Veckans stiltips – smycken

2 years ago

Jag har fått en läsarfråga gällande smycken:

veckans stiltips – smycken

Tack – jag blir så glad av det här!

Och så roligt ämne, alla älskar väl smycken, och jag tänkte bara ha med svenska designers, eftersom vi har så många bra svenska smyckesdesigners:

veckans stiltips – smycken

All Blues

Om vi ska göra det i bokstavsordning, så kommer All Blues ut först.

Deras minimalistiska, unisexa smycken med tyngd har alltid tilltalat mig, och jag har ofta rekommenderat dem här. Tycker att deras örhängen är superfina, likaså de stela armbanden som jag gett min man i present och varför inte en earcuff? 

veckans stiltips – smycken

All Blues

veckans stiltips – smycken

Blue Billie

Nästa ut är Blue Billie.

Jag har ju älskat Blue Billie sedan starten, och de tillhör mina favoriter bland smycken. Jag har en tunn silverkedja med en måne och en stjärna som  i perioder hänger om min hals dag som natt, speciellt på sommaren tycker jag att det är fint med ett litet smycke som även får följa med till stranden. Men de gör också fantastiska örhängen, statement-halsband och andra berlocker, som bokstäver, att hänga runt halsen och bära jämt.

veckans stiltips – smycken

Fint att ha sina barns första bokstav runt sin hals, t ex.

veckans stiltips – smycken

Engelbert

Nästa smyckesmärke är väl lite mer av “fine jewellery” men jag inser att jag vill ha med Engelbert, då jag har stött på så många vackra smycken därifrån, och jag har ju ingen aning om vad ni har för budget för smycken.

Jag mötte för inte så länge sedan en flicka som bar denna ring, Absolutly Slim Knot Pavé som förlovningsring, och den är helt magisk. Sedan har de också fina små hängen med stjärntecken att hänga runt halsen, en fin gåva på en speciell dag, eller en present till sig själv. I alla fall ett jättefint varje-dag smycke.

veckans stiltips – smycken

Ennui Atelier

Ett annat märke som nog inte undgått er att jag tycker om, är Ennui Atelier.

Deras väldigt subtila smycken är verkligen perfekta varje-dag smycken. Jag fyller år snart (hej Andreas) och önskar mig deras minimalistiska hoops i vitguld med diamanter att ha i öronen varje dag. Dessutom har de en piercing-studio på NK där du får proffshjälp om du vill ha fler hål i öronen, eller bara tips om vad som passar dig bäst.

veckans stiltips – smycken

Ennui Atelier

veckans stiltips – smycken

Lugot

Lugot är relativt nytt märke för mig, men flera av deras smycken är väldigt fina, som det här halsbandet ovan.

Allt är i guld eller silver och de har också fina örhängen, med barockpärlor och även de har fina earcuffs.

veckans stiltips – smycken

Earcuffs från Lugot

veckans stiltips – smycken

Maria Nilsdotter Wonky Letters

Maria Nilsdotter gör ju magiska smycken.

Jag har ett M i mindre storlek som jag ofta bär runt halsen tillsammans med andra silverlänkar i olika längder. Fint också att kombinera med ett pärlhalsband. Men Maria gör ju mest statement – smycken, som “Rebel Necklace” där jag älskar kontrasten mellan den punkiga säkerhetsnålen och de bourgiose pärlorna.

Annars finns det också mer varjedagsmycken, som Tiny Poison Arrow Necklace.

veckans stiltips – smycken

Maria Nilsdotter Rebel Necklace

veckans stiltips – smycken

Nästa ut är Nootka.

Hur ofta har jag inte skrivit om Nootka s fina örhängen, barockpärlorna i silver här? Grundaren Lisa Olsson är ju en riktig it-girl och hon bär alla deras smycken själv. Fint att bära flera örhängen i samma material, men olika storlekar om man har flera hål i öronen.

veckans stiltips – smycken

Nootka

veckans stiltips – smycken

Love Bracelets

Slic World är också ett nytt märke, grundat av bl a Lsa Cornelison och Colombine Smille.

Förutom Love Bracelets i flera färger, finns också halsband och fot- och maglänkar. Alla smycken är handgjorda av mikuki pärlor med spännen i sterling silver. Tänk om jag kunde få resten av familjen att ha varsit sådant här armband i sommar, mot solbränd hud och blandat med andra smycken. Så fint!

veckans stiltips – smycken

Sophie by Sophie

Det går ju inte att prata om smycken utan att nämna Sophie by Sophie.

Under min flytt har jag tappat bort ett halsband (hoppas att det dyker upp sedan när vi flyttar hem igen) som jag kunde sätta på en t-shirt och genast känna mig uppklädd. Annars tillhör ju Sophie By Sophie de smycken som man verkligen kan bära varje dag, till allt, och till mera fest, som deras örhängen med barockpärlor.

veckans stiltips – smycken

Här är jag i mina vardagssmycken – en ring från Hermés föreställande ett hästbetsel, en tunn diamant-ring från Sophie by Sophie som jag fått av Andreas när vi varit gifta i 10 år som jag bär som vigselring, och min klocka.

veckans stiltips – smycken

Slutligen vill jag ju, som vanligt, slå ett slag för second hand. Vill du ha ett smycke som är lite mer unikt än det som finns i butik, kan du alltid söka dig till anitkhusen, som Kaplans här ovan. jag har en vän som friade till sin blivande fru med en ring från Kaplans, och det tror jag är en del av essensen i deras relation, att han hade den goda smaken att välja en ring som är helt unik, och som hon också tyckte om. Så otroligt fint.

Trevlig helg!

Anna · 2 years ago
Hej! Kan bara instämma i frågeställaren!! Så roligt att ha här att samlas kring samma tankar och intressen här:-) Jag brukade ha olika smycken förut men nu har jag min sons och mina initialer i berlock på ett halsband och så designade jag ett eget enkelt stelt guldarmband med ett litet E (för min son) med en diamant på som hänger i en liten rundel och åker runt där och låter lite vilsamt när man skriver på datorn...och små örhängen från & Other stories. Sedan har jag en fascination för vristlänkar och varje sommar vill jag ha en som jag sedan badar sönder. Men tycker det är så fint på något sätt. Sedan tycker jag att, tror det är en av bloggarna här, som har en fantastisk fin tatuering som en enkel rosett runt handleden som är som ett smycke. Den går jag och funderar på om jag skall slå till med men kan en snart 45-åring ha det, men den är så fin!! Ringar har åkt bort lite i och med all handtvättning det senaste året men har en ring med stor bergskristall från 70-talet någon gång som min far gav till min mor när de hade träffats. Den är stor och ändå enkel vilket jag gillar. Jag kan tycka att det är lite svårare med ex örhängen när man har glasögon och numer har jag alltid glasögon så fick ta ett par små små enkla så det inte blir allt för mycket i helheten. Vad tycker ni andra om det, eller hur gör ni, om ni har glasögon vill säga? Jag tycker stora diadem är fint etc men ibland blir det liksom, iaf i mina ögon, som jag är för utklädd med allt som skall på då. Så där tar jag gärna tips!! Trevlig helg!

Malin Rudén · 2 years ago
Åh vad fint med din sons initial kring handleden. Vristlänkar finns ju hos både Blue Billie och maria Nilsdotter, det glömde jag ta med (bara från Slic World, då). Diadem tycker jag är svårt, men gillar ju Bardot-liknande 60-talsfrisyrer. Fint även med glasögon till. Kan tänka mig att du kan ha hoops i olika storlekar och modeller, de brukar inte "störa" intrycket så mycket. Trevlig helg!

Sara · 2 years ago
Låter som superfina smycken du har Anna!! Jag har alltid glasögon, ganska markerade mörka till o h med och jag har hur mycket örhängen och halsband som helst! Dvs ibland stora hängande pärlor i öronen ibland ngn tjockare länk runt halsen etc. Jag tycker ju äldre jag blir (47 nu) att det tvärtom bara blir snyggare med mer saker som tar lite plats. Men man får ju känna själv så man känner sig bekväm men för egen del: kör på! Mer fina saker att älska!

Anna · 2 years ago
Åh bra tips Sara! Skall testa all in och måste kolla in vristlänkarna Malin! Tack!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Sara för tips❣️Älskar att ni läsare tipsar varandra.

Anna · 2 years ago
Åh tack för fint inlägg! Plus en här för att vilja se en bild på dig i dina Celine-solisar, så sugen på dem också men lite osäker på storleken. Jag vill också tipsa om ett helt fantastiskt litet svenskt smyckesmärke som heter Deviation Projects. https://deviationprojects.com/ Otroligt fina smycken, min vigselring är därifrån och älskar den så. Tack igen för så mycket inspiration Malin!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Anna, alltid så roligt när jag får tips från er, Deviation Projects har ju, precis som du säger, jättefina smycken. Kan tänka mig att din vigselring är jättefin.

Therese · 2 years ago
Blev så inspirerad av detta inlägg och flera av smyckena åkte upp på önskelistan direkt, länken till inlägget skickades också till min man Blev också sugen på en vristlänk som Anna tipsade om! Kul med så mycket fint från svenska designers och några av dessa kände jag inte till sedan tidigare. Tack för massa fina tips till smyckesgarderoben!

Malin Rudén · 2 years ago
Tack Therese❣️Hoppas din man också gillar inlägget ( och fattar piken)

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se