Le weekend

3 weeks ago

Eftersom det känns som en konstant helg att vara hemma “på min gata i stan” så måste jag ju ha den titeln även fast det är en hel vecka i bilder.

Le Weekend

Vi har börjat komma iordning hemma, eller rättare sagt så tömde jag i stort sett alla kartonger medan flyttfirman var här. Inte så konstigt att man vaknar med svindel efter det. Nu är det ju bara tavlorna som ska upp igen, sist fick vi ju hjälp av duktiga curatorn Ditte från Nordiska Galleriet, och eftersom vi har möjligheten att göra om det nu, kanske tavlorna kommer att hänga på helt andra platser.

Ny matta kommer det bli iallafall. Och ser det andra nya? Var lampa som äntligen hängts upp i taket (hade ju möjligheten nu när elektrikern ändå var här). Det blev precis så fint som vi föreställt oss.

Le Weekend
Le Weekend

Ur samma energi gick jag också med en lampa för att byta ut sladden till en något längre, något vi också borde gjort för länge sedan. Lämnade in den på en av alla de fantastiska ställena på Riddargatan, där det fortfarande finns tapetserare, och andra hantverkare. Brunells Konstsmide renoverar gamla takkronor, men kunde även tänka sig ett lite mindre el-jobb, som att byta sladd.

Le Weekend

Ett annat fix som även har gjorts, är att jag gick tillbaka till fantastiska Tygklippet, där jag en gång sytt upp mina cafégardiner till badrummet. Denna gång har jag tagit alla mått nere i Torekov på “nygamla” sovhuset för att sätta upp dem där. Valde exakt samma tyg igen, eftersom jag aldrig tröttnar, ofärgat, tvättad linne. Finaste som finns, om ni frågar mig.

Le Weekend

När speglarna sätts upp kan jag också göra en vecka i outfits igen.

Le Weekend

Lyckan över att vara tillbaka på Nybrogatan, med alla nya restauranger som har öppnat. Och vår redan-favorit Schmaltz.

Le Weekend

När vi bodde på Villa Dagmar var jag inte så imponerad av deras middag, som bestod av flera, ganska dyra smårätter. Kanske de inte riktigt kommit iordning än? Men bara någon dag senare åt jag lunch där, och det var något av det godaste jag ätit på länge. Såklart har de bytt meny den här veckan, men det var en fisk med svart ris till med bläckfisk. Det var så gott!

Le Weekend

Våra barn är så lyckliga över att vara hemma, vi har knappt sett dem sedan vi kom hem. Hugo kan nu gå hem själv från skolan, eller hem till en kompis, vilket han har gjort nästan varje dag. En av de kvällarna var även Oscar hemma hos en vän, så då gick Andreas och jag spontant ut och åt middag på Ciccio’s. Satt i baren, åt pasta och drack rödvin och pratade hur härligt det är att vara hemma.

Tänk – vi som önskade oss en förändring under en pandemi där det inte gick att resa någonstans, och fick verkligen så att vi teg. Så nyttigt att få känna vad man verkligen uppskattar i sitt liv, när allting annars bara går på rutin. Vi vet var hemma är, om man säger så.

Le Weekend

Sen kom ju den där dagen.

Le Weekend

När jag blev uppvaktad av all mina tre män. Mors dag. Jag var tvungen att göra den här bilden riktigt svart/ vit och mörk för att ja, man är ju inte riktigt sig själv så där tidigt på morgonen, nyvaken och så.

Nå – hur blev det nu då. Fick jag någon av mina orimliga önskningar?

Le Weekend

Ja, lite orimlig var den nog, Rolls Roycsen bland baddräkter från Eres. Andreas hade snappat upp den önskningen från något tidigare inlägg. Som ni kanske ser har jag redan prövat den, och den satt som en smäck. Så redo för sommaren nu!

Le Weekend

Nästan lika cool som min egen mamma var en gång i tiden.

Nu börjar nedräkningen till sommarlov för oss. Lite konstigt när vi precis kommit hit och är nyförälskade i våra kvarter och ju inte riktigt har någon längtan härifrån än. Men nere i Skåne väntar ju vårt andra hem, och vår renovering av huset som vi måste se över. Och när vi kommer dit kommer det att vara underbart.

Sara · 3 weeks ago
Underbart va hemma igen!! Fin baddräkt också, det var du värd!! Svårt m bikini annars tycker jag... hittar inga fina med bra kvalitet.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Sara<3 Jag tycker att Filippa K brukar göra bikinis med bra kvalité som håller i många år (badkläder slits ju av saltvatten och klor) . Även Totême tycker jag håller bra. Bland kedjorna så kolla på COS eller &Other Stories för fina badkläder i bra kvalité. Lycka till!

Rosa · 3 weeks ago
Blir så glad och inspirerad av dina inlägg. Visa gärna mer av eran fina lägenhet, ser superfint ut!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Rosa<3 Jag är så lycklig över att vara tillbaka, så det kommer att komma så många bilder från vår lägenhet att du kommer att tröttna;-)

Nina · 3 weeks ago
Tack för ännu ett inlägg med genuint känsla och bra stämning. Får jag fråga varifrån spegeln är? Tänkte precis i veckan beställa en enkel måttbeställd men ser att din ser enkel ut men har något som gör den elegant.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Nina! Spegeln kommer från Frama, jag gillar den för att den, trots att den är ny, har en retrokänsla över sig.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se