Veckans stiltips – morotsformen

3 weeks ago

Nu har vi ju gått från päronform, äppelform till morotsform.

Jag hoppas att jag inte på något sätt uppfattas som mästrande eller kommer med en massa måsten, utan jag försöker bara så gott jag kan svara på era läsarfrågor. Jag har ju liksom ingen Master i kroppsformer, utan utgår bara från vad jag själv tycker.

Apropå former, häromdagen såg jag en intervju med Kim Kardashian för Vogue och jag tror inte att jag hörde ett ord av vad hon sa, eftersom jag stirrade så mycket på hennes kropp.

veckans stiltips – morotsformen

Här är en jättesuddig bild som jag screenshotade (är det ens ett ord?) från intervjun.

Oscar och jag brukar ju med skräckblandad förtjusning titta på “Keeping up with the Kardashians” när Hugo och Andreas är på fotbollsträning. I ett ganska tidigt avsnitt, röntgar Kim sin rumpa (ja, ni hör ju själva) eftersom hon redan då anklagades för att ha gjort någon slags inplantat. Och det visade sig att hon inte hade gjort det.

Men nu – HUR kan hon ha så platt mage, så smal midja, och sedan dessa höfter? Hon är ju gudomligt vacker, så att man inte kan slita blicken från henne, men är det verkligen naturligt?

Sedan är ju jag den första att uppskatta en annorlunda kroppsform som ideal, eftersom det har, iallafall sedan ca 1960-talet, varit en annan slags kroppsform som har varit ideal:

Morotsformen.

veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen
veckans stiltips – morotsformen

Alla bilder kommer från Pinterest

Morotsformen, med breda axlar och smala höfter, har varit ett ideal i alla fall de senaste 60 åren (självklart med undantag, men om vi generaliserar). Vissa säger att det kan ha att göra med att  modebranschen har män som designers, och hur ska jag säga detta utan att låta dömande eller diskriminerande, homosexuella män, vars ideal är pojkkroppen.  Eller så har det bara att göra med att kläder hänger snyggt på en “galge”, breda axlar, och faller snyggt över smala höfter.

Så. Vad tror ni? Kanske morotsformen är den kropp som passar bra i det mesta. Midjehöga jeans och jeans som sitter på höften. Puffiga blusar och herrskjortan. Kavaj och kofta. Och om vi alla andra inte bryr oss så mycket om måsten, så gör vi ju likadant, så länge vi tycker att vi är snygga.

veckans stiltips – morotsformen

Bild från Pinterest

Nu tänkte jag vända på steken och be er om ett tips.

Jag skulle vilja ha ett par nya solglasögon till våren/ sommaren och jag kan inte komma på vad. Form, märke, färg, allt. Så kom gärna med tip på era egna favoriter, så hoppas jag att jag hittar något par som passar mig. Om det är riktigt många, kan jag ju också göra ett inlägg så att alla får ta del. Vore inte det roligt?!

Nej, nu tar vi helg.

Trevlig helg!

 

 

Moja · 3 weeks ago
Hej Malin, gillade verkligen allt i ditt förra inlägg och fortsätter därför här med tips på samma tema; dvs svensk design. Oscar Magnuson har en modell på solglasögon (en hint av Celine) som är otroligt fin; Gaff heter den. Har precis beställt ett par svarta med slipade glas och är mer än nöjd. Trevlig helg!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Moja, vilket bra tips - ska genast kolla upp. Kram

Jenny · 3 weeks ago
Sitter precis och kollar solisar. Det verkar vara på g nu med tvåfärgade och glas som färgar sig mörka när i solen. Det var ju så fult när jag var yngre men nu är det så snyggt!

Julie · 3 weeks ago
Ang Kim Kardashian. Är inte jätteinsatt i olika ingrepp, men det är väl en BBL man gör för att få den rumpan? Det görs ju med kroppens eget fett, man flyttar ju liksom fett från ett ställe till ett annat. Tänker att det inte syns på en röntgen till skillnad från implantat.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Aha. De kanske förklarar saken. Men då - för några år sedan var nog hennes kropp naturlig. Nu kan den ju omöjligt vara det...

Anna · 3 weeks ago
Tack för all inspiration som vanligt! Jag är såå sugen på modellen Butterfly Anagram från Loewe. Men det finns ju så många fina modeller där ute... Ha en fin dag!

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Anna - jättebra tips! Ha en fin dag du med!

Anna · 3 weeks ago
Ett annat par som jag spanat in till våren är dessa från Celine: https://www.celine.com/en-se/celine-shop-women/sunglasses/new/square-s130-sunglasses-in-acetate-4S130CPLB.19GD.html Men även fast jag gillar de så tycker jag inte att det är lika roligt att handla från Celine längre sedan Phoebe Philo slutade.

Mirjam · 3 weeks ago
Jag gillar hexagon från Ray-ban! :)

Malin Rudén · 3 weeks ago
Tack Miriam - jag gillar ju Ray Ban - måste kolla Hexagon.

Linda · 3 weeks ago
Finns många fina modeller från Chimi. Är sugen att köpa några därifrån. Måste också påminna om EOE, som jag senaste gångerna köpt mina glasögon ifrån. Trivs verkligen med dem. Båda svenska företag.

Malin Rudén · 3 weeks ago
Så bra - kollar Chimi och EOE. Tack för tips!

Malin Rudén

Malin Rudén

Stylist

malin@stylistmalin.se
instagram stylistmalinruden

www.stylistmalin.se