Le week

4 weeks ago

Ytterligare en vecka har gått i Norra Tornen och livet tuffar på.

le week

Oscar har fortfarande distansundervisning hemma varannan dag, och nu när vädret är bättre, brukar jag handla lunch till oss som vi äter i solen på terassen på 34 våningen. Sällskapssjuk som jag är, älskar jag att ha honom hemma.

le week

I fredags om några vänner spontant över på middag hemma, så vi hämtade take away. Det är så konstigt att berätta att vi umgås med andra, men de här två vännerna har vi umgåtts försiktigt med under hela pandemin, och de är som en del av vår familj.

le week

När gästerna var på väg hem hittade vi Hugo, som i och för sig spelat fotboll och var trött, som lagt sig i soffan och somnat till sorlet av musik och vårt prat. Jag minns att han var likadan som bebis, somnade när det var som mest omkring honom, inte knäpptyst. Jag tror att jag är likadan själv.

le week

Lördag morgon, min tur att gå till Haga bageri och köpa färskt bröd.

le week

Andreas specialitet är ju acai, något vi började äta i Brasilien, men som alltså går att köpa fryst här. Mixar det med banan och honung och serverar med granola, frysta bär och banan. Supergott, och extremt nyttigt.

le week

Vi gick förbi vår lägenhet och gläntade försiktigt på dörren. Så här ser det ut nu, denna vecka ska det målas och sedan läggs nytt golv, en ljuspigmenterad bred fiskbensparkett som vi hade innan. Världens skönaste golv att gå barfota på. Sen borde vi ju få flytta in.

Dessvärre blir jag ledsen varje gång vi går förbi lägenheten, eller om det är för att det är den här tiden på året. “Visst gör det ont när knoppar brister”, som Karin Boye sa. Vi förväntas vara så lyckliga när vårljuset och värmen kommer, och ändå får jag så ofta en melankolisk känsla. Visst är jag inte ensam om det, och varför är det så? Men jag längtar hem nu så mycket att det nästan gör ont.

le week

Vi gick till Kaj på Teaterbaren som plåster på såren.

le week

Och tog en selfie i spegeln på damernas. Den här koftan från Marville Road har jag nästa levt i hela vintern, och får fortfarande ofta frågan om var den kommer ifrån när jag har den på.

le week

Sen gick vi hem och jag gjorde mig i ordning för nästa kalas, vi var nämligen bjudna på middag hos några vänner.

le week

Mmmmm, stuckaturdrömmen hemma hos dem.

le week

Söndag. Vaknade tidigt, före resten av familjen och låg i soffan och slöskrollade på mobilen. Egentligen helt slut, kan inte minnas när vi har varit såhär sociala senast, och kanske just därför jag sovit lite dåligt. För många intryck, kanske, intensiva diskussioner och så en del vin på det.

le week

Vi promenerade in till stan och hämtade bilen som var kvar där, sedan gick vi ytterligare en promenad i Hagaparken med Andreas bror och hans familj (ännu mer socialt). När vi sedan kom hem, hade vi fortfarande inte fått nog av det fina vädret, så Andreas och jag tog hissen upp till terassen och njöt av utsikten och solen ett tag till.

le week

Och vet ni – ibland får man det man önskar sig! Idag möttes Andreas och jag upp inne i stan och åt lunch på Schmaltz, i solen på deras uteservering. Medan vi satt där kom det förbi säkert fem personer vi känner som stannade någon minut och pratade med oss. Hur härligt?! Och vad jag saknar det. Fastän vi fortfarande inte vet exakt datum när vi flyttar hem, så närmar det sig ju nu och vi har nedräkning här hemma.

Charlotte · 4 weeks ago
Känner helt igen mig i vårkänslan som du förklarar! Men från det ena till det andra - self portraits floral dress du haft på bröllop, hur är den i strl och vilken har du. Försöker hitta den i gult senvintern hand till ett kommande bröllop. Men har ingen aning vilken strl man ska kolla efter :-) Hoppas ni får en fin vecka! Med vänlig hälsning, charlotte

Malin Rudén · 4 weeks ago
Hej Charlotte, Jag har Self Portraits Off Shoulder Dress https://www.self-portrait-studio.com/off-shoulder-floral-printed-dress. I storlek UK 10/ US 6, för jag provade den först en storlek mindre och eftersom den har ett korsett-liknande liv, måste den sitta perfekt, det går inte att fuska. Så jag uppfattar den som liten i storleken, eftersom jag är ganska smal just över bröstkorgen. Men när den sitter bra är den magisk! Lycka till!

Malin Rudén · 4 weeks ago
Hej Charlotte, Jag har Self Portraits Off Shoulder Dress https://www.self-portrait-studio.com/off-shoulder-floral-printed-dress. I storlek UK 10/ US 6, för jag provade den först en storlek mindre och eftersom den har ett korsett-liknande liv, måste den sitta perfekt, det går inte att fuska. Så jag uppfattar den som liten i storleken, eftersom jag är ganska smal just över bröstkorgen. Men när den sitter bra är den magisk! Lycka till!

Lena · 4 weeks ago
Hej! Måste bara fråga var den perfekta quiltade jackan kommer ifrån? Så snygg.

Malin Rudén · 4 weeks ago
Den perfekta, quiltade jackan är precis ny för våren och kommer från Arket. Så nöjd!

Ruby · 4 weeks ago
Hallå snygging, väggfärgen i ”vardagsrummet” i sommarhuset, har du färgkoden?

Malin Rudén · 4 weeks ago
Ha ha ha, skulle tippa på att det är "inrökt 60-talstapet" som väggfärg. Men det skulle kunna finnas ett gammalt färgkodprov någonstans (i det här gamla huset har det samlats massa saker genom tiderna) så jag ska kolla nästa gång vi är där. Återkommer!

Ruby · 4 weeks ago
Ska fasiken till färghandeln och se vad det blir för färg om jag säger ”inrökt 60-talstapet”. Söker den perfekta vita med lite gult i och då är ju inrökt faktiskt rimligt.

Malin Rudén · 4 weeks ago
Helt rimligt. Men om du kan hålla dig till Kristi Him så reser vi dit, min man har också sett ett färgprov sitta upptejpat på insidan av elskåpet. Jätteroligt ju om det är den perfekta vita med lite gult i. Men om sanningen ska fram lägger jag ofta på ett filter på mina bilder, tror att den går mer åt aprikos än gult.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se