Veckans stiltips – examen

1 month ago

Jag fick en så härlig läsarfråga:

veckans stiltips – examen
veckans stiltips – examen

Bild från Pinterest på fantastiskt vackra Cecilie Thorsmark

Jag vet inte varför jag direkt tänker på vitt till examen, är det lite studentikost? Jag skulle ju bära svart, det gör jag året runt, så kanske blanda upp det med vitt?

När jag köper ett nytt plagg, även om det är för ett speciellt sammanhang, så vill jag att det plagget ska fungera med resten av mina kläder och fortsätta att användas vid fler tillfällen. Därför är det ju bra med två-delat, där man kan använda delarna var för sig.

veckans stiltips – examen

Självklart, som alltid, blev jag som besatt när @flolinden lade upp de här byxorna på sin instagram. Jag vet att de kommer att göra det helt perfekta komplementet till hela mina sommargarderob, passar till t-shirts, blusar, linnen osv. De finns också i svart också, om man hellre vill ha det.

Ibland känner jag att jag inte vill lägga ut mina egna önskningar på bloggen, av rädslan att de kommer att sälja slut innan jag själv hinner köpa dem. men, just de här byxorna kostar ju en slant, så de kanske får duga som inspiration, det finns ju ganska många vita, gubbiga byxor på marknaden just nu, t ex dessa:

veckans stiltips – examen
 1. Arket
 2. The Frankie Shop
veckans stiltips – examen

Det fina med byxorna, är ju att de “tar ner” en romantisk blus, looken blir cool istället för ljuv. Danska Cecilie Thorsmark på första bilden, har ju med all säkerhet en Cecilie Bahnsen- blus till sina vita byxor. Medan ûbercoola Elinor Nystedt har svart blus till, även den skulle kunna vara Cecilie Bahnsen. Det är ju också fint.

Här är lite andra blusar:

veckans stiltips – examen
 1. zara
 2. Stylein
veckans stiltips – examen

Bild från Pinterest

Creme, offwhite el beige blir ju mindre bröllop och student, kanske. Och giller ni inte “min” byxlook” kanske det känns bättre med klänning eller kjol.

Då skulle jag ha:

veckans stiltips – examen
 1. House of Dagmar
 2. Rodebjer (finns även i svart – och grönt. Fint)
 3. Stylein (finns även i svart)
veckans stiltips – examen
 1. En bomullskjol från Stylein, finns i svart också (den har jag och älskar)
 2. Vill man hellre ha blankt finns denna fina satinkjol från Marville Road. Jag har den i svart och har använt den jättemycket.
veckans stiltips – examen

Som accessoarer skulle jag ha:

 1. Jag tröttnar inte på barockörhängen, och de gör sig så fint till allt, som de här fina från Sophie by Sophie. Kanske något att önska sig i examenspresent?
 2. Den här väskan från Little Liffner är så fin att den passar till allt
 3. Just nu vill jag bara ha sådana här spetsiga, vävda skor, för att bli lika übercool som Elinor Nystedt, de här finns på Arket

Hittar du inte något hoppas jag ändå att de ger dig inspiration. Och att du hittar ett komplement till din jobb-pyjamas;-)

Linnea · 1 month ago
Alltid så trevligt språk och ton i din blogg trevlig långhelg!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Linnea, så glad jag blir❣️Trevlig långhelg du med.

Stina · 1 month ago
Åh ja!! Den första bilden är precis hur jag vill se ut. Stort tack för inspirationen

Malin Rudén · 1 month ago
Åh vad glad jag blir! Lycka till med examen och hoppas du får supertrevligt! Och ha en skön sommar!

Lisa · 1 month ago
Vill tipsa om dessa byxor från Lindex!!! (Kan tyvärr inte själv ha pga gravid 8e månaden men kanske kan komma i dom sen!!) https://www.lindex.com/se/p/8138766-6902-beige-vid-byxa-med-hog-midja

Malin Rudén · 1 month ago
Tack för tips Lisa - ska genast kolla upp Lindex!

Johanna · 1 month ago
Hej Malin! Har plöjt din blogg ett helt år bakåt nu (ligger hemma sjuk) och blir så inspirerad av din Stella-pyjamas. Jag har googlat runt efter nåt liknande för en snällare peng men hittar inget set som jag skulle våga gå ut i, har du några tips?

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Johanna, Vad roligt att du läst bloggen en helt år bakåt i tiden... Jag är själv sugen på den här "pyjamasen" från WERA, lite Totême-vibb och just nu på rea:https://www.ahlens.se/Mode/overdelar-592164/wera-blus-adoline-black-65148700/. Intimissi har annars en blå med vit pipeline som är fin https://www.intimissimi.com/se/product/mannish-cut_jacket_in_silk_satin-CLD1233.html?dwvar_CLD1233_Z_COL_INTD=3094 Lycka till!

Ulrika · 1 month ago
Vilket fint hus:) Eftersom du är min stilförebild så måste jag bara fråga dig gällande klädsel till dop som gravid. Har total torka på vad man skulle kunna ha på sig?? Förstår om du inte har tid att svara på enskilda frågor men provar iaf:)

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Ulrika, Jag skrev om gravidkläder i det här inlägget https://thewayweplay.se/malin-ruden/2020/09/veckan-stiltips/. Tror du att det kan hjälpa dig lite, iallafall som inspiration?

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se