Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
back to work | September 1, 2021 | The Way We Play

Back to work

12 months ago

back to work

Vår vackra trappuppgång hemma i stan

Jag kastades in i jobb från dag ett som jag kom hem från landet och sommarlov, och det har varit så intensivt att jag knappt minns hur länge vi varit hemma. Som vanligt tittar jag på de bilder jag tagit för att  komma ihåg vad jag egentligen gjort den senaste tiden.

back to work

Samtidigt som jag har sprungit på stan och letat kläder till ett jobb, har jag gjort research för bloggen och inlägget om den STORA sjalen. Här hittade jag en på Stylein och tog en bild för att minnas den.

back to work

Jag har ätit lunch på Schamltz nu så många gånger redan, men den här rätten med zucchini, potatis och pecorino är så god att den är värd att komma tillbaka för.

back to work

Jag har även ätit lunch med Elsa dagen efter hon kom hem från sitt landställe, och hon var precis så uppklädd som jag förväntade mig för det tillfället.

Efteråt sprang vi till Svenskt Tenn för att titta på en kudde till henne och eftersom hon känner alla, fick vi gå in “backstage” och hälsa på Karin Mamma Andersson som höll på att hänga klart sin utställning där. Även Jockum Nordström var där, och trots att de båda var supertrevliga och varma, fick jag total tunghäfta och bara stod och blinkade. Efteråt förklarade Elsa för mig att man inte ska bli starstruck med konstnärer, de bara är sig själva och det är bara att liksom go with the flow, och jag ska försöka bära med mig det till nästa gång, men jag kunde inte låta bli att faktiskt bli starstruck med både dessa två “giganter” i ett och samma rum.

back to work

Apropå konst, tog vi med oss vårt senaste tillskott, trädet som Peter Frie gjort, som ska bo med oss här i stan.

back to work

En lördag hade Hugo fotbollsmatch i Tantolunden, och efteråt gick vi och åt lunch på ett av våra favorit-ställen, Ai Ramen Sofia. Japp, det händer att vi lämnar Östermalm ibland och faktiskt hänger på söder, för denna ramen är bäst i stan, enligt oss.

back to work

Sedan fick jag ju äran att träffa design-trion Claesson Koivisto Rune, som har en utställning samband med en auktion på Bukowskis. Alla föremål är gjorda för ett samarbete med Japan

back to work

Och förutom att de också var supertrevliga, är alla möbler och objekt fantastiska. Här står två av dem, tillsammans med Hanna Nova Beatrice från The Newer Magazine och Filippa Lindén (ni vet, @flolinden som jag så ofta inspireras av klädmässigt).

back to work

Där träffade jag även Cathy Nordström i sin vackra, quiltade jacka. Cathy är textildesigner och om ni inte tidigare har sett hennes textilier är det hög tid nu.

back to work

Solen kom tillbaka och jag köpte solrosor. Den här hösten ska jag köpa mer färska blommor har jag bestämt.

back to work

Och så har jag fyllt på med produkter från Exuviance som tagit slut under sommaren. Livsnödvändigt, padsen och Vespera serumet klarar jag mig inte utan…

back to work

Apropå auktion så la jag bud och vann budgivningen på dessa urfina sängbord i lagom sliten ek från 60-talet. de kommer att bi perfekta på landet. Jag visste att de fanns på Bukowskis i Malmö när jag lade bud och tänkte att de blir perfekta att hämta när vi åker ner lagom till Höstlovet (vilket är nästa gång vi reser ner). Men när jag vann budgivningen visade det sig att det tickar pengar för varje dag möblerna blir kvar på auktionshuset. Hjälp! Tänkte desperat på alla jag inte känner som bor i Malmö som skulle kunna hjälpa mig att hämta ut dem, men bestämde mig till slut för att bara boka ett bud och be hantverkarna som är på landet nu och sätter upp fasaden att ta emot dem och ställa dem i garaget. Så då klickade jag på “boka bud” och då kom det upp att budet skickas till den adress som fakturan står på, vilket ju är min hemadress här i stan… Ja, jösses, vad mycket som kan gå fel. Tror dock att jag har löst det (hoppas jag) och att budet åker till landet och lämnar sängborden där. Annars kommer det här att bli en dyr historia…

back to work

Tillbaka till jobbet.

Jag har iallafall druckit kaffe i en Prada-mugg en gång i livet, och det var utanför deras pop-up-shop på Norrmalms-torg.

back to work

Det är Prada Outddoor som visas där, vilket är mycket nylon och mycket logotyper, som jag av någon anledning accepterar för att det är Prada. Så fint alltihop.

back to work

Som sagt – i höst ska jag köpa fler blommor. Går förbi havet av blommor på Östermalmstorg och kan inte låta bli att stanna. Blomstermässigt är väl det här den vackraste tiden på året. Tycker ni att jag hoppar från ämne till ämne nu? Det är för att jag lägger in bilderna i kronologisk ordning, i den följd de har hänt. Då blir det så.

Jag knyter ihop säcken snart, så håll ut.

back to work

Köpte egentligen blommor åt en vän som skulle ha födelsedagsdrink, men passade på att även köpa blommor till mig själv, eftersom jag lovat mig själv att göra det mer i höst. Hur vackra?! Overkliga.

back to work

Jag har också varit tillbaka på Teaterbaren och tagit en badrumsselfie

back to work

Och varit på Layereds nya showroom på Artillerigatan. Nu äntligen blir det ny matta.

back to work

Eftersom det verkligen behövs, det här frimärket har nu gjort sitt, och ska få flytta in i någon av pojkarnas rum istället.

back to work

Det blir en matta får Layereds samarbete med Lotta Agaton, och hur mycket jag än älskar den vita, så blir det den melerade.

back to work

Efteråt firade vi med naturvinsbubblel på Schmaltz. det är nästan farligt att bo nära ett sådant ställe som Schmaltz för det ser så himla trevligt ut att sitta på uteserveringen med ett glas vin, att vi också vill sitta där. Och gör det.

back to work

Just nu är det Stockholms Modevecka som pågår, och eftersom jag har haft fullt upp med jobb och inte varit så snabb på att osa, missar jag så mycket, då det är begränsade platser, och jag osar för sent. Men House of Dagmar var jag på och det är jag glad för, deras vårkollektion är så fin, de går liksom från klarhet till klarhet. jag gjorde även research till bloggen och frågade Sofia Wallenstam, en av systrarna bakom klädmärket, om prissättning på kläder, eftersom det kommer att bli mitt nästa stil-tips.

back to work

Och även fast jag är på showroomet i syfte av jobb, kan jag ändå inte låta bli att tänka på vad jag själv vill ha, och den här klänningen, i två lager skulle jag inte ha något emot att ha till t ex Nyårsafton i år, fast jag ännu inte planerat vad vi ska göra. Det spelar ju ingen roll, den är så fin och lagom klassisk att den kommer att kunna användas till flera tillfällen.

Hela kollektionen är gjord med tanke på garderobsklassiker i fina, hållbara kvalitéer, helt i min smak. Alla plagg ska kunna gå att matcha med varandra och bäras ihop, set med kavaj och byxa bäras ihop eller var för sig, tröjan, kjolen, kappan, allt finns där. I en svart/ vit färgskala med röda inslag. Så fint, längtar tills det kommer ut i butik.

back to work

Och nu mina vänner så knyter jag ihop säcken, för häromdagen när jag träffade en väninna som bott utomlands i så många år, hade hon med sig en försenad födelsedagspresent till mig, och det var en bricka ur kollektionen som Karin Mamma Andersson gjort för Svenskt Tenn. Och eftersom vi nu blir grannar, en liten tillhörande boksamling. Älskar brickan, och hur den liksom smälter in i vår inredning färgmässigt och att jag fick just den presenten, nu när jag varit på Louisiana och sett hennes utställning och sedan dessutom träffat henne själv in person.

Monika · 12 months ago
Roligt inlägg! Jag gillade ”spretigheten”!

Malin Rudén · 12 months ago
Tack Monika❣️

Anna · 12 months ago
Ett inlägg att bli glad och inspireras av. Tack för du delar med oss och att du researchar till alla våra frågor! Jag har några få plagg från Dagmar och vårdar dem med omsorg, bla en svart blazer som jag gillar så mycket och ett set med kjol o tröja som alltid får sig en komplimang bara för att de är så fina ihop de där två plaggen.

Malin Rudén · 12 months ago
Tack Anna❣️ Älskar Dagmar, eftersom det är tänkt att du ska kunna ha plaggen länge, de håller år efter år i stil och kvalité.

Ina · 12 months ago
Snyggt som vanligt! Och inspirerande! Men galet med Prada med logga och nylon! Gräsligtoch märkligt egentligen(?)

Malin Rudén · 12 months ago
Tack Anna! Smaken är som baken, helt enkelt.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se