Le weekend

2 weeks ago

Le Weekend

Den här toppen från Lindex landade hemma hos mig, och jag kände mig genast uppklädd  och fredagsfin när jag satte den på mig.

Le Weekend

Här ser man den kanske ännu bättre. Det är som en t-shirt, fast med vävda ärmar, stora puffärmar. Så fin.

Le Weekend

Så eftersom det var fredag, och Valborg, gjorde jag en Negroni för första gången, tog en bild, och skickade som lockbete till Andreas som var på Misshumasshu med Hugo för att hämta hem vår middag.

Misshumasshu blev vår fredagstradition när vi bodde hemma, om ni minns, Andreas & jag möttes upp efter jobbet och tog en öl där medan vi väntade på maten och pratade igenom veckan. Eftersom barn är vanemänniskor, ja okej då, jag med, så har det funnits en önskan om att fortsätta traditionen, även när vi inte bott hemma. Hugo och Oscar älskar Misshumashu, och tacka sjutton för det, det är ju en av de bästa restaurangerna vi har i Stockholm. Så, eftersom Andreas kontor ligger tvärs över gatan därifrån, får han äran att ta takeaway på väg hem till Norra Tornen.

Le Weekend

Vi äter nästan alltid tonkatsu, men jag tänker inte gå in ljupare på det, efter förra helgens nästan uteslutande mat-bilder.

Le Weekend

När vi flyttade in i Norra tornen fick vi låna gardiner, men inte gardiner med mörkläggning. Eftersom det blir ljust vid fem på morgnarna, är det väl ungefär då jag brukar vakna. Okej, kanske inte riktigt så tidigt, men alltid lite för tidigt. Men, det är mysigt att gå upp, ta en kopp kaffe och krypa upp i soffan en stund innan resten av familjen vaknar.

Le Weekend

I pojkarnas rum har jag försökt att lösa det såhär, med en bordsduk uppnålad på den tunna, befintliga gardinen. Det funkar sådär.

Le Weekend

Uppkrupen i soffan fick jag den här bilden från min bästa vän, som också tagit bilden. En dag i juli, på Sardinien, efter en magisk båttur, där vi svalkade oss med glass.

Längtan efter att resa är stark nu.

PS. Ni som ville se Celine-glasögonen på – här är de!

Le Weekend

Efter frukost körde vi över skidor och skridskor och sådant till vårt förråd på Nybrogatan. Det står stilla nu, bygget, eftersom vårt golv tydligen leverats till fel adress – i ett annat land. Jag är glad att det inte är vi som håller i denna renovering, samtidigt som det känns hopplöst att det inte är vi som har velat renovera utan ofrivilligt flyttat ut. Och att det som skulle ta 4-6 veckor nu är inne på fjärde månaden…

Så – när vi ändå var i kvarteret och som plåster på såren blev det ju lunch hos Kaj. Med obligatorisk badrums-selfie.

Le Weekend

Sedan tjatade jag till mig att vi skulle gå och se Diana Orving-utsällningen på Nordiska och det var precis så fint som jag föreställt mig.

Har ni någon gång provat en klänning av Diana Orving? Den ser ofta inte så mycket ut för världen när den hänger på galge, men när den träs över kroppen, antar den fantastiska former. Jag vet, jag har provat, både själv, och på andra. Och lite samma sak är det med den konst hon gör, böljande former, vilken känsla.

Le Weekend

Väl inne på Nordiska träffade vi en vän som vi inte träffat på länge. Den vän som faktiskt var med den kvällen när Andreas och jag träffades för första gången, den vän som övertalade mig att gå ut den där kvällen, den vän som känner oss båda och kunde presentera oss för varandra, när hon såg hur vi tittade längtansfullt mot varandra.

Vi pratade länge och återigen insåg jag fördelarna med vårt kvarter, vi träffar folk, vi stannar och pratar, vi vinkar till kyparna på restaurangerna när vi går förbi. Det är motsasten till anonymt, så gillar man inte det, ska man inte bo som vi gör. Men jag älskar det. Inser att det spelar ingen roll hur fantastisk bostad man har, om den inte är på rätt ställe, så är man ju inte hemma.

Le Weekend

En matbild till…

Vi gick förbi Matmarknaden för att köpa deras fantastiska fishtacos, men det var stängt, kanske för att det var första maj. Så då bestämde vi oss för att göra våra egna, och det blev nästan ännu godare. Andreas, som oftast inte lagar mat under veckorna, kan ta igen det på helgen och halstrade tonfisk och picklade gurka.

Le Weekend

Sedan såg vi Nomadland. Har ni sett den? Vi hade så höga förväntningar efter att den vunnit flera Oscars, men den var lite för mörk för barnen. Bra ämne såklart, och gav en anledning till diskussion, men tungt när det liksom inte känns som att det finns någon ljuspunkt i horisonten.

Le Weekend

På söndagen blev det desto gladare med Giacometti på Moderna Muséet . Så glad att museerna har öppnat igen, och Giacometti måste vi ju se, så jag hade bokat biljetter i förväg. På Louisiana utanför Köpenhamn finns det ett helt rum med bara Giacometti-skulpturer, och Hugo har alltid dragits till dem.

Le Weekend

Efter det blev det söndagsmiddag med hel kyckling och potatis i ugn, Andreas stod för matlagningen igen och vi läste och ritade alla i de böcker vi köpt på museishopen.

En perfekt helg, helt enkelt.

Julie · 2 weeks ago
Jag kollade på trailern till Nomadland, och storgrät redan där. Har inte hunnit se själva filmen än dock. Hoppas du får en fin vecka!

Malin Rudén · 2 weeks ago
Se den, men vid ett bra tillfälle (utan barn). Ha en fin vecka du med Julia!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se