Veckans stiltips – teenager

1 month ago

Jag har fått en läsarfråga gällande en tonårsson som inte är intresserad av kläder, men vill ha lite tips till skolavslutningen.

 

 

 

veckans stiltips – teenager

Min Oscar är 13 och ska snart fylla 14 men har vuxit om mig i längd och har typ stl 43 i skor, men en midjestorlek som är smalare än min (Jag hittade förra sommarens shorts i stl 152 cl, så han har vuxit mer än 20 cm på ett år…) Han befinner sig i gränslandet klädesmässigt mellan barn och vuxen, och vi har börjat köpa vuxenkläder till honom.

Här är väl en av hans favorit-looks skulle jag väl säga, hoodie i gråmelange (A Days March), overshirt som jacka (A Days March), jeans, Weekday och Nike Air Zoom. Snyggt, om jag får säga det själv.

veckans stiltips – teenager

Som vanligt tycker jag att det är bra att köpa kläder inte bara till ett tillfälle, utan kläder som också kommer att användas fler gånger. Vilket jag tror att alla dessa kommer att göra.

  1. Vit poplinskjorta, Arket. Finns från stl 46. Finns även i ljusblå. Om det känns för seriöst, är det fint även lite uppknäppt med en vit t-shirt under.
  2. Overshirt i twill, fungerar utmärkt som jacka hela sommaren, även till shorts. Finns i fler färger på Arket
  3. Blir det för seriöst med en skjorta, kan det vara fint med en randig t.shirt istället, den här är lite oversized men finns i stl S på Arket
  4. Oscars overshirt som han använder som jacka, från A Days March
  5. Dessa chinos har Oscar, slim chinos från Arket. Finns i fler färger, t ex mörkblå och från stl 46. Obs! kan behövas bälte till.
  6. Vita jeans tycker jag fungerar på skolavslutning, Oscar köper alla sina jeans på Weekday. Den här modellen med lite vidare ben heter “Space”.
  7. Så klassiskt som det kan bli med ett par släta, vita sneakers till. Gärna utan strumpa (eller en liten strumpa som slutar i kant med skon) och lite uppkavlade byxben så här till sommaren, även dessa från A Days March.

Alla dessa kläder fungerar ju också alldeles utmärkt på herr.

Hoppas du och din son hittar något han gillar och att han får en fin skolavslutning!

 

Cecilia · 1 month ago
Tack Malin för jättefin inspiration! ✨

Cecilia · 1 month ago
Tack Malin för jättefina tips!! ✨

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se