Landet

1 month ago

Vi for ner till vårt sommarhus.

Landet

Eftersom jag växte upp utan sommarhus är jag medveten om vilken lyx det är att både ha lägenhet i stan och ett sommarhus.

Kanske därför är jag också lite extra lycklig varje gång vi är här.

Landet

Men också för att jag älskar den här platsen. På kvällarna längtar jag efter att gå och lägga mig i vårt trivsamma sovrum, för att lika snart längta till morgonen och min första kopp kaffe i köket.

Självklart lyser inte solen hela tiden, ibland stormar det så att porslinet i köksskåpen skallrar. Och precis som i stora delar av landet fick vi också snö. Men det känns ändå som att solen skiner för det mesta.

Landet

Jag kommer på mig själv med att småle för mig själv mest hela tiden då vi är här.

Det är något med ljuset.

När solen lyser in på mig genom fönstret i badrummet ser jag tydligare alla grå hårstrån – men även alla de skrattrynkor som jag fått genom åren syns bättre, så det jämnar ut sig.

Landet

Vi firade påsk i lugn takt, åt och drack gott.  Letade påskägg efter karta i trädgården. Och pratat om en massa saker som kanske inte hinns med hemma i vardagen.

Landet

Och bakade bananbröd  för att hylla – inte hata – de personer som är modiga nog att dela med sig av sina liv i sociala medier och göra vår vardag lite roligare.

Landet

Och lugnt och metodiskt klippt ganska många meter poppelhäck, precis som varje påsk, och precis som varje år, förvånas över hur meditativt och njutbart det är och precis som varje år undra om inte trädgårdsmästare inte vore det perfekta jobbet.

Landet

Men även hunnit med spännande byggmöten, projektet att försiktigt ge våra gamla hus ett ansiktslyft så att de håller några år till, kanske så länge att våra barn kan ärva dem av oss och också få uppleva lyckan att kunna byta luft några dagar, för att sedan med ny kraft återvända tillbaka till stan och vardagen.

Om det är något vi vill ge dem, så är det just det.

Sara · 1 month ago
Vad underbart att ni njuter så i ert fina sommarhus! Blir spännande få se era planer framöver. Sandaler/sommarskor? Vad ska man satsa på? Birkenstock som alltid men vill även ha någralite fina/coola. Chunky sandaler verkar poppis. Vad säger mode-oraklet?

Malin Rudén · 1 month ago
Så bra Sara - sandaler är ju superaktuella nu. Ska komma med flera olika alternativ i veckans stiltips. Älskar att bli kallad mode-orakel

carina · 1 month ago
åh! ”så det jämnar ut sig” ... så fint skrivet. och så fina bilder!

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Carina❣️

Anna · 1 month ago
Vad fint ni verkar ha det! Underbart att kunna erbjuda sin barn ett landställe att landa på emellanåt. Alla mina vänner lämnar stan och flyttar ut till förorten. Känslan är att alla förväntar sig att vi också ska jag göra det och jag känner att jag måste försvara vårt beslut att bo kvar i stan. Det finns självklart inga rätt eller fel! Men känner mig extra inspirerad när jag ser att ni verkar trivas att bo i stan och att det fungerar utmärkt med barn.

Malin Rudén · 1 month ago
Tack Anna - det var fint sagt! Jag älskar att bo i stan och måste ha nära till allt och känna pulsen. Men såklart är det lättare när vi har ett landställe med stor tomt och närhet till hav, så att barnen får känna på det också. De älskar det oplanerade i att kunna springa över till grannbarnen, som de antagligen skulle leva med jämt om de bodde i hus. Fint att kunna ha både och, tycker vi.

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se