Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
le week | September 8, 2021 | The Way We Play

Le week

11 months ago

le week

Helgen började så härligt med en middag på Villa Dagmar. Villa Dagmar har tydligen väldigt bra drinkar, så det provades ut och hela stämningen där var härligt kontinental, en perfekt helgstart.

Jag vågar nästan inte säga det högt, men Oscar & Hugo är numera ensamma hemma när vi går ut. Alltså utan barnvakt. Oscar gick och hämtade pizza, och sedan tittade de på film tillsammans medan vi var på Villa Dagmar. Det här är första året där båda två går till och från skolan själva, och det gör ju livet lite lättare.

le week

Jag gjorde en klassiker med svart kavaj över axlarna, väskan under armen och vita kostymbyxor till.

le week

Helg morgon hemma. Både lördag och söndag morgon tog vi det lugnt och njöt av att bara låta tiden passera. Den bästa tiden när det kommer till solljus är nu, när solen ligger så lågt att den når långt in i rummet. Då gör det inget att det är lite stökigt överallt.

le week

Eftersom vi inte byter om från pyjamas till vanliga kläder förrän det är dax att gå ut för lunch, glider jag runt i finpyjamas hemma.

le week

Sedan kom ju den där mattan, den där perfekta mattan som vi antagligen väntat på i flera år, men när vi väl fann den och bestämde oss, tog det bara någon dag för att den att landa på vårt vardagsrumsgolv.

le week

Matta från Layered

Och den blev precis så fin, om inte t o m finare än vi önskat, och vi älskar den.

le week

Lika mycket, eller kanske ännu mer, älskar jag min nya kavaj från Totême. För er som är uppmärksamma, fanns den med min Le Wishlist för höstens kläder, och nu när jag har den vill jag inte ha något annat på mig.

Välkommen höst!

Apropå hösten och allt spännande som händer, har ni fler frågor till mig som jag kan ta upp i veckans stiltips? Högt och lågt, allt är tillåtet, så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Sara · 11 months ago
En kompis berättade att han och hans sambo lämnade sina barn ensamma hemma när de var ute och sprang tillsammans. Då var barnen 4 och 6 åt. Det tycker jag är för tidigt att lämna barn själva hemma. Dina barn är ju stora. Klart de klarar att vara själva hemma så länge de har varandra. Det ska du inte ha dåligt samvete över.

Malin Rudén · 11 months ago
Ja, 4 och 6 är ju lite tidigt, våra är 14 och 10 år gamla. Vi har varit noga med att inte lägga ansvar på den äldste för den yngre, för att om något händer så blir ju det skuldbelagt. Men nu funkar det hur bra som helst, när vi kom hem höll de på att gå och lägga sig... helt själva!

Johanna · 11 months ago
Vilken härlig helg! Hoppas att min fråga passar formatet för veckans stiltips: vilka höst/vinterskor (hög och låg klack) är snygga till långa vida byxor?

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Johanna! Jättebra fråga, eftersom den är svår. Jag ska genast ta itu med den och ge ett svar som jag hoppas hjälper.

Linn · 11 months ago
Hej! Jag undrar också om höst/vinterskor som tål regn och rusk och håller länge, både stil och kvalitetsmässigt. Så svårt tycker jag! Tack för en toppenblogg!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Linn! Inlägget med boots/ skor kommer idag!

Anna · 11 months ago
Hur ska man hitta tillbaka till en vettig jobbstil efter 1,5 år av hemarbete? Känner lätt panik inför återgång om några veckor. Jag har knappt köpt något nytt under den här tiden och tyvärr lagt på mig lite pga stillasittande under pandemin. Förut hade jag oftast skjorta el kavaj och jeans men inget sitter särskilt bra just nu. Är åt det raka/äppelformade hållet. Tacksam för tips!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Anna! Tror verkligen inte att du är ensam om att hitta tillbaka till arbetslooken. Kommer definitivt att bli en veckans stiltips.

Sara · 11 months ago
Åh vad fin mattan blev!! Och kavajen… vad har du för storlek i den? Finns det ngn gräns på hur mkt kavajer man egentligen får ha?! Känner att jag är the crazy kavaj-lady men det krävs ju bara en kavaj o en härlig väska så är man klar. Gärna lite spaning för hösten nu när man är trött på myskläder: vad ska man investera i för plagg? Och hur bygger man en kul klassisk men ändå trendig höst/vintergarderob? Klassiskt i all ära men jag vill mer än gärna ha det där lilla extra också. Njut av era härliga kvällar med drink, en ny frihet har anlänt!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Sara! Det blev en XS i kavajen, provade mig igenom för att hitta rätt. Svår fråga, men ha hur många kavajer du vill, tycker jag, det är ju ett så bra köp. Själv är jag ju noggrann med att inte ha för mycket kläder, som kanske bara blir hängandes, och lämnade in en rutig kavaj på Arkivet till försäljning, innan jag köpte denna. Så nu har jag en enfärgad, och en rutig. Det räcker för mig, for now...

Sigrid · 11 months ago
Vart kommer din fina pyjamas ifrån? Samt ditt svarta sett på nedersta bilden

Malin Rudén · 11 months ago
Min fina pyjamas kommer från Stella McCarthy, och inte denna säsong, tyvärr. men det finns superfina på Bonetine, Intimissi osv. Älskar fin-pyjamas, jag har haft min på fest och middagar också!

Malin Rudén · 11 months ago
... och det svarta setet kommer från Toteme.

Anna · 11 months ago
Alltså mattan!! Så fin!! Och vita kostymbyxor-outfiten så juste och kaval över axlarna!! Gillar också ljuset nu och du har ju svaret, det går långt in i rummen och det ser mysigt ut trots lite stök och allt det där. Varmt och mjukt. Jag hade digital-fika med en kollega igår och tema höstgarderob och hur tänker man kring stil. Så roligt! Vi pratade mycket om att även om man verkligen gillar stil, mode, vad man har på sig och allt det så kan man ändå känna sig lite osäker på vad man trivs i och det här med att känna sig som sig själv och utvecklas kring det. Och det här med att kanske få köpa max 3 plagg i höst och då blir man så att man nästan bara håller på det för vilka kort skall man satsa på? Förut var det mer att jag i alla fall köpte det jag gillade och mängden var inte så noga (låter hemskt nu men ja så var det). Jag skall gå på stan snart och känna på halsdukar och hitta någon som är sådär jag verkligen vill ha den, lutar mot mörkgrått mot mullvad (funkar det?). TACK Malin för din blogg!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Anna! Mullvad och grått funkar ju (om du inte kan hitta en halsduk i mullvad...?) Jag skriver önskelistor, inte bara här, om vad jag önskar mig till en säsong, sedan bockar jag av. På så sätt drar jag inte iväg och köper en massa annat. Min nya kavaj var ganska dyr, så blir det kanske inte så många fler köp i höst utom skor och kanske en svart polo som jag saknar.

Anna · 11 months ago
Åh ja hittar jag en i mullvad blir jag helt extatisk. Hade varit så snyggt till min långa kappa och uppdaterat lite med bara ett plagg:-) Önskelista var en bra idé. Håller med Ellie - jag suger åt mig alla grymma tips!! Min garderob har fått sig en fin finish efter jag börjat följa dig Malin. Och det blir så roligt när du är så bjussig och omtänksam och lyhörd för alla önskningar och våra funderingar.

Malin Rudén · 11 months ago
❤️

Jenny · 11 months ago
Hej Malin, Tack för en urmysig blogg. Jag undrar lite över detta med att bli äldre och ändra stil. Nu efter sommaren så kan jag verkligen inte ha mina tajta jeans/ byxor/ tröjor osv. Jag vill ha mer löst och mer maskulint. Jag har aldrig klätt mig ”flickigt” men det blir bara mer och mer manligt i garderoben. Du får gärna tipsa hur tänka där. Tack på förhand!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Jenny! Jag tror inte så mycket att ålder påverkar vad man väljer för kläder, som pågående trender. Och just nu är ju den maskulina stilen jättestark, iallafall när jag tittar i mitt flöde av sociala medier. Lösare kläder är ju också mer modernt, än tajt, så om du tittar på utbudet i klädaffären är allting mer oversized. Vill du att jag skriver om detta som ett "stiltips"? Det gör jag gärna - kul tema!

Annette · 11 months ago
Ja, skriv gärna om maskulin stil. Och gärna om hur en skapar en klassisk stil med touché, du vet den där stilen som får en att nicka instämmande. Hur du tänker kring snitt, kombinera plagg mm. Stort tack för din blogg, den är väldigt bra.

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Annette! Den maskulina stilen är något jag själv känner mig väldigt trygg i, ett inlägg kommer snart!

Jenny · 11 months ago
Hej igen! Ja varför inte?! Så man kan frossa i att bli äldre, snyggare, coolare och bekväm!!

Isa · 11 months ago
Hej! Jag tycker att skorna är det allra svåraste under höst och vinter. Till vardags har jag helst platta skor och tycker att det är svårt att hitta några som passar till det mesta utan att vara klumpiga. Har du nåt tips om hur man kan tänka?

Malin Rudén · 11 months ago
Skor, stövlar, sneakers och kängor. Inlägg kommer idag!

Ellie · 11 months ago
Ge mig bara 5 plagg/skor jag ska köpa! Jag suger åt mig alla grymma tips du ger ❤️

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Ellie! 5 plagg - kul tema. Kommer definitivt att bli ett inlägg.

Anna · 11 months ago
Alltid så välklädd och inspirerande! Jag står på väntelista på toteme på kavajen du köpt, den förvann i ett rasande tempo och när jag äntligen bestämt mig för att investera i den var den slut. Jag tycker alltid att det är roligt med en wishlist med budget alternativ. Även om fast fashion känns passé har kedjorna blivit bättre på att producera kläder i bra material för en tunnare plånbok. Trevlig helg och tack för en inspirerande blogg!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack Anna, Jag vet - den höll på att ta slut när jag köpte den, men det kanske kommer in fler, sa de... Billigare alternativ är såklart ett jättebra inlägg - kommer snart.

PS · 11 months ago
Hej Malin, Tusen tack för nivån på dina inlägg, man blir alltid så inspirerad och får lära sig något nytt! Jag såg att det var önskemål om vida byxor, och jag är plus 1 på den! Dock på jeans! Jag tycker de vida 70 tals jeansen tex är ursnyggt och drar gärna på mig ett par. MEN, hur stylar man dessa med låta skor? Älskar klackar men som mammaledig är tyvärr inte klackar på daglig nivå ett alternativ. Vilka låga skor är snyggast till och hur undviker man att se ut som en tonåring med bootcut, zadig voltiare sneakers, collage tröja och en liten baguett väska? Trevlig helg!

Malin Rudén · 11 months ago
Tack PS! Jag ser hur du tänker, inlägg med bootcut kommer, fast i en lite moderna uppdaterad version, tänker jag.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se