Le weekend

3 weeks ago

Andreas passade på att ta en sista skidresa innan snön försvinner från de svenska fjällen, så jag var “ensam” med killarna några dagar.. Eller, ensam är man ju inte, utan tillsammans.

Eftersom det var så dåligt väder, gick det inte att träffa mormor och morfar utomhus som vi bestämt, utan vi försökte hitta på andra mysiga saker.

Le Weekend

Det blev väldigt mycket fokus på mat och matlagning.

Fredag kväll – risotto.

Jag har en italiensk läsare – ja ni läste rätt, en italienska som läser min blogg, hur underbart?! Hon har kontaktat mig då hon insett att jag lagar mycket italiensk mat OCH skickat mig det hemliga receptet på en riktig Parmiggiana di Melanzane a la Nonna. Den har vi förstås lagat och den var magisk. Dessutom tipsade hon mig om att använda carnaloni-ris till min Risotto Milanese, istället för Aborio-ris som jag brukar, och i helgen testade jag det och det blev himmelskt gott!

Killarna instämmer förstås.

Le Weekend

Lördag morgon gick jag till Haga Bageri och handlade frukost-bröd och hittade de här små skapelserna. En saknas, jag undrar om den såldes så tidigt på morgonen till någon som kanske uppvaktades just den dagen. Så fint.

Le Weekend

Pojkarna har varit extra hjälpsamma och vi lagade frukosten tillsammans – acai utan Andreas gick bra det med.

Le Weekend

Jag lyckades locka ut dem på en promenad runt Haga-parken mitt i hagelstormen, men det var allt vi gjorde utanför lägenheten, sedan gick vi hem igen för att fokusera på matlagningen igen. Och förstås, vilken film vi skulle se.

Förvånansvärt nog håller Thelma & Louise än och killarna tyckte att den var riktigt bra. Superaktuellt ämne, som vi diskuterade efteråt, Hugo mindes även ordagrant när Louise säger till en man “om hon gråter, tycker hon inte att det är roligt”.

Le Weekend

Den här kvällen blev det hemmagjord pizza, en Margerita, som är Hugos favorit, och en med stekt zucchini och Nduja.

Le Weekend

Har ni prövat Nduja någon gång? Vi åt det första gången på Eataly, det är som en bredbar, stark korv, en kalabrisk salami, på burk. Går att ha i allt. Det är den som hemligheten bakom Ciccio’s goda vongole, bl a. Läste också i helgen att Johanna Westman använder den för att krydda sin Bolognese.

Le Weekend

Söndagsmorgon.

Nu blev det scrambled eggs och avokadosmörgåsar. Jag kör ju periodisk fasta efter Food Farmacy på vardagar, så helgfrukostarna njuter jag lite extra av allt. Älskar frukost! Läste om Bjärhalvön i SVD Res & mat och de hade fångat platsen där vårt älskade sommarhus ligger väldigt bra. Sommarlängtan satte in lite extra.

Le Weekend

Ännu mer sommarlängtan blev det när jag läste “Elsas Husdröm“, något jag kunde göra från pärm till pärm den här lugna helgen där vi mest var inomhus.

Jag har ju fått följa processen på nära håll, sett flera av Miras magiska bilder i förväg, men inte läst texten. Elsa skriver så bra, och jag blev såklart berörd av hennes resa.

Le Weekend

Så för att avsluta “Min helg i mat” (kanske skulle döpt detta inlägg till det istället) så gjorde en Cacio et Pepe efter Elsas recept (finns i hennes höjdpunkter på Instagram).

En av de första gångerna jag åt Cacio et Pepe var inte i Italien, som man kan tro, utan på Soho House i Berlin. Det sista de gör med pastan där, innan den serveras, är att lägga den, rykande het, i en stor, urgröpt parmesanost och röra runt den där. Jag har prövat att laga det hemma flera gånger, men aldrig riktigt  fått till den där krämigheten, men Elsas recept är det bästa jag gjort. Supergott!

Ok, alla modenördar, nu är det slut på matinlägg. Den här veckan tänkte jag att det äntligen är dax för La Garderobe Spring – edit.

Så stay tuned, som man säger.

 

Sandra · 3 weeks ago
Åh, längtar efter vårgarderobsinlägget! Älskar alla dina inlägg, men dessa extra mycket. Jag tycker att du gör ett så himla bra jobb med de inläggen för jag blir så inspirerad att kolla igenom min egen garderob först och scanna av vad jag redan har och vad som sedan passar bra att komplettera med utifrån ditt inlägg. Ville bara säga det, fasen vad bra du är Malin!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Sandra - vad glad jag blir❣️

Anna · 3 weeks ago
Håller med Sandra!!!

Sara · 3 weeks ago
Vilken underbar helg!! O god! Jag vill äta allt. Nu. Måste bara säga att Thelma och Louise är en av de absolut bästa finaste filmer som finns. Och håller absolut fullkomligt fortfarande. Musiken. Bilderna. De fantastiska skådespelarna. Och. Inte minst, de viktiga svåra teman som den behandlar. Fint att se med sina barn. ( är filmnörd de luxe så går alltid igång på att diskutera bra filmer) Ser fram emot lite fina garderobsbilder nu!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Sara❣️

Anna · 3 weeks ago
Malin, vad är det för fin stor svart klänning du bär på bilden där du har veja-skorna i hud-reportaget? Väntar fortfarande på vår-inspo men det kanske är dags för sommar nu istället :)

Anna · 3 weeks ago
Såg nu att du skrivit det ju, som jag väntat! :)

Camilla · 3 weeks ago
Som man längtar efter La Garderobe! Undrar också över var en svarta klänningen du ar tillsammans med Veja.skorna på fotot från terrassen1

Malin Rudén · 3 weeks ago
Hej Camilla & Anna, Den klänningen är en tunika från Arket, finns liknande nu: https://www.arket.com/en_sek/women/dresses/product.linen-kaftan-dress-black.0979834001.html

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se