Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor | September 10, 2021 | The Way We Play

Veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

11 months ago

Jag har fått en fråga om vilka höst/vinterskor (hög och låg klack) är snygga till långa vida byxor?

Det är en mycket bra fråga, eftersom den också är svår och inte självklar. Jag älskar långa, vida byxor, men har insett att det inte passar med vilka skor som helst till.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Förra hösten/ vintern köpte jag ett par boots från Flattered, ett par Lia.

Jag älskar dem, tycker att de är så snygga, och passar till allt, tja, utom just mina långa, vida byxor. Som ni ser på bilden ovan. Ni kanske inte håller med, bra, ni som tycker att det här är toppen, behöver inte läsa längre.

Men själv tycker jag att de passar bättre till kjol, klänning eller leggings, så att hela det smala, vackra skaftet syns.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Vissa gör ju helt enkelt så att de stoppar in sina vida byxor i stövelskaftet på sina coola boots, och då blir det ju såhär. Dessvärre kände jag mig inte alls lika cool som Funda Christoffersen när jag gjorde det, utan mer som en militär.

MEN – den här looken på boots håller fortfarande i sig hösten/ vintern 2021 så om ni, som jag vill ha dem, finns det liknande, förutom hos Flattered, även hos Arket, & Other Stories och Eytus. Bland andra.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Själv kommer jag att bära mina vida kostymbyxor tillsammans med en sneaker. Vad?! tänker ni nu. En sneaker på vintern?! Ja, det går väl för det mesta alldeles utmärkt, så länge man håller sig på trottoarer inne i staden, där även vissa gator är uppvärmda så att de även under den allra slaskigaste vinterdag är snustorra. Sedan kan man ha stövlarna när det är dags att gå utanför staden, under promenaden i skogen, eller under turen till landet. För det är ju ändå inte då ni kommer att ha de vida kostymbyxorna, eller hur?! De är ju till för citylife.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Som sneaker tänker jag mig ett par Adidas Falcon eller New Balance 574 (som jag precis lyckades köpa till mig själv, de tycks ju vara slut hela tiden), alltså en lite mer chunky modell.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Men det går också lika bra med en plattare, rundare sneaker, som klassiska Adidas Stan Smith, Véja, eller Totême The Sneaker

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Eller varför inte ett par klassiska Converse, högt eller lågt skaft spelar ingen roll, de är alltid fina till det mesta. Speciellt om byxan är en vid chinos. Eller utsvängda jeans, för den delen.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Vad som annars också är fint att sticka fram under en vid byxa, är ett par spetsiga skor. Här kan man ju välja fritt – låga skor som loafers, stövlett utan klack, pumps utan klack, men även stövlett med klack. En av de absolut vackraste stövlarna som finns just nu, kommer från Sania D’Mina, och eftersom de är sådana masterpices är de ju fina att se också, till kjol eller klänning.

veckans stiltips – långa vida byxor och höst/ vinterskor

Bild från Pinterest

Om man vill ha en stövlett med klack, är det ju allra snyggast om byxan är så lång att den liksom täcker klacken, det kan bli lite clowningt med en vid byxa som slutar vid ankeln när man har stövlar med klack, tycker jag.

Alla bilder i det här inlägget har ju den där lite oversized, maskulina looken som är så populär just nu, och som jag älskar, men den skriver jag mer om i nästa veckas stiltips.

Trevlig Helg!

Sara · 11 months ago
Åh vilka snygga looks! Jag ÄLSKAR den maskulina stilen med oversize kavajer o vida byxor. Och! Jag tycker absolut sneakers är snyggast till, oavsett årstid. Snyggt med dina New Balance. Men vad säger vi om den nya trenden med midjekorta kavajer? Känns fräck men absolut svårare…. Den kan du få som utmaning att styla Ha en härlig helg!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Sara❣️ Gillar förstås den midjekorta kavajen och skulle styla den precis som en oversized kavaj - tillsammans med kostymbyxan, över den långa klänningen el med kjol.

Ellinor · 11 months ago
Toppen bra inlägg. Jag ser fram emot fortsättningen med oversized, för där behöver jag verkligen hjälp. Snyggt på andra men känner mig själv fullkomligt utklädd. Hur gör man?

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Ellinor❣️ Jag kommer ju skriva om det, men prova, prova, prova. Nu när affärerna öppnar upp igen är det ju fullt fram att ta in en drös med kläder i provrummen och helt enkelt prova sig fram. Samma kavaj i flera olika storlekar, kanske en av dem blir klockren. Våga gå upp i storlek på byxa, osv. Men mer om detta på fredag, som sagt.

Lovisa · 11 months ago
Älskar sådana här byxor men har sånt problem att hitta några som passar. Vill inte ha ull för det kliiiar! Tyvärr! Och då verkar de mesta vara i polyester vilket jag inte heller vill ha. Har du några tips? Vill gärna ha veck upptill.

Malin Rudén · 11 months ago
Hm. Är du säker på att all ull kliar? För majoriteten av mina byxor är i just ull, och kliar inte. Har du prövat Anna Studios? Kanske lite dyrare, finare ull inte kliar? För jag vill ju inte rekommendera polyester (om du inte när det av andra etiska skäl) för det tycker jag kliar…

Malin Rudén · 11 months ago
Acne Studios ska det ju stå…

Matilda · 11 months ago
Tack för otroliga stiltips, så generöst! Vore kul om du kunde skriva ett inlägg om byxor och skor på vintern för oss som bor på ställen utan uppvärmda trottoarer. Jag bor lite längre norrut och jag tycker det är så svårt på vintern. Bara anklar går absolut inte, och inte sneakers heller. Speciellt jeans är svårt, tycker jag, då de finaste är vida eller så en lite kortare modell. Men också tacksam för andra byxtips.

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Matilda! Vad roligt att du har hittat till mig! Såklart att alla inte bor med uppvärmda trottoarer - jag kan göra ett inlägg med lite vintrigare kläder framöver som kanske passar ert lite nordligare klimat. Allt gott!

Lisa · 11 months ago
Älskar dina mode/stilinlägg. Jag kommer också absolut styla med sneakers till! Blir så peppad på ditt nästa inlägg!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Lisa❣️

emma · 11 months ago
Du får gärna tipsa om snygga platta/låga/mellanhöga höst/vinterskor ändå! trots att de kanske inte passar till stora vida byxor

Malin Rudén · 11 months ago
Självklart - mer tips om höst/ vinterskor kommer!

Ina · 11 months ago
Hej, TACK för all klädinspo, börjar få till en bra garderob tack vare dig, lite mer tid i mitt liv, samt att jag passerat 40;) Dessa fina beiga (vill helst ha i beige) brallor med rynkad midja (vad heter det?) med vidare ben. Har scannat Marlene B, Acne flera svenska märken, men hittar inget bra. Några på Totem som verkar ganska fina. Har du tips? Gärna även tips om skärp, snor min mans flätade så länge;) Tack & fin helg

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Ina! Visst fick du lite mer svar i nästa inlägg jag skrivit, med den maskulina stilen, om byxor? Hittills har jag bara hittat det flätade fina bältet hos Totême men det kommer nog dyka upp på fler ställen, till bättre pris...

Johanna · 11 months ago
Toppensvar, tack Malin! Inte direkt tråkigt att komplettera skogarderoben med ett par spetsiga med lagom hög klack ☺️

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se