Sommarhus

1 month ago

Det regnar ute och temperaturen har gått ner några grader. En son är borta, valde helt själv att åka på filmkollo mitt i skogen 3,5 timma härifrån, utan att känna någon där. Andreas sitter i vardagsrummet och jobbar och från det andra vardagsrummet – TV rummet, hör jag hur Hugo roar sig själv med någon elektronisk devis. I saknad av sin bror sov han hos oss ikväll och han ligger så nära att jag har svårt att sova. Det är ju helt underbart att båda våra söner fortfarande är så fysiska och nära, men det är skillnad att sova bredvid en, säg tre-åring och en tio-åring. Men – vad gör lite sömnbrist – det är sommarlov och sömn kan tas igen.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Jag funderar mycket på inredningen i vårt ”nya” hus. Det är ju fint om det stämmer ihop med det andra huset, där det är dansk 60-tal som dominerar (enligt Andreas köpte hans morfar alla möbler på en gång, och vi vet inte om han var praktisk eller hade väldigt god smak, för det är mest Borge Mogensen original i hela huset).
Samtidigt är det här ett hus som står tomt större delen av året och påverkas av väder och vind, så det är ingen idé att ha dyra möbler och konst här.
Mina ledord är ändå danskt, rotting, Svenskt Tenn,  trä och naturfärger. Tycker bilden från ovan är en fin inspiration.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Såklart hämtar jag också inspiration från Börge Mogensens egna hem

Sommarhus

Bild från Pinterest

Och andra, lite mer dramatiska rum. Men det är inte så långt i stilen från det vardagsrum vi har idag och det ändrar vi inte på.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Men känslan kommer nog att bli modernare, nu när det blir ljusa furugolv och vita väggar i hallen

Sommarhus

Bild från Pinterest

Först fanns det fem rum med våningssängar, nu, efter att vi tagit bort några väggar, blir det bara ett så litet rum kvar, de andra rummen är större med plats för dubbelsängar. När hantverkarna tog bort golv och innerväggar lyckades de inte rädda den gamla våningssängen och garderoben, så nu är det upp till oss vad det blir för lösning därinne.

Sommarhus

 Bild från Pinterest

Den nya fasaden kommer också ge ett modernare intryck. Vi valde precis just denna lösning, med tre bredder på plank och en träyta som efter behandling kommer att bli silvergrå.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Så med svart tak och svarta fönster och dörrkarmar, kommer utrycker att bli ungefär såhär.

Sommarhus

Bild från Pinterest

Drömmen vore ju att i förlängningen bygga ihop de två husen – Sovhuset och det sociala huset – med mycket fönster så att vi fortfarande kan se havet när vi är på insidan av vår tomt.

Sommarhus

Bild från Pinterest 

Jag kommer alltid tillbaka till dessa solstolar, ritade av Björn Hultén för boutställningen H55 i Helsingborg 1955. De skulle passa vårt hus perfekt.

Sommarhus

Slutligen en bild från det befintliga badrummet som vi renoverade för tre år sedan som alltså är det enda i huset som vi inte ändrar på nu, men som passar perfekt med resten av stilen på huset.
Eller vad tycker ni?

Sophia · 1 month ago
Helt betagen av din stil och dina tankar!

Sara · 1 month ago
Så fint allting!!! Att låta naturen o utsikten ta mkt plats o liksom rätta in sig efter det, det gillar jag verkligen. Ni har ju verkligen bra smak och låter ert hem växa fram lite i taget. Älskar den färgskalan ni har! Lite härliga krispiga lakan samt kuddar o andra textilier kommer mjuka upp det strama fint. O så lite klädinspo på det tack! Det gillar vi alltid.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Sara❣️ Mer klädinspo kommer!

Anna · 1 month ago
Ja vilka fina bilder o inspiration. Sommarlovskänslan! Huset är så fint, inredningen o utsikten skapar magi! Exakt lite textil (kanske blanda in någon vit kudde med seersucker till linnetyger i sängkläder?)… Våra släktingar har ett sommarhus på Orust där tiden står stilla men på ett så fint sätt att inget behöver bytas ut. Jag inreder vår lilla lägenhet o märker mycket behöver bytas ut sikt, känner jag själv går igenom en förändring inredningsmässigt här o nu vill jag verkligen få in ljuset o låta det stanna kvar. Har beställt matbord från Hay med en enkel vit skiva o vit sittbänk som jag väntar otåligt på. Ständiga o så roliga projekt! Möbleras om o testas o säljs vidare här konstant… Har fått börjat introducera tanken på Arket till min Emil här med! Önskar så att superhjältegarderoben kan minskas lite…vi är ju alla superhjältar oavsett eller hur!? Anna

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna❣️ Absolut mer textilier för en ombonad känsla. Vi håller superhjältarna till leksaker & filmer istället - roligare med en Hulk eller Spiderman att leka med istället för att de sitter på kläderna ju.

Anna · 1 month ago
Wow så fint det kommer bli! Era gäster kommer älska att bo där. Ser verkligen fram emot att se hur ni kommer inreda det! Ert (a) hus känns så tidlöst, lätt och harmoniskt precis som ett sommarhus ska vara. Trevlig sommar!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna❣️ Vet du - tanken är att vi ska bo där, som det var tänkt från början när huset byggdes. Det kommer finnas plats för gäster eller barnens kompisar också, men vi bygger i första hand för oss själva faktiskt

Anna · 1 month ago
Ännu bättre! Ska bli roligt att se resultatet sen!

carina · 1 month ago
så vackert och rofyllt! och vänligt! och precis en sådan där handfatslösning med marmorbit och spegel har jag sparat i mitt flöde. så fint!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Carina❣️ Vi gjorde exakt samma lösning i vår förra lägenhet, och tog med oss idéen med stänkskydd i marmor till landet. Passar väldigt bra ihop med vanliga 15x15 kakelplattor i ”halvflrband” med mörk fig och mörka klinkers tycker vi.

Ann · 1 month ago
Älskar det rofyllda och tidlösa uttrycket. Jag letar efter inspiration till badrum och är ute efter den känslan dina bilder förmedlar. Drömmen vore ett rejält inlägg med badrumsinspo från dig. Och klädinspo såklart!

Malin Rudén · 1 month ago
Vad roligt! Kan lägga upp före & efter bilder på vårt badrum. Och klädinspo såklart!

Ellie · 1 month ago
Så snyggt, och badrummet passar in perfekt! Även Norrgavel passar in tänker jag

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Ellie❣️ Norrgavel passar alldeles utmärkt här.

Moja · 1 month ago
Man blir så lugn av de där bilderna och tankarna går till mitt favoritmuseum Louisiana i Humlebaek. I tjugoårsåldern var jag tillsammans med en kille vars pappa var dansk och arkitekt...och exakt den känslan fanns i det hemmet! Det ska bli kul att följa era inredningssteg. Sommarhälsning från Palma.

Malin Rudén · 1 month ago
Louisiana är ju också en stor inspiration för oss, om vi får den känslan har vi verkligen lyckats. Ha det så skönt på Mallis Moja!

Hanna · 1 month ago
Det kommer att bli så bra! Förresten, det är redan otroligt fint men det kommer att bli ännu finare. Tidlösa och lugnande materialval. Smakfullt och klokt. Vi har samma behandling på vår husfasad och det är ju fantastiskt med något som bara blir vackrare med tiden. Ett par av bästa vännerna har dessutom exakt samma panel med tre olika bredd på panelen. Så snyggt! Roligt att få följa utvecklingen av sommarhuset här på bloggen. Kram Hanna

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Hanna - vad glad jag blir❣️Kram Malin

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se