Sommarlov

1 month ago

Har ni sett ”Timmarna” med Nicole Kidman, Julianne Moore och Meryl Streep? När den kom för flera år sedan blev jag helt tagen, och nu när den finns på Netflix såg jag den igen med Oscar. Hela filmen är bra av många anledningar, men det som berörde mig mest med filmen är den scenen när Meryl Streeps karaktär Clarissa beskriver för sin dotter om ett ögonblick i livet där hon upplevde lycka och att hon trodde att det var början på något stort. Istället var det då, bara då, hon upplevt riktig lycka och som vuxen kvinna är det den enda stunden som fortfarande betyder något i hennes liv.

Sommarlov

När jag är här upplever jag lycka så stark och jag hoppas att det här är bara början på en lång sommar fylld av det.

Jag försöker att inte ta allt det där som jag längtat efter hela året för givet.

Sommarlov

Men det är ju underbart att vara här, det tycker vi alla.

Jag låter nog bilderna tala för dem själva:

Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov
Sommarlov

Idag åkte Oscar på en veckas läger. Han är ju 13, snart 14 år gammal men jag har ändå svårt att släppa taget om honom. Han är en av de finaste människor jag känner (inte min förtjänst, han föddes så) och jag kommer att sakna hans sällskap, eftersom han är en av de personer jag tycker mest om att umgås med.

När han var en liten bebis, ville jag inte att han skulle växa en millimeter. Men sedan har jag njutit av alla olika åldrar som vi passerat medan han växt upp och just nu är det en väldigt rolig tid.

Och se på honom nu – plötsligt ser jag så kort ut bredvid honom…

Sommarlov

Vår renovering går sakta framåt men är tyvärr inte klar, som vi hade hoppats på när vi kom ner för sommaren. Det saknas golv och dörrar, men när det är klart börjar det roliga, när ska vi börja inreda huset.

Det här är ju bara början på vad som förhoppningsvis kommer att vara en lång sommar fylld med lycka.

Marie · 1 month ago
Så herlig! Jeg elsker the Hours, så mye at jeg etter å ha sett den leste boken den er basert på, og så avsluttet med å lese Ms Dalloway. Anbefales virkelig å lese de to bøkene i sammenheng, de spiller veldig på hverandre. Fin sommersyssel!

Marie · 1 month ago
..Mrs Dalloway mente jeg såklart :)

Malin Rudén · 1 month ago
Så roligt - jag insåg igen att jag måste läsa Mrs Dalloway, jag har inte gjort det. Ska göra som du och läsa The Hours först. Perfekt sommarläsning - tack för tips Marie!

Malin Rudén · 1 month ago
Så roligt - jag insåg igen att jag måste läsa Mrs Dalloway, jag har inte gjort det. Ska göra som du och läsa The Hours först. Perfekt sommarläsning - tack för tips Marie!

Marie · 1 month ago
Så gøy! Såvidt jeg husker er "Meryl Streep"-kapitlene i The Hours skrevet i en annen stil en de andre - når du leser Mrs Dalloway vil du se at den ligner, det er en litt veldig overdådig måte å skrive på, med lite punktum og hoppende tanker (stream of consciousness). Kult hvordan de tolket det i filmatiseringen også, synes jeg. God sommer!

Malin Rudén · 1 month ago
Wow - låter ju helt fantastiskt tycker jag. Måste verkligen läsa! Trevlig sommar du med!

Åsa · 1 month ago
Så fin bild på dig och din son, min son (fyller snart 13) har också gått om mej nu i längd känns konstigt att man blev kort när man ändå är lång ja du förstår ;) måste fråga om svarta klänningen på bilden ser ju perfekt ut! tack för all inspiration och dina alltid läsvärda inlägg, typ enda blogg jag läser! trevlig sommar!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se