Le weekend

2 weeks ago

le weekend

Fredagen började med något så pulshöjande som att jag köpte den här hyllan på FB Marketplace för några hundralappar och tip tappade hem den. Den blev precis så perfekt i Hugos rum som jag hade föreställt mig och nu får han plats med både böcker och lego.

le weekend

Hugo blev också nöjd (tur det).

Sedan – på fredagkväll var det dax för fotbollsmatch. Igen. Om det inte är träning så är det match, tre, fyra gånger i veckan. Och på de mest okristliga tider, som fredagkvällar och lördagsmorgnar. Ja, jag ska väl inte klaga, det är Andreas som drar hela lasset, då han även är tränare för laget. Men ändå.

Det innebär att vår härliga fredagsrutin, när Andreas och jag möttes utanför hans jobb och gick över gatan till Misshumashoo och prata igenom veckan som gått medan vi väntade på vår take away – nu är över. Tillfälligt iallafall. Så i fredags gick Oscar och jag dit tillsammans och hämtade mat. Mysigt det med, såklart.

le weekend

Lördagmorgon.

Bästa stunden på veckan om du frågar mig. Vi äter länge, läser tidningen och hänger runt i pyjamas. Det enda vi hade på agendan idag var att handla och laga mat till min bästa kompis som skulle komma på middag. Hon äter inte kött, och är laktos- och gluten-intollerant, så det är alltid en liten utmaning för oss.

le weekend

Ute i gränden utanför oss har de planterat träd, så trivsamt, och de börjar redan anta en höstlik färg.

le weekend

Vi kom inte längre än till Schmaltz.

Mötte några vänner av en slump, som skulle äta lunch där, så då blev det så att vi stannade. Båda våra barn gav sig iväg på olika event med vänner, så vi kunde verkligen passa på att ta ett glas bubbligt naturvin och prata länge med den grupp vänner som bara växte och blev fler. Så härligt!

Till slut blev vi tvungna att bryta upp för att hinna handla middag innan Matmarknaden stängde.

Det blev fishtacos med majstortillia, som alla kunde äta och det blev en supermysig kväll med intressanta diskussioner. Min väninna jobbar volontärt för Storasyster, och sitter jour i deras chat ibland, där hon får ta emot samtal som handlar om övergrepp och våld. Självklart är hon utbildad i hur man bemöter sådana här fruktansvärda samtal, och jag tycker att det är så beundransvärt och modigt. Det skulle behövas fler som hon därute som vågar prata om våld och hjälpa dem som har det jobbigt.

le weekend

Söndag – och nu kunde jag äntligen börja använda min stickade tröja som varit med mig på landet hela sommaren men knappt används.

Vi gick på stan och tittade på en ny säng till Oscar, åt rester till middag och tittade på film tillsammans. Nu väntar en rolig vecka med reklamfilmsinspelning och Max som ska komma hem till oss och sätta upp vår konst. Och apropå konst – i slutet av veckan är det ju  Market Art Affair som jag ska gå på.

 

le weekend

Jag fick ju det här fina brevet på posten och blev så glad.

Hoppas ni alla får en fin vecka!

Stina · 2 weeks ago
Vill bara säga att jag läser allt du skriver och blir så inspirerad. Dock är det alltid lite bökigt att skriva som jag gör nu så latheten gör att jag konsumerar dina inlägg med glädje men dessvärre inte ”betalar” tillbaka iform av uppskatting så med detta sagt, tack för en inspirerande blogg!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Stina för att du skriver trots att det är bökigt❣️

Lotta · 2 weeks ago
Läser också allt du skriver och blir så inspirerad, bästa modetipsen! Alltid lika bra! Måste höra vad du tycker om det här med vida byxor: passar det även på korta personer? Jag är bara 163 cm och ibland känns det lite mycket med en vid byxa. Det är så himla snyggt på alla andra... Om jag har en vid byxa, så gillar jag också sneakers bäst. Hur är det med leggings i höst, är det fortfarande OK?

Malin Rudén · 2 weeks ago
Tack Lotta! Jag tycker absolut att vida byxor passar även på korta personer. Dessutom är ju 163 inte så kort, titta på tvillingsystrarna Mary Kate och Ashley Olsen bakom klädmärket The Row som är 155 respektive 157 cm långa. De klär sig nästan jämt i fotsida kläder, så även vida byxor. Fint ju! Och ja till leggings, med något oversized upptill, tycker jag. Alla kläder passar ju inte med vida byxor till, ibland behöver siluetten, eller bootsen en smal byxa.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se