This old house

1 month ago

Tillbaka i stan efter en helt magisk helg på landet.

this old house

Vi möttes nämligen av denna syn – vår husrenovering.

När vi ser huset nu, känns det helt otänkbart att vi ens övervägde alternativet att riva huset och bygga nytt.

this old house

För nu när de har rivit ner alla masonitskivor, och tagit bort plastmattorna som var golv, ser huset ut såhär, och har alltså en riktigt god stomme. Men fönstren var vi tvungna att byta ut, de var för gamla och slitna av väder och vind.

this old house

Men några – tyvärr inte alla – gamla garderober lyckades de rädda, de ska målas om och få nya beslag.

this old house

6 rum har också blivit 4, då vi slog ut väggarna i två rum. Men ett av de små rummen fick vara kvar, här inne ska det bli våningssäng.

this old house

Den här delen, som var anledning till att vi var tvungna att söka bygglov, fanns inte förut, men blir nu en hall/ korridor utanför alla rum.  Alla rum kommer att få inramade glasdörrar, så nu ska sys gardiner… Min byggledare frågade mig om jag verkligen ville ha glasdörr även in till badrummet, och det vill jag ju självklart, här ska sys cafégardiner, något vi har hemma på Nybrogatan, vilket jag älskar.

Vi kommer lägga trägolv i hela huset, och alla väggar ska ju målas.

this old house

Och även utvändigt ska huset få ny träfasad.

Så – med det nya taket, nya fönster, nya golv, nya element (och nu pratar vi om element som vi kan sätta på med wi-fi, så att vi slipper frysa när vi kommer ner olika årstider. Värsta lyxen) och ny fasad, så blir huset som nytt. Fast det är gammalt. Och nu kommer det att hålla i flera år till, så att våra barn kan ärva det av oss.

this old house

Här är vardagsrummet i det hus vi inte renoverat. (Jo, alltså vi har ju målat om och fixat i köket, och badrummet är renoverat sedan vi tog över. När vi har hämtat andan, och sparat lite pengar, ska även det här huset få en ny kostym).

Jag får ofta frågan om färgkod i det här rummet. Först och främst, så använder ju jag också, som så många andra , filter när jag lägger upp bilder . Dessutom, eftersom vi inte har målat om här inne själva, har jag ofta, skrattandes, slagit ifrån mig den frågan.

Men så slog det mig, att just nu är det så många som är ute efter den där perfekta vita, med gult i. Och eftersom det här är ett hus som vi har ärvt och tagit över med allt som fanns däri, har jag för mig att jag har sett en färgkod någonstans.

this old house

Mycket riktigt – där var den – färgkoden.

Och eftersom 90-talet är så hett nu, både i mode men även i inredning, kan jag tänka mig att det här kanske är den perfekta färgkoden för ett vardagsrum idag. Jag ser att det är en av Andreas morbrödrar som har signerat och väldigt noga skrivit när det har målats om, alltså -94.

this old house

Förutom att beundra det nyrenoverade huset, hade vi gravsättning av Andreas pappa, som ska ligga på kyrkogården i Torekov, och just den dagen strålade solen så vi kunde bjuda hem alla närvarande släktingar på lunch utomhus hemma i trädgården.

Vi hann även med en gemensam löprunda (Andreas och jag) och ett besök på Norrvikens Trädgårdar. Men nu är vi alltså tillbaka i stan igen och nu förbereder vi oss för flytten, för i helgen flyttar vi ÄNTLIGEN hem igen.

Sara · 1 month ago
Vilken dröm att få renovera i ert drömhus! O fint ändå kunna bevara så mycket. Låt oss följa med på resan, det ser vi fram emot! Har köpt det svarta poplin-setet från Stylein, vet att du har kjolen. Stylingtips? Stickad tröja?

Malin Rudén · 1 month ago
Ja - drömmen faktiskt - och roligt när det blir bättre än vi kunnat föreställa oss! Kul att du vill följa med på resan! Drömsetet från Stylein, jag köpte ju mitt förra sommaren och då såg blusen lite annorlunda ut, men fortfarande en favorit. Jag skulle ha kavaj till, nonchalant på axlarna. Då går det att ha flip-flops (om du vill) men fortfarande bra stadslook. För mig blir det kanske lite för "lantligt" med stickad tröja, men inser att jag haft min beige, oversized polotröja till en liknande kjol i offwhite, så why not. I sommar kan du dra kjolen över din baddräkt, och vara snygg hela vägen till stranden. Och blusen är snygg till blåjeans och birkenstock. Så du ser, stylingen till det här perfekta setet är oändlig. Grattis!

Anna · 1 month ago
Hej! Får man fråga vilken strl du har på quiltade arket-jackan?

Anna · 1 month ago
Hej! Får man fråga vilken strl du har på din quiltade jacka fr arket?

Malin Rudén · 1 month ago
Hej Anna, Jag ville ha den lite oversized, så tog stl S.

carina · 1 month ago
spännande! och det ser ut att bli fantastiskt fint. ni verkar ta hand om huset/n så fint!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se