar hon ha samma kavaj som jag, men det som jag reagerade på denna gång var hennes vigselring. Jag har säkert sett den förut, men aldrig reflekterat över den. Nu berättade hon historien, om hur hon ärvt den av hennes mormor och alltid själv älskat den. Det förstår man ju, jag önskar att jag också hade en liknande.

Vad roligt det där är, att man från ena sekunden tro att man allt har gillat och kommer att gilla något, vara helt säker på sin smak. Jag bär just nu en ring som jag fått av Andreas när vi varit gifta i 10 år, som just vigselring. Den är så tunn som det bara går, med stenar runt om hela vägen (den kommer från Sophie By Sophie), och jag har trott att jag skulle ha den här ringen för evigt. Men nu – nu vill jag bara ha en sådan ring som Mathilda har, och har redan letat på Kaplans och andra ställen… Knasigt.

le weekend

Det går liksom inte att sätta fingret på varför man faller för vissa saker, men inte andra. Jag är ju en känslomänniska, som bara går på känsla i mitt jobb. “Den här tycker jag om” eller “den här passar inte”. Jag har andra människor omkring mig som också litar på min känsla, för det är liksom hela poängen med mitt jobb. Var känslan kommer ifrån (ibland brukar jag symbolisera den med ett finger i luften, för att känna var vindarna blåser) finns det ju inget konkret, akademiskt svar på, den bara är där.

Och just nu tycker jag att jag faller för saker som jag kanske aldrig skulle tittat på förut. Som de här nyformigna smörtaxarna, från Klong, som jag blev jätteförtjust i när jag såg dem härom dagen. Jag tycker för det första att en smörtax är något som alla borde ha på sitt matbord (det är där man lägger sin kniv när man har brett smör med den så att den inte kladdar ner bordskivan). Och sedan föll jag för den här formen, som fastän den är helt nydesignad, för tankarna till art deco.

Och det gör ju Mathildas ring med. Hm, art deco är alltså min nya grej. Spännande.

 

le weekend

På lördagen var vi bjudna på bröllopsfest av ingen mindre än Julia Brukroken.

le weekend

Vi anslöt till bröllopssällskapet efter deras middag och Andreas och jag passade på att dansa ordentligt, känns som att det var riktigt länge sedan vi gjorde det.

le weekend

Suddig bild på en helt ny brud.

Jag tänker att jag inte ska berätta mer om bröllopet innan Julia själv har fått nöjet att göra det, så jag lämnar över det till henne.

le weekend

Sedan var det färdigdansat för ett tag framöver för de här skorna, jösses vad man får ont i fötterna.

le weekend

Dagen efter var vi ganska möra, men eftersom det var så fint väder, åkte vi till Millesgården. Det finns ingen vackrare plats en krispig höstdag, tycker jag.

le weekend

Dessutom var det en utställning med Liselotte Watkins som jag gärna ville se. Hon har varit på Capri och besökt Axel Munthes Villa, Villa San Michele, där Andreas och jag var  på vår smekmånad. Som också är en av de vackraste platser jag känner till.

le weekend

Vill minnas att även golvet där är i svartvit mosaik, men med döskallar som mönster.

le weekend

Studion på Millesgården är också en sådan vacker plats

le weekend

Vi lyckas fortfarande locka med oss våra pojkar på museum, och Oscar som är så stor nu, går att resonera med kring konsten också.

Men – nu är det fredag igen och jag har en helt ny helg framför mig.

Trevlig helg!

Lotta · 8 months ago
Den kavajen, mmm. Villhöver! Härliga bilder, blir sugen på att åka till Stockholm. Hade varit spännande att få följa dig en vanlig arbetsdag, fast du kanske inte har några"vanliga" arbetsdagar? Ditt jobb låter omväxlande och roligt! Tack för allt du delar med dig, speciellt alla bra tips.

Malin Rudén · 8 months ago
Hej Lotta! Vad roligt - jag tänkte just på det inlägget, följ med mig till jobbet. Jag gör ju så många fotograferingar där jag inte får visa något förrän det är publicerat, men jag kan nog hitta en vinkel som är rolig för er att följa med på också.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se